Odds -och Speltips Djurgården – Hammarby | Kvartsfinal Svenska Cupen

10/03/19

Den svenska cupen kan ibland vara en ganska sömnig historia. Detta kommer dock definitivt inte att vara fallet 10 mars, Då möts nämligen de två ärkerivalerna Djurgården och Hammarby i cupens kvartsfinal i en match som kommer att äga rum på Tele2 Arena. Vi ska nu ta oss en lite närmare titt på oddsen på de båda lagen, deras form, och så vidare.

Bästa odds 1X2 Djurgården – Hammarby

1

Svenska Spel Sport & Casino AB ger 2.57 i odds för en Djurgårdsvinst!

X

Unibet ger 3.50 i odds för kryss.

3

Nordicbet ger 3.05 i odds för en Hammarbyvinst i Stockholmsderbyt!

Speltips Djurgården – Hammarby

Tittar man på oddsen inför matchen från NordicBet, Unibet, ComeOn och Svenska Spel så är det alltså Djurgården som är favoriter till att ta hem matchen. Oddsen på Hammarby som vinnare är dock inte särskilt mycket högre än vad oddsen för Djurgården är, så utgången av matchen är långt ifrån säker. Detta gäller framför allt när det är så pass tidigt på säsongen som det är. Ska du följa spelbolagens odds så bör du dock alltså satsa på Djurgården som vinnare i matchen.

Lagens form

Eftersom Allsvenskan ännu inte satt igång så är knappast något av lagens form optimal. Slutspelet i Svenska Cupen har dock redan satt igång så det gäller för båda lagen att prestera det bästa de kan eftersom vinst i Svenska Cupen kan ta dem ut i Europa.
Lagen har än så länge spelat tre matcher i Svenska Cupen, var och en av dem i gruppspelet. För Djurgården har dessa matcher slutat med en 2-1 vinst på hemmaplan mot Frej 17 februari, en 3-0 vinst på bortaplan mot Hässleholm 23 februari samt en 3-2 vinst på hemmaplan mot Elfsborg 3 mars. Djurgården har alltså tre raka vinster vilket förstås är ett positivt tecken för deras form. Samtidigt är det viktigt att komma ihåg att två av dessa vinster kom mot lag från lägre divisioner, så man bör inte dra alltför stora växlar av det.
Hammarby tog i sin tur sig vidare från gruppspelet genom två vinster och en oavgjord. Den första av de tre matcherna vann man på hemmaplan mot Varberg med 3-0 19 februari. Matchen därefter slutade med oavgjort, 1-1, på bortaplan mot Eskilsminne 24 februari. Gruppspelet avslutades sedan med en 3-1 vinst på hemmaplan mot Dalkurd 5 mars.
Kollar man på de båda lagen så har alltså Djurgården imponerat något mer så här långt än vad Hammarby gjort. Dels så vann Djurgården samtliga sina matcher medan Hammarby kryssade en, och dessutom hade Djurgården ett Allsvenskt lag i sin grupp i form av Elfsborg medan samtliga lag i Hammarbys grupp kom från lägre divisioner. Kom dock ihåg att Hammarby gjorde en mycket stark säsong förra säsongen och var med och slogs om guldet in till det sista, så de ska absolut inte underskattas!