Bettingtips och höga odds Sverige – Thailand | Dam fotbolls VM – 2019

14/06/19

VM-betting Sverige – Thailand

Inför söndagens andra VM-gruppspelsmatch kommer Sverige taggade efter sin seger mot Chile medan Thailand kommer med ett stukat självförtroende. Amerikanskorna pulveriserade thailändskorna fullständig och när röken lagt sig va ställningen förkrossande 13-0 och den största segern någonsin i VM-sammanhang var ett faktum. Svenskorna städade av Chile efter några mindre problem. Det kommer att bli intressant att se vilka som får chansen mot Thailand och vilka som tar chansen efter en aningen blek premiär. Tänker Peter Gerhardsson testa nytt spelarmaterial eller håller han fast vid sina favoritspelare från premiären?

Bettingtips med högst odds Sverige – Thailand

Betting på såhär pass ensidiga historier är oftast svåra att utnyttja. Här nedan har vi dock samlat ihop några guldkorn;

Oddsanalys Sverige – Thailand

Sverige dominerade i sin första match mot Chile där de bland annat hade 69% i bollinnehav, vann skotten med 24-5 och hörnorna med 11-0. Den här gånger slipper man även Endler i målet på andra sidan och ställs istället mot det något mer artistiska namnet Sukanya Chor Charoenying. En målvakt som gjorde några minst sagt halvdanna insatser mot USA. Det är ett perfekt läge för svenskorna att mata på sitt anfallsspel, bygga upp självförtroendet och få till den där sista touchen inför fortsättningen i turneringen. Det var imponerande att se hur svenskorna hanterade regnavbrottet senast då de efter att ha ”dansat och ätit” kom ut och avgjorde matchen. Än mer imponerande var att planen och dräneringssystemet höll så pass bra mot skyfallet, trots att arenan är nästintill antik.

Håll utkik efte Madelen Janogy – Svenska damlandslagets nya stjärna

Madelen Janogy kom in mot slutet av matchen och hon blev en fantastisk injektion för laget. Först låg hon bakom 1-0-målet med en magnifik nedtagning. Ett par hopslag senare hade bollen letat sig fram till Kosovare Asllani som tryckte upp bollen i första krysset. Samarbetet med Asllani bådar gott inför framtiden och vi hoppas få se båda på planen fler minuter mot Thailand. Asllani är en världsspelare och bär det svenska laget från sin mittfältsposition. Vi spelar henne som målskytt på William Hill till oddset 1,40.

Thailand då? USA ledde efter första halvlek med 3-0. I den andra halvleken fallerade Thailand och matchen slutade 13-0, den största förlusten någonsin i ett VM. Amerikanskorna vann skotten med 40-2, hade 73% bollinnehav och 10-0 i hörnor. Alex Morgan visade att hon är en av de allra största genom att göra fem mål och tre assist. Sverige kanske inte besitter samma egenskaper som fungerade så fint mot Thailand, men det ska fortfarande bli en väldigt ensidig historia. Därför spelar vi handicap-spelet 0-5 till 3,75 på bet365. Thailand kommer få det riktigt tufft det här mästerskapet och vi fyller även på med över 10,5 hörnor på Mr Green till 1,87.

Svenska damlandslaget känner sig självsäkra inför Thailands matchen

Svenskorna är självsäkra inför matchen mot Thailand och ser tillfället att få fart på målskyttet. Om de sätter ett högt bolltempo, är modiga och vågar utmana från början så kan det bli en trevlig tillställning för alla med svenska glasögon. Målen kommer dock inte av sig själv. Sverige måste bygga upp spelet bättre och sätta upp varandra på rätt sätt för att få till avsluten. Elin Rubensson brände sina lägen i premiären och var relativt osynlig. Hon var på rätt plats några gånger och vet att hon inte kommer att få jättemånga chanser att visa framfötterna i ett mästerskap. Hon var även den som tjurade mest efter matchen. Vi  tror att Elin visar vägen genom att göra det första målet mot Thailand och spelar detta till 10 gånger smöret på William Hill.

Det svenska laget har inte riktigt hittat formen, varken i genrepen eller öppningsmatchen. Förmodligen är fjärilarna i magen borta nu och det är upp till Peter Gerhardsson att visa lite fingerkänsla för vem som har bäst form i laget. Mot ett svagt lag som Thailand är det perfekt att testa lite nytt och kanske vila några spelare mot den kommande stormatchen mot USA. Förbundskaptenen  har nu fram till söndag på sig att avgöra om han ska göra förändringar i sin startelva och i så fall vilka.

Det är dags för Sverige att ta sitt spel till nästa nivå, säkra en slutspelplats och vara redo för det som komma skall. Vi vill se svenskorna gå ut och njuta av VM på samma sätt vi gör. Heja Sverige!