Bettingtips inför Frölunda – Färjestad | Försäsong SHL

23/08/19

De två favoriterna till SM-guldet drabbar samman i en högintressant träningsmatch när SHL-premiären närmar sig med stormsteg. Frölunda lyckades vinna SM-guldet förra säsongen medan konkurrenten Färjestad högst oväntat föll mot DIF i semifinalens match 7 med 1-4 hemma. Som vanligt när det är ishockey har det varit stor omsättning i klubbarna där Frölunda tappat fyra viktiga spelare till NHL. Oskar Steen, Fabian Zetterlund, Adam Werner och Joakim Nygårds bortfall kommer att synas men Frölunda har förstärkt med Johan Sundström – en klasspelare när han är frisk. Hur formen är låter vi vara osagt då de två senaste säsongerna blivit förstörda på grund av skador.

Motståndaren Färjestad förväntas gå starkt i årets SHL och är efter Frölunda favoriten till SM-guldet. Förra året var det nära att det blev final och Färjestad hade allt i egna händer. Efter att ha legat under med 1-3 i matcher kvitterade laget till 3-3 och hade hemmaplan i match 7. Men där blev det kräftgång vilket gjorde att Djurgården istället tog sig till final där dock Frölunda blev för svåra.

Bettingtips Frölunda – Färjestad

Analys av bettingtips inför Frölunda – Färjestad

Det kan bli en rolig säsong för både Frölunda och Färjestad. Båda lagen är tippade att spela SM-final till våren. Frölunda skulle i så fall spela sin andra raka final efter att ha vunnit SM-guld förra säsongen efter finalsegrarna mot Djurgården. Just Djurgården var laget som blev för svårt för Färjestad som därmed missade finalserien. Nu har man chansen på revansch men det är en lång säsong med 5-2 grundseriematcher följt av ett slutspel bäst av 7 matcher i varje runda.

Men spelbolagen verkar tro att detta är de två lag som gör upp om titeln och därför blir mötet mellan lagen extra intressant också. Hittills har Frölunda imponerat mest under försäsongen genom vinster mot både HV71 och Leksand. Färjestad har haft det tyngre med dubbla förluster mot Zug.

Vi tror att Frölunda är lite hetare för tillfället helt enkelt. Därför väljer vi att betta på att Frölunda vinner matchen mot Färjestad och vänder oss till Betsson för detta spel.

I Frölundas senaste match var Rosseli Olsen het med två mål. När det nu återigen är match två dagar senare tror vi på Olsen som målskytt igen. Därför väljer vi att spela på honom som målskytt hos Nordicbet.

Mål lär åskådarna också få se. Frölunda har 11 mål framåt på sina tre senaste matcher och det känns som att det kan bli några mot Färjestad också, som inte heller är ofarliga framåt. Vi tror på över 3,5 mål och vänder oss till Unibet för detta bet.