Bettingtips & högsta odds inför Chile – Sverige | Dam-VM 2019

09/06/19

Den sjunde juni drar fotbolls-VM igång med öppningsmatchen mellan hemmanationen Frankrike och Sydkorea. Ett mästerskap som beräknas ta damfotbollen till en ny nivå med högre publiksiffror och mer uppmärksamhet än tidigare. Sverige går in som storfavoriter mot VM-debutanten Chile i sin premiärmatch. Utan profiler som Lisa Dahlkvist, Lotta Schelin och Pia Sundhage är det nu dags för Kosovare Asllani och Caroline Seger att leda laget till nya framgångar i vad som troligtvis är det tuffaste mästerskapet någonsin. I turneringen är det endast tre lag med sämre ranking än Chile och det ska mycket till för att de ska störa de blågula stjärnorna.

Bettingtips med högsta odds Chile – Sverige Dam-VM 19

Analys av bettingtipsen inför Chile – Sverige

Sverige, rankat som ett av världens tio bästa lag, är tillsammans med USA storfavoriter i sin grupp. Chile såväl som Thailand ska bara bli munsbitar för de båda storlagen. Den svenska förbundskaptenen Peter Gerhardsson har en stark trupp och om målskyttet inte fungerar så finns det bra alternativ på bänken. Ett exempel på detta syntes i den senaste matchen då Madelen Janogy kom in som inhoppare och krönte en fin insats med ett mål. Det svenska laget har en final på Parc Olympique Lyonnais i sikte samtidigt som Chile gör sitt första VM någonsin.

Sverige har visat upp en stark defensiv och inte släppt till särskilt mycket i sina senaste matcher. I vår har Österrike och Sydkorea städats av samtidigt som det blev en tajt förlust mot Tyskland i Solna. I VM-kvalet hade laget även 22-2 på sina åtta matcher och det var endast England som släppte in mindre mål i hela kvalspelet. Sverige har även varit starka i de två senaste mästerskapen, silver i Rio 2016 och en kvartsfinal i EM 2017. Det finns säkert mer än en spelare i truppen som drömmer och hungrar efter att få revansch på tyskorna från finalförlusten i Brasilien. Det gäller att luckra upp det chilenska försvaret, ledda av lagkaptenen och storstärnan Christiane Endler, så fort som möjligt. Då kan siffrorna rinna iväg och Sverige kan få ett lugn i sitt spel.

Kan Chile tysta den svenska björnen i VM 2019?

Chile kvalificerade sig via Copa Americana Feminina. Laget har lyckats ta några medaljer i turneringen sen starten 1991 men aldrig vunnit. Lagkapten och storstjärna är Christiane Endler, den enda i truppen som spelar i ett europeiskt storlag. Hon är känd för sin styrka, straffspecialist, reflexer och att vara bra på att fördela bollar. Hennes spelstil jämförs ibland med den tyska målvakten Manuel Neuer.

Chile har inte lyckats vinna en enda match under 2019. Det har varit idel förluster utöver två oavgjorda mot Skottland och Colombia. Senast laget vann en match var den tionde november 2018 mot Australien. I genrepet hade Chile inte mycket att sätta emot Tyskland och den tyska maskinen hade bland annat 72 procent bollinnehav och vann skotten med 28-1. Sverige bör ta tag i taktpinnen från minut ett och kanske släppa lite bakåt för att försöka få en bra målskillnad gentemot amerikanskorna.

Såklart finns det en risk för underskattning och Chile håller huvudet kallt i de flesta lägen. Det unga, hårt arbetande laget drog bara på sig fyra frisparkar mot Tyskland och undvek kort helt och hållet. Det blir viktigt för svenskorna att inte gå ner i Chiles tempo och spela grisfotboll. Om Chile stänger igen framför Endler så är hon en målvakt som kan hålla tätt.

Sveriges premiärmöte i Dam-VM 2019

Det kommer att bli en ensidig premiärmatch där Sverige pressar på och Chile backar tillbaka. Vi tror på en målkavalkad och att Sverige får en bra start i turneringen. Därför spelar vi säker tvåa på Sverige till 1,16 på bet365 för att få en fint avstamp – kör med handikapp om du vill höja oddsen. Vi fyller sedan på med att Stina Blackstenius blir målskytt och leder laget framåt. Detta till odds 1,76 på Unibet. Resultatet rinner sedan på och vi spelar även på över 2,5 mål till 1,63 på Nordicbet. Eftersom Chile känns så pass ofarliga framåt trycker vi även in oddset 1,38 på att Sverige vinner men även håller nollan. Det görs på Speedybet.

Även om Sveriges spel har knarrat lite under vinterns Algarve cup så finns det så pass mycket kvalité i laget att Chile ska köras över. Resultaten under våren har också de varit positiva och så länge målskyttet kommer igång har svenskorna en trevlig turnering att se fram emot.

Det ska bli kul att följa det svenska laget mot nya framgångar!