FK Teplice vs FS Slovan Liberec – Tjeckiska ligan är tillbaka!

21/05/20

Tjeckiska ligan öppnar upp igen och det återstår sju omgångar av säsongens 1. Liga. En match som följs med stort intresse är den mellan FK Teplice och FS Slovan Liberec som spelas den 23 Maj. AGC Arena Na Stinadlech i Teplice är spelplatsen för matchen och för dig som vill betta på kampen kan du göra det hos Bwin. Spelbolaget har konkurrenskraftiga odds på alla marknader inklusive tjeckisk fotboll. Alla odds i denna artikel är hämtade från Bwin. 

Oddstips med odds från Bwin

* Vi tror Liberec fortsätter sin fina form och vinner matchen mot Teplice. Vi spelar rak 2:a till oddset 2,60 hos Bwin.

* Det känns inte som det blir en målrik historia. Vi spelar under 2,5 mål till oddset 1,61 hos Bwin.

* Av samma anledning tror vi inte att hemmalaget gör mål. Därför spelar vi Nej på Both Team To Score och får oddset 1,80 hos Bwin.

Oddsanalys och tankar inför matchen

När ligan pausades låg Liberec på en sjunde plats i tabellen vilket man även gör nu. Dock har laget en match mindre spelad än lagen ovanför sig och en seger för Liberec innebär att man tar sig upp på fjärde plats och de sex bästa går till mästerskapsslutspel. Liberec hade en strålande form inför uppehållet med fyra raka segrar och man är favorit inför matchen mot Teplice.

Teplice har svårt att vinna – förtsätter det så?

Teplice in sin tur hade inte vunnit på fyra matcher inför uppehållet och vi har svårt att se de hota Liberec över 90 minuter. Vi tror istället det blir Liberec som är snäppet vassare och klarar av att vinna matchen. Formen talar för det och när lagen möttes i cupen i oktober var det Liberec som vann klart med 2-0.

Målsnåla matcher – vi tippar samma här

Dock tror vi det blir relativt målsnålt och därför spelar vi också under 2,5 mål. De tre senaste matcherna mellan lagen har slutat i under 2,5 mål och det känns som en trend som lär fortsätta. Framförallt med tanke på att båda lagen inte spelar på tävlingsfotboll på ett tag. Liberec har spelat två träningsmatcher med en seger och en oavgjord som resultat. Teplice har i sin tur spelat en match inför återstarten och den lyckades man också vinna.

Håller Liberec nollan? Vi lägger spelet på det

 I denna match tror vi inte Teplice lyckas göra mål och spelar därför Nej på Both Team to Score. Förmodligen blir det Liberec som håller nollan och tar alla tre poängen i jakten på slutspelsplats.