Bettingtips inför Kalmar FF – Hammarby

02/08/19

Två lag med helt olika form ställs mot varandra i en match som båda lagen måste vinna. Kalmar är i horribel form med fem raka förluster sedan uppehållet och har endast en seger på de tretton senaste allsvenska matcherna. Hade det inte varit för Kalmars skakiga ekonomi hade de nog redan löst ut tränare Magnus Pehrsson från sitt kontrakt då den småländska klubben ligger på negativ kvalplats med endast två poäng till direkt degradering. Något som vore en stor katastrof för den klassiska klubben.

Hammarby däremot ser det ljusare ut för. De är vid seger bara tre poäng bakom MFF och AIK, imponerande med tanke på hur långt efter de låg i våras. ”Bajen” har smällt in 20 bollar på de fyra senaste matcherna och ser riktigt farliga ut. Samtidigt har man svårt mot de bättre lagen för att kunna hota om guldet på sikt, men att det blir vinst mot Kalmar råder det inget tvivel om.

Bettingtips med högsta odds Kalmar FF – Hammarby IF

Analys av bettingtips inför Kalmar FF – Hammarby IF

Kalmar FF går mot sin sämsta säsong sedan Elmbröderna föddes och kan mycket väl åka ur Allsvenskan 2019. Rekryteringen av tränare Magnus Pehrsson har inte slagit väl ut och hade det inte varit för ekonomiska svårigheter hade ”MP” säkert redan fått sitt kontrakt upprivet och fått lämna klubben. Frågan är om han får jobb igen i en allsvensk klubb efter att ha fört MFF i botten och nu ser ut att kunna åka ur Allsvenskan med Kalmar FF.

Hammarby däremot fortsätter att gå från klarhet till klarhet. Hade laget kunnat prestera mot topplagen hade man varit en seriös utmanare till guldet. Visst har man vunnit fyra raka matcher men segrarna har kommit mot Falkenberg, Sundsvall, Elfsborg och AFC Eskilstuna. Samtidigt har Hammarby endast slagit Djurgården av lagen i toppen men nu är det Kalmar som är motståndare, ett lag som inte är på den övre halvan.

Vi tror därför att Hammarby vinner matchen utan några större problem. Eftersom ”Bajen” har bortaplan har oddsen ganska bra spelvärde och inte kan Kalmar hota ett Hammarby med fyra raka segrar? Till smålänningarnas inspiration kan de luta sig tillbaka mot en 1-0-seger i en träningsmatch under uppehållet.

Med tanke på Hammarbys galna målsnitt lär det bli en hel del mål mot ett svagt Kalmar. 20 mål på de fyra senaste matcherna är nästintill osannolikt och man har gjort överlägset flest mål i serien med 40 stycken strutar framåt. Det är hela 11 mer än serieledaren MFF och då har ”Bajen” en match mindre spelad. Däremot läcker man också en hel del mål baklänges. 25 insläppta är mer en dubbelt så mycket som MFF, faktum är att motståndaren Kalmar har färre insläppta med 21 stycken. Vi spelar därför över 2,5 mål i matchen och får 1,75 hos Bet365 på det härliga oddset. Däremot tror vi inte Kalmar gör mål. De har gjort 12 mål framåt på 17 matcher. Därför spelas också att Hammarby vinner utan att släppa in mål.