Speltips på Let’s Dance 19/4-19

19/04/19

Åtta deltagare återstår efter att Sanna Lundell fått lämna tävlingen förra veckan. Denna fredag väntar känslosamma framträdanden från de tävlande som ska dedikera sina danser till en person (eller flera) som betyder mycket för dem. Enligt oddsen blir det Dan Ekborg eller LaGaylia Frazier som får lämna tävlingen. Det är också de två deltagarna med näst minst röster de två senaste veckorna. Kan båda paren skrälla sig kvar längre i tävlingen? Vi tror inte det!

Speltips Let’s Dance

Om fredagens deltävling

Under fredagen avgörs den fjärde tävlingen i Let’s Dance 2019 och det kommer att bli en känslosam afton. Detta då alla deltagare ska dedikera sina danser till valfri person(er) och därför kommer det säkert bli en och annan tår som fälls denna långfredag. Föga förvånande har de flesta valt att dedikera sin dans till en familjemedlem men det finns en del undantag. Följande personer är utvalda av de återstående dansarna:

Robin Bengtsson – Lillasyster

Linnea Claeson – Förintelseöverleveraren Hédi Fried

Dan Ekborg – Vännen Pecka Lindgren

Magdalena Forsberg – Man och två barn

LaGaylia Frazier – Mamma

Lancelot Hedman Graaf – Broder Isak

Kristin Kaspersen – Pappa

Thomas Ravelli – VM 94-gubbarna

Deltagarna ställer upp med följande dans i Let’s Dance denna vecka:

Lancelot & LinnSlowfox

Kristin & CalleRumba

Dan & Cecilia Slowfox

Linnea & JacobSlowfox

Robin & SigridRumba

Thomas & Jasmine Vals

LaGaylia & TobiasSlowfox

Magdalena & TobiasAmerican Smooth

Analys Let’s Dance

Det har bildats tre olika skikt i Let’s Dance 2019. Mest imponerade har juryn och alla andra blivit av Kristin Kaspersen som varit överlägsen under hela tävlingen. Förra veckan visade Kaspersen upp en lite mer flörtig sida av sig själv och avslutade det hela med att gå ner i spenat, något som gav stående ovationer av publiken. Kristin befinner sig på en egen nivå av tävlingen och är ensam i ”skikt 1”.

I ”skikt 2” bakom Kaspersen är det fyra deltagare som vi hittar. De är Robin Bengtsson, Lance Hedman Graaf, Linnéa Claeson och Magdalena Forsberg. Robin Bengtsson är den deltagaren som har bäst kemi med sin partner då han och Sigrid verkligen har funnit varandra vilket syns på dansgolvet. Charmige Lance Hedman Graaf kommer inte att vinna tävlingen men har utvecklats mycket under fyra veckor och lär ta sig in på topp 5. Linnéa Claeson har också växt enormt med uppgiften och minst en bronsplats bör det bli för influencern.

Magdalena Forsberg är efter Kristin Kaspersen den som kan vinna hela tävlingen. ”Magda” hade en intensiv start på tävlingen med tre olika partners på tre veckor. Därför är det ännu mer imponerande att se hur den forne skidskyttedrottningen dansat och under fjärde avsnittet såg vi att kontinuitet givit resultat då hon och Tobias imponerade för andra veckan i rad. Det blir intressant att se paret visa upp en American Smooth i ära till Forsbergs man och två barn.

I ”skikt 3” är det tre deltagare som slåss om överlevnad; Thomas Ravelli, LaGaylia Frazier och Dan Ekborg. Den sistnämnda var den som hade näst minst röster i förra veckan och tyvärr för Ekborgs del närmar det sig slutet för skådespelaren i tävlingen. Nu tror vi att han kan kämpa sig förbi långfredagens tävling men i veckan efter tar det slut för Dan Ekborg.

Thomas Ravelli är den dansaren som fått minst poäng av juryn två veckor i rad. Tittarna har dock räddat kvar Ravelli som inte varit bland de två paren med minst röster under någon deltävling hittills. Den forne målvakten lär inte bli mindre populär i påsk då han tillägnar sin låt till gänget som tog brons vid VM 1994 i USA, Sveriges överlägset mest folkkära landslag genom tiderna. Ravellis charm och kärlek från folket håller kvar honom ett tag till.

LaGaylia Frazier tog revansch förra veckan och hennes uppträdande hyllades unisont av såväl juryn som publiken. Nu är det en svår dans som väntar i form av Slowfox och det kan bli en tuff kväll för sångerskan. Hon lär inte få minst poäng av juryn men frågan är om tv-tittarna håller kvar henne i tävlingen? Dan Ekborg känns som en mer populär karaktär även om LaGaylia får anses vara en skickligare dansare. Tv-tittarna brukar rösta populistiskt och därför tror vi att Frazier gör sitt sista framträdande i Let’s Dance 2019 under långfredagen.