Järnkaminerna fortsätter elda på i SHL

11/10/19

I tionde omgången av SHL tar Djurgården emot Malmö på Hovet i Stockholm. Matchen spelas på lördag kl 15:15.

Heta tips med fina marknader att betta på i matchen!

  • Djurgården har fina resultat från de senaste matcherna, speciellt i andra perioden då de skottat in över 1.5 mål. Unibet är så extremt generösa när de erbjuder spelet på att Djurgården gör över 1.5 mål i andra perioden till oddset 3.20. Det tar vi! {Lägg ditt spel här!}
  • Djurgården har spelat lite ojämnt i de senaste matcherna, men det har varit förluster mot serieledarna Rögle och det är inte så illa som det har sett ut. Ett odds på 1.86 hos Coolbet till hemmavinst för Järnkaminerna kör vi på. {Lägg ditt spel här!}
  • Niclas Bergfors leder Djurgårdens interna skytteliga med 5 gjorda mål och har inlett säsongen strålande. Vi hittade ett sjukt fint odds hos NordicBet på 3.50 att han kommer att göra mål i matchen(spelet inkluderar även övertid). Det tvekar vi inte en sekund på att placera. {Lägg ditt spel här!}
  • Med fördel av hemmaplan och det faktum att Djurgården har vunnit andra perioden i 4 av de 5 senaste matcherna hittade vi ett spelvärt odds på att Djurgården vinner andra perioden hos 888Sport till oddset 2.17. Det kör vi på. {Lägg ditt spel här!}

Djurgården har halkat efter i den extremt jämna tabellen

I den senaste matchen blev det en uddamålsförlust borta mot Rögle efter övertid. Inget kritiskt dåligt resultat eftersom att Rögle har tryckt gasen i botten och kört om alla lag i serien och leder med tre poäng före Frölunda. Djurgården som befinner sig på sjätteplats för tillfället har i de tre senaste förlusterna antingen åkt på uddamålsförluster efter fulltid (Brynäs 4-3) eller som mot Färjestad när de förlorade på straffar. Lite oturligt har de inte fått med sig poängen i en del extremt måltäta matcher. För att få bukt med problemet har de nu förstärkt med ytterligare två målvakter efter en del matcher av Svedberg som tåls att ifrågasätta.

Lagets målvaktsbesättning består nu även av Karri Ramo och Robin Jensen där Jensen har stått två matcher och Karri en. Problemet med Svedberg har varit hans oförmåga att hålla igen på returerna som lite väl lättvindigt har studsat ifrån honom. De andra delarna av truppen har fungerat desto bättre. Sebastian Strandberg fortsätter att leverera match efter match med assists och står på åtta målgivande passningar. Med de fina siffrorna leder han lagets interna assistliga. Lagets meste poängplockare är norrmannen Michael Haga som från sin forwardsposition gjort 9 poäng på 9 matcher. lagets meste målskytt är Niclas Bergfors som står på 5 gjorda mål hittills.

Studsar Malmö tillbaka efter den tunga 0-4 förlusten?

Efter den katastrofalt dåliga insatsen mot Skellefteå hemma i den senaste SHL omgången när Malmö åkte på en förlust med hela 0-4 ser det onekligen tungt ut att komma tillbaka direkt mot ett hemmastarkt Djurgården. I matcherna innan den tunga förlusten gick Malmö riktigt bra och tog tre segrar på raken där en av dem vanns på övertid. I de två segrarna när de tog tre poäng vann de med de övertygande siffrorna 4-1 mot både Växjö och Örebro. Matchen före det när de mötte Färjestad som är ett av de starkaste lagen i ligan på hemmaplan lyckades de spela till sig ett oavgjort resultat efter fulltid, men Färjestad vann senare på övertiden.

Sett över de senaste matcherna innan de gick ner sig totalt i mötet mot Skellefteå har Malmö haft idel stabila insatser. Malmö ligger på nionde plats och befinner sig på en rättmätig ligaplacering sett till det spelarmaterial klubben har till sitt förfogande. Men visst finns det spelare som sticker ut lite extra, som har stått för riktigt fina insatser. Då tänker vi framförallt på spelare som Fredrik Handemark som redan gått upp på 8 poäng, andra spelare som har presterat bra är Konstantin Komarek och de båda danskarna Jesper Jensen och Frederik Storm. Med denna fina ensemble av spelare ska det räcka till en slutspelsplats.

Andra raka 0-4 förlusten för Malmö?

De fem senaste matcherna lagen har spelat mötts har det varit relativt jämnt med ett litet övertag av Malmö som har vunnit 3 av mötena. Senaste gången lagen möttes på Hovet var i förra säsongen. Det mötet gick Djurgården segrande ur när de vann med 2-1. Matchen innan spelades även den på Hovet, Malmö vann då med 2-3. Från de senaste fem matcherna har två spelats på Hovet med 1-1 i vinster. Med sig in i matchen har båda lagen en varsin förlust som de vill komma tillbaka från.

Skillnaden är att Djurgården mötte serieledarna på bortaplan och starkt lyckades knycka med sig en poäng hem. Malmö klappade ihop totalt mot ett Skellefteå som de på förhand borde ha slagit. Vi tippar att Djurgården tar en klar seger hemma här.