Fyra heta speltips när Barcelona möter Sevilla

04/10/19

Söndagen den 6 oktober möter Barcelona och Sevilla varandra för 29:e gången sedan 2011. Drabbningen sker på Camp Nou, Barcelona, Spanien  – världens tredje största fotbollsarena. 

Heta speltips inför matchen

Naturligtvis erbjuder alla nämnvärda bettingsajter odds på matchen. Och för att bättre kunna förutspå matchutgången bör vi bortse lite från hur lagen rankar och kika lite på statistik från tidigare matcher. 
Sedan 2011 har Barcelona mött Sevilla 28 gånger, och vunnit 21 av matcherna. Av resterande sju matcher har fyra slutat oavgjort, medan Sevilla vunnit tre. Med den här statistiken i åtanke är det inte särskilt konstigt att de flesta oddssättare har Barcelona som en solklar favorit i matchen. De flesta bettingsajter erbjuder odds på cirka 1.50 för Barcelona, medan Sevilla ligger någonstans runt 7.00. Vågar du spela på att det blir oavgjort kan du kamma hem ungefär fyra gånger insatsen.
Men det finns såklart fler spelmarknader än 1X2, och ofta är det i de här marknaderna som oddsen blir intressanta. Här är fyra heta speltips inför matchen:

Alla odds är hämtade från Bet365, eftersom de har betydligt fler alternativa spelmarknader på den här matchen än många av konkurrenterna. Läs vidare för att ta reda på hur vi resonerat kring de fyra speltipsen.

#1. Messi gör det första målet

Lionel Messi har gjort 36 mål mot Sevilla hittills. Av alla lag han mött har Messi gjort flest mål mot Sevilla, och därför är det inte otänkbart att Messi blir den första målskytten på söndag. Om du tror på Messi kan du lägga ett spel på honom som första målskytt.

#2. Barcelona vinner med 4-2

Letar du spel med större utdelning kan du spela på hur många mål det blir i matchen. Barcelona har vunnit fyra av de fem senaste mötena, och i tre av de fyra vinsterna har de gjort fyra eller fler mål. Med tanke på att Barcelona vunnit två av de senaste mötena med 4-0 är det här ett intressant spel – i synnerhet eftersom oddsen ligger på 32.00. 

#3. Sevilla vinner med 2-0

Sevilla har sett starka ut i år. Av de senaste fyra matcherna har de vunnit tre och spelat en oavgjord. Två av lagen de vunnit över ligger just nu rankade som nummer 14 och 18 i divisionen. I de senaste fem möten mot Barcelona har Sevilla vunnit en gång med 2-0, och oddsen för att den här matchen slutar likadant ligger på 41. Det här är helt klart inte det säkraste speltipset, utan snarare ett spel för våghalsar som vill ha allt eller inget.

#4. Det delas ut färre än 5.5 kort i matchen

I de senaste fem matcherna har Sevilla dragit på sig totalt 15 gula kort, och de har fått minst ett kort i varje match. Barcelona har däremot bara dragit på sitt ett gult kort per match i fyra av de fem senaste matcherna. I snitt har det delats ut fem kort per match i de senaste fem mötena, och därför känns det ganska säkert att spela på att vi får se färre än 5.5 kort i matchen, till odds på 1.72. 

Kombinera säkra och våghalsade spel

Vill du satsa på en storvinst, utan att riskera för mycket, föreslår vi att du kombinerar ett ”säkert” spel med ett som är mer vågat. På så sätt är det stor chans att vinsten från det säkra spelet täcker en stor del av den eventuella förlusten från det mer riskabla spelet. En bra kombination hade till exempel varit att satsa på att Barca vinner, till odds på 1.50, och kombinera spelet med speltips nummer två. Justerar du insatserna rätt i förhållande till varandra har du goda förutsikter att tjäna en hacka.

Bra start för både Sevilla och Barcelona -Vem kommer klättra?

Båda lagen ligger bra till just nu – Barcelona är rankade som nummer fyra, medan Sevilla ligger två steg efter på plats sex. Sevilla går in i drabbningen med två raka vinster i bagaget, till skillnad från Barcelona som förlorade sin senaste match mot Athletic Bilbao.