Är Frölunda kvar i toppen efter matchen mot Luleå?

11/10/19

I Scandinavium tar svenska mästarna Frölunda emot Luleå på lördag 12/10 i vad som kan komma att bli en direkt strid om andaplatsen i tabellen.

Heta tips på marknader i matchen

  • Frölunda har varit väldigt produktiva i andra halvlek i sina hemmamatcher. 5 av de senaste 7 matcherna har slutat med att laget har gjort över 2.5 mål i andra halvlek. Då båda lagen har haft det svårt att hålla nere siffrorna i inledningen av säsongen tippar via att det blir över 2.5 gjorda mål i andra halvleken. Vi får det fina oddset på 3.65 hos Unibet. {Lägg ditt spel här!}
  • Frölunda är det bättre laget av de två och med fördel av hemmaplan och en grym publik i ryggen tippar vi att det kommer att bära hela vägen fram till seger. Vi skyndar att hämta spelet på hemmavinst för Frölunda hos Betsson till oddset 1.92 innan det går ner. {Lägg ditt spel här!}
  • Luleås Niklas Olausson har på bara 4 matcher gjort 4 poäng och är i bra form inför mötet mot Frölunda. Vi tippar att han klipper till i matchen mot Frölunda med minst ett mål. NordicBet ger oss oddset 2.50 på att han gör mål i matchen där även övertiden är inkluderad. {Lägg ditt spel här!}
  • Med risk för att det kommer att smälla en hel del i båda burarna tippar vi att det kommer att bli över 5 mål i matchen. I senaste matchen blev det hela 8 mål. Spelet på att det blir över 5 mål hämtar vi från 888Sport till oddset 2.00. {Lägg ditt spel här!}

Frölunda med häng på förstaplatsen

Efter en tveksam säsongsinledning med två raka förluster har Göteborgslaget ångat upp till andraplatsen i tabellen, fyra poäng bakom det ledande Rögle. I matchen mot Rögle som var en tidig seriefinal åkte Frölunda dock på sin första förlust sedan de två inledande matcherna. Laget studsade snabbt tillbaka till de fina resultat som har varit så signifikant för laget den här säsongen när de fullkomligt krossade Cardiff på hemmaplan i Champions League med hela 9-2. Vad det verkar som kommer resten av säsongen ha ett liknande mönster för Indians, alltså att vid en förlust tar sig laget samman och vinner matchen efter.

Frölunda har i sin trupp två spelare som är uppe i toppen av skytteligan och krigar. Både Rhett Rakhshani och Simon Hjalmarsson är två klasspelare som har potentialen att hänga kvar däruppe resten av säsongen. Rhett befinner sig på tredjeplatsen på 10 poäng, ett poäng efter de två Färjestadspelarna Marcus Nilsson och Michael Lindqvist. När det kommer till mål är Rhett en av ligans mest produktiva anfallare då han står på 5 gjorda för tillfället. Ytterligare ett friskhetstecken i Frölunda är målvaktssituationen då både Johan Mattsson och Niklas Rubin stått lika många matcher den här säsongen och har en liknande positiv statistik.

Luleå slår från underläge i jakt på topplacering

Efter en del berg och djupa dalar i inledningen av säsongen har Luleå haft det svårt att hitta en jämnhet i sitt spel. Ojämnheten har lett till att laget hamnat långt efter täten och befinner sig på en niondeplats. Sett till det laget Luleå har ska de ligga på en högre plats i tabellen. Tabellen i årets säsong har inte riktigt tagit fart i någon riktning ännu eftersom att vi bara befinner oss i början av säsongen och det är svårt att utvärdera ett lag efter bara 9 spelade omgångar. Men visst kommer Luleå att klättra i tabellen. Vi tippar dock inte att vändningen kommer mot Frölunda på bortaplan.

Den alltid lika pålitliga poängspelaren Niklas Olausson har trots den tröga inledningen på säsongen levererat poäng för laget. På bara 4 matcher har han gjort 4 poäng och är på gång att smyga sig in i täten av poängligan. Andra spelare som har gått bra är Robin Kovacs och Petter Emanuelsson som båda två ligger på 5 poäng vardera. Den som leder lagets interna skytteliga är dock Nils Lundkvist som från sin backplats redan hunnit med att göra 7 poäng på 8 matcher. Även om laget har inlett trögt finns det massor av potential i spelarmaterialet att hämta.

Enkel hemmaseger för Indians?

I förra årets slutspel när lagen ställdes mot varann i semifinalen var det mer eller mindre en promenadseger för Frölunda som vann utan några större problem med klara 4-1 i matcher. Luleå lyckades inte under matchserien vinna en endaste bortamatch. Även om Luleå är på uppgång efter den senaste tidens fina resultat kommer det att att bli ett stopp på vägen här mot Frölunda. Frölunda med endast 3 förluster i bagaget den här säsongen kommer ganska tryggt att ro hem den här segern på hemmaplan på samma sätt som när de vann så övertygande i förra årets slutspel.