Odds på Melodifestivalen – Vi väntar spänt på 2021 års Mello

08/03/19

Att lägga odds på Melodifestivalen är precis lika enkelt som att lägga odds på sport, men då gäller det att du har ett bra musiköra. Dessutom behöver du kunna avgöra vilka chanser bidragen har. Oddsen är det oftast lite si och så med just inför eventet. Detta på grund av att oddssättarna hos spelbolagen inte riktigt vet hur de ska sätta oddsen.

Som vi redan nämnt underlättar det att ha ett öra för musik och ha en känsla för hur populära låtarna och artisterna är. Det gör att du som nybörjare kring betting kan rent av kamma hem en högoddsare.

Det finns olika sätt att oddsa på Melodifestivalen då du kan spela på vem som vinner hela Melodifestivalen, vilken placering ett visst bidrag får och vem som går vidare direkt till finalen efter en deltävling. Att lägga ett odds på den man tror vinner Melodifestivalen allt som allt är dock det vanligaste sättet att oddsa på Melodifestivalen!

Nu när Melodifestivalen är slut kanske du är intresserad av att läsa vår artikel om finalen i Talang ? – Du hittar den här!

nordicbet oddsa på melodifestivalen

Oddsa på Melodifestivalen hos Nordicbet!

Snabbnavigering

Deltävling 1
Deltävling 2
Deltävling 3
Deltävling 4
Vem vinner Melodifestivalen 2019
Tider & Deltagare

Odds på finalen i Melodifestivalen

Nu är det äntligen dags att lägga oddsen på finalen i Melodifestivalen den 9:e mars. Efter Andra chansens hårresande dueller är alla finalisterna klara för att tävla om den åtråvärda platsen i Eurovision Song Constest i Tel Aviv, Israel. Antingen kan du få uppleva hela arrangemanget på plats i Friends Arena i Stockholm eller så kan du följa det på SVT 1 eller SVT Play direkt klockan 20.00. Vill du öka spänningen ytterligare kan du alltid satsa en slant på odds eller spela på live odds när sändningen är igång. Vi ger dig tips på odds så att du kan höja spänningen i soffan på lördag.

Artisterna i finalen

För att du ska vara förberedd inför finalen så får du här reda på vilka artister som ska sjunga sina bidrag, samt vilken ordning och vilka odds de har just nu. Vi ger dig alla odds så du vet om ditt favoritbidrag har ett högt eller låg odds inför bettingen.

Traffa Zlatan Bethard tavling

Oddsa på Melodifestivalen hos Bethard och vinn en resa till LA för att träffa Zlatan!

Startfältet ser ut så här:

(Artist, låt, odds för vinnare)

 1. Jon Henrik FjällgrenNorrsken: 61.00 – 15.00
 2. Lisa AjaxTorn: 101.00 – 50.00
 3. MohombiHello: 18.00 -15.00
 4. Lina HedlundVictorious: 151.00 -20.00
 5. Bishara MoradOn my own: 9.00 – 5.00
 6. Anna BergendahlAshes to Ashes: 25.00 – 17.00
 7. NanoChasing Rivers: 101.00 -75.00
 8. Liamoo och Hanna FermHold You: 4.50 – 4.00
 9. Malou PrytzI do Me: 126.00 – 30.00
 10. John LundvikToo late for Love: 1.65 – 1.60
 11. WiktoriaNot with Me: 18.00 – 10.00
 12. ArvingarnaI do: 101.00 – 75.00

Oddsen är från Unibet, Coolbet och Betsson. Du kan sedan avgöra om du vill satsa på vinnaren eller om artisten ska komma på de tre första platserna. Det som gör att oddsen kan se olika ut beror på var du tänker satsa någonstans och på vad. Oddsen är högre på vinnare, eftersom det är svårare att sia om vem som kommer att ta hem segern, detta jämfört med vilka tre artisterna som kniper första, andra och tredje platserna. Dessutom kan det vara lönsamt att jämföra oddsen mellan de olika bettingsajterna som har odds och live odds på Melodifestivalen, eftersom vissa av sajterna har högre odds jämfört med de andra.

Sammanfattning av hur betting på finalen i Melodifestivalen fungerar

Nu är snart hela Melodifestivalen över och vi har starka bidrag som ska tävla i finalen på lördag. John Lundvik är en klar favorit hos svenska folket, men i finalen så påverkas resultat endast med 50 % av vad folket tycker och tänker. De övriga 50 % procenten är det jurygrupperna runt om i Sverige som avgör vilket bidrag och artist som är bäst.

Därför kan det bli riktigt nervkittlande innan vinnaren av Melodifestivalens blir korad. Om du har satsat på Lina Hedlund som vinnare så kan du vinna ganska mycket pengar, tack vare att Lina har det högsta oddsen. Sedan är det frågan om du vågar satsa på en vinnare eller nöjer dig med att spela vilka tre som kommer på platserna 1 -3 bland bidragen. Oavsett vilket du bestämmer dig att göra inför lördag så kommer Melodifestivalen vara mycket spännande och underhållande.

Betting på melodifestivalen hos Betsson

Betta på finalen av Melodifestivalen hos Betsson!

Oddstips Andra Chansen Melodifestivalen 2:a mars

Nu den 2:a mars får åtta bidrag en andra chans I Nyköping på Sparbankens Arena för att försöka kvala in sig till finalen i Melodifestivalen 2019. Då ska artisterna mötas i fyra dueller, där vinnaren i varje duell går vidare till den stora finalen i Stockholm den 9:e mars. Artisterna får då möjligheten att ta hem segern i årets Melodifestival, precis som Robin Stjernberg gjorde med låten You. Han vann finalen efter att ha fått en andra chans och fick tävla för Sverige i  Malmö 2013, men hamnade på plats 14 i Eurovision Song Contest. Detta gör det extra spännande speciellt om du tänker spela på odds och försöka sia vilka fyra bidrag som går vidare.

Duellerna

Det är riktigt spännande dueller och satsar du på de rätta låtarna så blir det extra roligt för dig med tanke på att du också vinner på köpet. Värt att veta om duellerna är att det  alltid är trean och fyran från de olika deltävlingarna som möts. Så här ser Andra Chansens dueller ut och vad det har för odds:

(Artist, låt, odds)

Duell 1 – hur ser oddsen ut?

Anna Bergendahl, Ashes to Ashes, 1.15

Andreas Johnson, Army of Us, 5.00

Odds på Duell 2

Nano. Chasing Rivers, 1.47

Vlad Reiser, Nakna i regnet,2.55

Duell 3 – håller favoriten?

Lisa Ajax, Torn, 1.18

Martin Stenmark, Låt skiten brinna, 4.50

Duell 4 

Arvingarna, I Do, 1.40

Rebecka Karlsson, Who I Am, 2.80

Oddsen har hämtats från Unibet, där du kan hitta några av de bästa oddsen för alla möjliga event och sporter. Att betta på Mello har blivit allt mer populärt bland spelare i Sverige. Detta med tanke på vilket stort evenemang Melodifestivalen är och då går det att kombinera nytta med nöje och spela på resultat när du ändå sitter och tittar. Nytt för i år hos vissa bettingsajter, som till exempel Unibet, är att du kan betta på live odds, vilket gör det extra spännande nu inför Andra Chansen.

Slutord

Det är inga speciella högoddsare bland artisterna i Andra Chansen, men det är de gamla schlagerrävarna Andreas och Martin som du ska satsa på eftersom de anses minst sannolika att vinna finalen. Däremot så är det lite jämnare mellan vilka som är tippade favoriter. Då Arvingarna, Lisa, Anna och Nano som med största sannolikhet kommer gå vidare till finalen den 9:e mars eftersom det är de som har lägst odds. Det är bara att konstatera att det är de unga artisterna som är populärast, förutom Arvingarna som har hållit på i 30 år. Så vill du ha ”säkra” kort så är det dessa fyra bidragen som du ska satsa på för att vinna lite extra slantar.

Fast det är faktiskt inget som är hundra procent säkert när det gäller odds. För vem vet om Martin Stenmark eller Andreas Johnson skräller till och går vidare. Kanske Rebecka och Vlad också kommer att få en andra chans, med tanke på att det faktiskt är det svenska folket som kommer avgöra vilka artister som går vidare. Frågan är om du ska betta högt eller lågt inför eller under tiden Andra Chansen sänds?

 

Odds Melodifestivalen deltävling 4, Lidköping

Melodifestivalens deltävlingar är inne i slutspurten, på lördag den 23 februari äger den sista deltävlingen rum i Lidköping. Vem vinner, vem försvinner och vem går vidare till Andra chansen? På bettingsidorna kan vi få en aning om vad det svenska folket tror. Här tar vi en närmare titt på hur oddsen ser ut inför den fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2019.

De vinner deltävling 4

Ska vi tro påoddsen så är Sverige varken sugna på medeltidsrock eller veteraner. Alltså kommer Ann-Louise Hanson och Pagan Fury att åka ut direkt, medan John Lundvik och Bishara går vidare till finalen. Samtidigt vet vi nu efter en snabb tillbakablick att det sällan blir som man tänkt sig.

Vi tror att Bishara kan gå direkt till final tillsammans med Lisa Ajax eftersom de har poppiga låtar som vi tror kommer fastna i hjärnan, samt tilltala yngre tittare. Vi tror att Arvingarna kommer att få göra upp i andra chansen tillsammans med John Lundvik samt att Anton Hagman, Pagan Fury och Ann-Louise Hansson får åka hem direkt. Spänningen inför lördagens deltävling är minst sagt total!

Vilka artister tävlar i Melodifestivalen deltävling 4, Lidköping

Historiskt sett är den sista deltävlingen den som har resulterat i flest antal vinnare under åren. Inför den här delfinalen kan du bland annat se fram emot en av årets yngsta deltagare, en riktigt rutinerad artist, ett gammalt vinnargäng och ett medeltidsband.

 • Pagan Fury – Stormbringer: Arven är en kvinnlig artist som tillsammans med sitt band Folket gör debut i Melodifestivalen. Pagan Fury är ett folkmetalband och låten Stormbringer präglas av en melodiös old school-rock som blandar tunga gitarriff med en medeltida ljudbild i form av fioler och mungigor.
 • Anton Hagman – Känner Dig: Anton tävlade 2017 och gick vidare till final i Friends Arena genom Andra chansen där han lyckades bräcka Loreen i duellen. Årets låt är en poppig upptempolåt som bjuder på mycket show. Hans flickvän har fler än 300 000 prenumeranter på YouTube och han syns ofta showa i hennes kanal.
 • Lisa Ajax – Torn: Lisa vann Idol 2014 som den yngsta deltagaren någonsin och har tävlat i Melodifestivalen två gånger tidigare. Årets låt är balladen ”Torn” vilken är skriven av Isa Molin, dotter till Bobby Ljunggren. Bobby Ljunggren och Lasse Holm har tillsammans vunnit Melodifestivalen allra flest gånger.
 • Arvingarna – I Do: Arvingarna har tävlat fyra gånger tidigare och 1993 vann de med låten Eloise. De har vunnit en grammis och är en del av svensk dansbandshistoria. Årets bidrag är roligt, showigt och med ett härligt tempo.
 • Bishara – On My Own: Bishara är årets yngsta deltagare och han upptäcktes av Laila Bagge förra våren när han började lägga ut covers på Instagram. I och med det fick han ett kontrakt med Ten Music Group och låten ”On My Own” är skriven av bland annat Benjamin Ingrosso som var förra årets vinnare.
 • Ann-Louise Hanson – Kärleken Finns kvar: Ann-Louise har varit med 13 gånger tidigare men aldrig vunnit. Hon är den kvinnliga artist som haft flest låtar på Svensktoppen någonsin, hela 50 stycken! Årets bidrag i Melodifestivalen är en hyllning till vänskapen med Lill-Babs.
 • John Lundvik – Too Late For Love: John var textförfattaren till låten ”When You Tell the World You’re Mine” som spelades på kronprinsessans bröllop 2010. Han har även skrivit filmmusik till ”Snabba Cash” och till tredje säsongen av ”Empire”. Hans låt Too Late For Love är en ballad som vi tror kommer bjuda på mycket power.

Vad säger oddsen?

Vill du höja spänningen en nivå och samtidigt ta chansen att plocka hem en extra slant till lördagsunderhållningen, kan det vara bra att oddsa på kommande deltävling. I skrivande stund är bettingsidorna eniga – John Lundvik går direkt till final samtidigt som Bishara och Lisa Ajax får göra upp i Andra chansen. Ann-Louise Hanson och Pagan Fury är underdogsen som kan bjuda på en skräll, medan Arvingarna och Anton Hagman hamnar någonstans i mellanmjölken.

Odds på Melodifestivalen hos Bet365

Lägg ditt odds på Melodifestivalens 4:e deltävling hos Bet365!

Överraskande resultat från tidigare deltävlingar

Det blir inte alltid som man tänkt sig minsann. I förra deltävlingen gick storfavoriten Jon Henrik Fjällgren vidare till final, men även Lina Hedlund där oddsen låg på 5.50. Lovers of Valdaro hade också odds på 5.50 men åkte ut direkt tillsammans med Omar Rudberg vars vinnarodds låg i mittenskaran på 3.25.

Liknande resultat blev det i deltävling 2, som hölls i Malmö. Då förutspådde bettingsidorna att Hanna Ferm & Liamoo och Andreas Johnson skulle gå till final medan Jan Malmsjö, Malou Prytz och Oscar Enestad skulle åka ut. Visst gick favoriten Hanna Ferm & Liamoo till final men tillsammans med Malou Prytz som hade oddsen emot sig. Dock var de inte jättedåliga utan låg på 3.50.

I första deltävlingen hade du vunnit 2.20 gånger pengarna om du lagt ditt bett på Wiktoria och 2.15 om du bettat på Mohombi vilka båda gick direkt till final. Underdogsen Arja Saijonmaa och High15 hade höga odds på 15.0 respektive 10.0 och mycket riktigt åkte de ut direkt. Anna Bergendahl och Nano som var favorittippade kommer att få göra upp i Andra chansen.

Odds på deltagarna i Deltävling 3 av Melodifestivalen

För att kunna lägga ett bra odds bör du veta lite mer om artisterna och vilka chanser dem har:

Dolly Style, Habibi: Var med i Melodifestivalen 2015 med bidraget Hello Hi och tävlade även 2016. Gruppen är populär bland den yngre publiken. Odds: 13.00 – 9.50

Martin Stenmark, Låt skiten brinna: Vann mellon 2005 med låten Las Vegas och även ställt upp ytterligare två gånger sedan dess i Melodifestivalen. Martin är en folkkär artist med stor spännvidd. Odds: 3,75 – 3.00

Jon Henrik Fjällgren, Norrsken: Jon är jojkaren från Norrland som har vunnit Talang 2014 och tävlande i Melodifestivalen året efter, samt kom då på tredje plats 2017. Odds: 1.20 – 1.15

Omar Rudberg, Om om och om igen: Omar var med i gruppen FO&O tidigare som deltog i mellon 2017 och hamnade då på plats åtta, men har sedan dess satsat på en solokarriär. Odds: 3.25 – 2.30

The Lovers of Valdaro, Somebody Wants: En duo som består av Adam Warhester och Erik Gabriel. De tävlande i Melodifestivalen förra året med Lost Forever (synthtema) och till årets mello vann de sin plats genom en tävling i P4. Odds: 7.00 – 6.00

Lina Hedlund, Victorious: Tävlar i Melodifestivalen för 6:e gången och ställde upp allra första gången 2002. Den bästa placeringen hon har fått sedan dess är en tredje plats 2014 med gruppen Alcazar. Odds: 5.50 – 3.75

Rebecka Karlsson, Who I Am: Rebecka är en 18-årig tjej som var finalist i Talang och kom tvåa i Idol 2016. Odds: 2.37 – 2.10

Oddstips Melodifestivalen Deltävling 3

Om du ska betta i Melodifestivalen 2019 odds så är Jon och Rebecka vilka är lågoddsare som är rätt säkra kort. Vill du istället satsa högt är det Dolly Style som gäller. Mycket hända eftersom det är svenska folket som avgör vilka låtar som går vidare till finalen. Så allt hänger på folket om du blir en vinnare eller inte!

Vem vinner Melodifestivalen 2019?

Vem vinner Melodfestivalen 2019 egentligen, och finns några klara favoriter än så länge? För att få svar på den frågan har vi vänt oss till Sveriges ledande bettingsajter. För vem kan ge oss ett bättre svar än professionella odssättare, som jobbar heltid med att spekulera i sannolikheter för olika matchgångar och händelser?

Så här långt verkar alla stora svenska bettingsajter faktiskt ense. När vi kikar på Melodifestivalen 2019 odds ser vi genast att årets favoriter är Hanna Ferm & LIAMOO och Jon-Henrik Fjällgren. De senaste veckorna har även Malou Prytz klättrat upp på tredje plats som en favorit bland odssättarna. Om du kikar hos de ledande svenska bettingsajterna ser du att Hanna Ferm & LIAMOO odds är på runt 3.25, tätt följt av Jon-Henrik Fjällgren som har odds på 4.50 och Malou Prytz som ligger på runt 8.00 just nu. Så, vad är det det som gjort de här kandidaterna till favoriter? Vi har tittat lite närmre på de två populäraste bidragen för att lista ut vad det är som fått dem att gå hem hos det svenska folket.

Spelbolagens favorit Jon Fjällgren jojkar sig till toppen i år igen

Ända sedan Jon-Henrik Fjällgren slog igenom i Talang Sverige 2014 har han haft en lyckad musikkarriär. I Melodifestivalen 2015 kom han på andra plats i semifinalen med låten Jag är fri. Sedan deltog Jon i Melodifestivalen 2018 och på bara fem år har han hunnit släppa tre studioalbum. Jon har även medverkat på Allsång på Skansen och förra året vann han Let’s Dance 2018.

I år bidrar Jon med ett storslaget framträdande. I sitt bidrag Norrsken jojkar han såklart och bjuder på ett storslaget framträdande som verkligen framhäver hans begåvningar och identitet som artist. Jon återuppfinner alltså inte hjulet på något sätt, utan håller sig till det han kan bäst. Enligt Jon själv är Norrsken betydligt gladare och mer upptempo än hans tidigare bidrag.

Hanna Ferm & LIAMOO – En popduet med kärleksrykten

Du behöver inte lyssna särskilt många sekunder på Hold You innan du förstår varför Hanna Feerm & LIAMOO:s bidrag blivit så uppskattat. Det här är en skön och smörig RnB-duett som ligger precis i tiden. Låten kunde lika gärna framförts av valfri världsstjärna på MTV. Låten börjar som en melankolisk ballad för att se blomma ut i en popdänga som får publiken att vifta med tändare och klappa i takt. Hanna och Liam ”LIAMOO” Cacatian har bra energi på scenen, och duon är så övertygande att det till och med börjat cirkulerar rykten om att Hanna och Liamo är ett par.

Andra deltävlingen i Melodifestivalen

För att Melodifestivalen ska bli så spännande och underhållande som möjligt har Sveriges Television delat upp tävlandet i olika arrangemang. Först är det fyra deltävlingar varav två låtar går direkt till finalen i Stockholm. Sedan så får två av låtarna en andra chans, där andra chansen låtarna får tävla mot varandra för att sedan försöka komma till finalen ännu en gång.

Utan artisterna hade inte det blivit en Melodifestival! Det som är så spännande är att det är väldigt svårt att sia om vilka låtar och artister som kommer gå vidare i diverse delfinaler för att sedan koras som vinnare i det svenska Melodifestivalen 2019. Vinnaren eller vinnarna får sedan tävla i Eurovison Song Contest den 18/5 i Tel Aviv, Israel.

Något som är väldigt rafflande är att du faktiskt kan betta på Melodifestivalen 2019 på olika bettingsajter. Det gör att Melodifestivalen blir riktigt spännande att följa.

Deltävling 2 och dess artister

Artisterna har en stor betydelse om bidragen kommer bli en succé eller inte. Därför kan det vara bra att veta lite om de artisterna som ställer upp i andra deltävlingen nu på lördag den 9:e februari i Malmö. Det gör att du kanske kan bilda dig en uppfattning om hur pass bra uppträdandet kommer att bli.

Artister som sjunger i deltävling 2 är:

 • Andreas Johnson, Army of Us: Är en veteran inom Melodifestivalen och är med för sjunde gången. Han fick stora framgångar med Glorious 1999 över hela världen.
 • Hanna Ferm & Liamoo, Hold You: Både Hanna och Liam var med i Idol, då Hanna blev tvåa 2017 och Liam blev etta 2016. Liam tävlade i förra årets Melodifestival och hamnade då på 6:e plats.
 • Malou Prytz, I Do Me: Hon har vunnit ett flertal talangtävlingar och studerar ekonomi på gymnasiet just nu.
 • Jan Malmsjö, Leva Livet: Jan är 86 år och är en mytomspunnen legend inom musikbranschen. Han tävlande 1969 i Melodifestivalen med Hej Clown.
 • Vlad Reiser, Nakna i regnet: Vlad har 400 000 personer som följer honom på Youtube. Han kommer från Vitryssland och kom till Sverige som nioåring.
 • Margaret, Tempo: Margaret är artist hos Polar och tävlade i Melodifestivalen förra året med låten In My Cabana.

Uppdatering: Malou Prytz med låten ”I Do Me” samt Hanna Ferm & LIAMOO med låten ”Hold You” gick direkt till finalen i Globen med oddsen 8.00 respektive 1.75. Till andra chansen gick Vlad Reiser och Andreas Johnson.

Odds på artisterna inför Melodifestivalen Deltävling 2

Bland Melodifestivalen odds 2019 inför deltävling 2 så är det Hanna och Liam som har lägst odds som ligger på 1.55. Margaret har oddsen 1.75, Oscar 2.00, Andreas 3.15, Maluo 8.50, Vlad 8.50 samt Jan som är högoddsaren på 17.00. Dessa siffrorna är enligt Unibet.

Det är inte någon tvekan om vilka som är favoriterna om man studerar hur oddsen är fördelade, men man vet ju inte om Malmsjö skräller till och går vidare. Det är ju det som gör det spännande att betta på event som exempelvis Melodifestivalen, ingen vet hur det kommer att sluta!

Slutord om andra deltävlingen

Nu när du vet lite mer om artisterna så kan det vara så att du blivit sugen på att antingen betta, säkert på en lågoddsare eller rent av testa att betta på en högoddsare. För det är ju faktiskt så att till slut är det faktiskt svenska folket som avgör vilka av bidragen som kommer att ta sig vidare och slutligen vinna.

Odds på första deltävlingen i Melodifestivalen

 Wiktoria med låten ”Not with me” och världsstjärnan Mohombi med låten ”Hello”, gick vidare direkt till finalen i Stockholm efter första deltävlingen med oddsen 3.75 respektive 3.25. Till andra chansen gick Anna Bergendahl med låten ”Ashes to Ashes” och Nano med ”Chasing Rivers”.

Melodifestivalen 2019 -Tider & deltagare

Deltävling 1 – Lördag 2/2-19 kl 20:00

Anna Bergendahl, Nano, Mohombi, Zeana & Anis Don Demina, Arja Saijonmaa, High 15, Wiktoria.

Deltävling 2 – Lördag 9/2-19 kl 20:00

Andreas Johnson, Hanna Ferm & LIAMOO, Malou Prytz, Oscar Enestad, Jan Malmsjö, Vlad Reiser, Margaret.

Deltävling 3 – Lördag 16/2-19 kl 20:00

Dolly Style, Martin Stenmarck, Jon Henrik Fjällgren, Omar Rudberg, The Lovers of Valdaro, Lina Hedlund, Rebecka Karlsson.

Deltävling 4 – Lördag 23/4-19 kl 20:00

Arvingarna, Anton Hagman, Ann-Louise Hansson, Bishara, Pagan Fury, John Lundvik, Lisa Ajax.

Andra chansen – Lördag 3/3-19 kl 20:00

Anna Bergendahl, Nano, Vlad Reiser, Andreas Johnson.

Final – Lördag 9/3-19 kl 20:00

Wiktoria, Mohombi, Malou Prytz, Hanna Ferm & LIAMOO.