Hett Londonderby mellan West Ham – Crystal Palace

03/10/19

West Ham tar på lördag 5/10 emot besökande Crystal Palace på London Stadium med avspark 18:30.

Heta tips på spelvärda odds

  • Även om Palace har varit ruggigt starka på bortaplan vinner de inte över det formstarka West Ham på hemmaplan. Vi spelar en rak etta på West Ham som vinnare i matchen hos Coolbet till oddset 2.07. {Här kan du lägga spelet!}
  • Med Haller och Yarmolenko på topp plus understöd av Felipe Anderson har West Ham gjort över 1.5 mål i fyra av de fem senaste matcherna. Vi spelar självklart det spelet hos Unibet till oddset 1.93. {Här kan du lägga spelet!}
  • När Yarmolenko är på planen brukar det resultera i mål för West Ham. Han har redan gjort tre st den här säsongen. Vi spelar honom som målgörare i matchen hos Betsson till oddset 3.45. {Här kan du lägga spelet!}
  • Oddset 4.25 hos 888Sport på att Felipe Anderson slår en assist i matchen är för bra för att förbise när han redan har gjort tre assist den här säsongen. {Här kan du lägga spelet!}

West Ham närmar sig topp 6 med Crystal Palace alldeles bakom

West Hams start på säsongen var ganska trist när de på hemmaplan besegrades med 0-5 av det besökande Manchester City. Även om ingenting fungerade i den första matchen har det gått desto bättre sedan dess. Laget har inte förlorat sedan öppningsmatchen och med de senaste fina resultaten hotar de på allvar topp 6 lagen i år.

Crystal Palace brottades under sommaren med interna problem då Zaha ville lämna klubben, men Hodgson vägrade släppa honom eftersom att han är medveten att det skulle innebära döden för klubben. Trots att Zaha blev kvar i laget var öppningen av årets säsong inget vidare blandat med en del tunga förluster. I och med lagets vinster mot Aston Villa, Manchester United och Norwich City befinner de sig på nionde plats på samma poäng som Tottenham och Chelsea.

Tre poäng viktigt för båda lagen

Tre poäng vid vinst kan visa sig vara oerhört viktigt för båda klubbarna. Tar West Ham tre poäng kan de på allvar utmana om en topp sex placering, om Palace istället tar tre poäng lämnas det helt vidöppet mellan de två Londonlagen.

Yarmolenko redan tre mål

Yarmolenko åkte förra säsongen på en skada som kunde ha stoppat hela hans fortsatta karriär. I hans comeback har han öppnat säsongen grymt bra med tre mål. Dessa mål har kommit under de senaste fyra matcherna. Med en såpass fin form gäller det att Palace ser upp med honom i matchen när han har fått upp aptiten på att göra mål. I ett läge som såg hopplöst ut att komma tillbaka från är han tillsammans med Hallér West Hams bästa målskytt den här säsongen. Med sina kliniska avslut kommer han att bli en tillgång för West ham den här säsongen som kan vara värd att hålla ett extra öga på.

Zaha fortsatt Crystal Palace viktigaste spelare

Under sommaren var Zaha hett villebråd för en rad klubbar, men Hodgson vägrade släppa iväg sin guldklimp och satte en astronomiskt hög transfersumma på honom. Zaha var inte nöjd till en början när klubben vägrade att släppa iväg honom, men det verkar vara glömt nu eftersom att han uppvisat ett strålande spel på sin högerkant. Eftersom att han är ligans bästa spelare i en mot en situationer blir det extremt svårt för backarna att hänga med när han kommer i fart med bollen. Det gäller att Pellegrini väljer rätt mellan vänsterbackarna Arthur Masuaku och Aaron Cresswell för att få stopp på honom innan han får för mycket utrymme och skapar livsfarliga situationer.

West Hams skadeläge

I förra helgens match blev West Hams förstemålvakt Lukasz Fabianski skadad och kommer att vara borta minst två månader. In för att ersätta kommer andremålvakten Roberto Jimenez. Orsaken till skadan är att han misslyckades med utsparken i matchen mot Bournemouth. Skadan kan ha stora negativa konsekvenser för lagets defensiv. West Ham dras även med skador på Winston Reid och Michail Antonio där förstnämnde har en knäskada och Antonio är borta p.ga att han har opererat knäsenan. Det största avbräcket är naturligtvis Fabianski.

Crystal Palace skadeläge

Connor Wickham som har varit borta p.ga att han har haft problem med fotleden sedan augusti ser ut att vara redo för start mot West Ham. Precis som för West Ham brottas även Crystal Palace med tunga defensiva bortfall. Backen Mamadou Sakho åkte på en skada i förra helgens möte mot Norwich då han var tvungen att gå av planen. Turligt nog finns det andra defensiva krafter att hämta in även om de inte är på samma nivå som Sakho.

Vi tippar matchen

När West Ham nu äntligen har fått upp ångan och är så nära toppen av tabellen kommer de inte att släppa taget. Med Fabianskis skada är West Hams defensiv desto mer bräcklig eftersom att han var den målvakten i Premier League som förra säsongen gjorde mest räddningar av alla målvakter i ligan. Men det känns som nu när West Hams offensiv bara blir bättre för varje match kan de istället kompensera genom att göra fler mål. Crystal Palace är inte det laget i ligan som besitter något vidare offensivt hot förutom Zaha. Så Fabianskis skada kommer inte att märkas alltför mycket i den här matchen.

Vi tippar att West Ham som har gått såpass bra på sistone fortsätter sin succéfyllda jakt på topplaceringarna i ligan. Offensiven med Yarmolenko – Anderson – Hallér kommer att ställa till med såpass mycket problem att Palace inte kommer att hinna med så mycket mer än att försvara sig. Vi tippar att West Ham vinner matchen med 2-0.