Bettingtips och spelanalys inför Dortmund – Tottenham | Champions League 5/3-19

04/03/19

Borussia Dortmund ska försöka sig på det omöjliga och vända 0-3-underläge i Champions Leagues åttondelsfinal mot den engelska klubben Tottenham Spurs. Det är ett hemmalag som är favoriter till att vinna men inte att ta sig vidare, då 0-3 är väldigt svårt att vända. För den neutrala åskådaren blir det trevligt att se Kane och Marco Reus på samma plan, om nu den sistnämnda hinner bli klar i tid till matchen, men det ryktas om att stjärnan som missat både ett VM och EM på grund av skada ska vara tillbaka för hemmalaget inför mötet mot Tottenham Spurs. Avsparkstiden är satt till 21:00 på Sigtun Iduna Park i Dortmund.

Bettingtips Dortmund – Tottenham

Hos Bethard går det att spela på seger till Dortmund till oddset 1,95, kryss ger 3,75 medan seger för Tottenham ger 3,65. Det är ett högt och spelvänligt odds på hemmaseger med tanke på Tottenhams form och att Dortmund måste vinna med 3-0. Tyskarna har kvalitéer för att vinna över Spurs även om det inte syntes i första mötet. Undertecknad har också mycket svårt att se Tottenham gå framåt om Dortmund skulle göra 1-0. Eftersom 2-0 för Dortmund inte heller gör att Tottenham åker ur Champions League kommer de inte att riskera något för att jaga kvittering eller seger så länge underläget är ett eller två mål. Du kan läsa mer om generella bettingtips och spelanalyser för att välja en bra strategi här!

Eftersom Dortmund kommer att behöva jaga mål kan det mycket väl dyka upp ytor som Tottenham säkerligen kommer att kunna utnyttja. Det talar för en målrik match och över 2,5 mål spelas också till 1,58 hos Bethard. Lägg också en liten slant på att Dortmund vinner men att båda lagen gör mål. Det ger oddset 3,15 hos Bethard och känns långt ifrån osannolikt.

Bethard logo

Bäst odds på Dortmund – Tottenham hos Bethard!

Hemmalaget Dortmund

Borussia Dortmund såg länge ut att vinna Bundesliga och därmed bryta rivalen Bayern Münchens sexåriga dominans. Som mest var ledningen 13 poäng men nu är den nere på 3 och med ett Bayern i storform måste Dortmund passa sig och börja vinna matcher igen. Nu lyckades laget vinna i helgens match mot Bayer Leverkusen med 3-2 men innan dess hade de gulsvarta hela fem raka matcher utan seger – inte en svit som är möjlig om det är guld i Bundesliga som gäller.

Saknaden av Marco Reus har varit enorm men den skadebenägna spelaren ska vara redo att spela mot Tottenham. Däremot missar båda lagets ordinarie ytterbackar, Marcel Schmelzer och Lukasz Piszczek, matchen på grund av skador. Högerytten Christian Pulisic kommer inte heller till matchstart av samma anledning. Därför blir det upp till Götze och Reus att få fart på offensiven när det krävs tre mål och en hållen nolla för att ta matchen till förlängning.

Bortalaget Tottenham

Tottenham går in med vetskapen att ett mål innebär att man direkt dödar matchen då det i så fall krävs fem mål av tyskarna för att ta sig vidare till kvartsfinal på Londonklubbens bekostnad. Spurs har nyligen fått tillbaka Harry Kane vilket såklart glädjer fansen och övriga lagkamrater. Vad som däremot inte glädjer fansen och säkerligen inte heller spelarna är Pochettinos senaste uttalanden om Tottenhams mentalitet. Efter 1-2-förlusten mot Burnley sa den argentinska tränaren att klubben inte hade mentaliteten att vinna en titel och att det skulle dröja 5-10 år innan stämpeln var borta från föreningen.

Att laget ska ta sig till kvartsfinal ska dock inte vara några problem så länge det inte blir en genomklappning utan dess like. Visst saknas Dele Alli men i övrigt har Pochettino sina spelare tillgängliga. Det lär inte bli en offensiv approach av bortalaget som tar sig vidare vid förlust 0-2, inte ens Spurs ”svaga mentalitet” borde tappa den ledningen.

Logga bet365

Betta på Champions League-matchen hos Bet365!