Oddstips och rekar Djurgården – Färjestad | Semifinal 6 16/4-19

16/04/19

Blir det Djurgården som gör Frölunda sällskap i finalen? Eller kommer Färjestad att rida vidare på vågen efter 8-2-segern senast och tvinga fram en avgörande match sju hemma i Löfbergs Arena? Globen står värd för den sjätte semifinalen mellan ettan och trean i flest SM-guld genom tiderna och förutsättningarna är glasklara: Vinst för hemmalaget och det väntar final i Stockholm för första gången sedan 2010 medan seger för Färjestad innebär att vi får vänta fram tills torsdag kväll för att få fram vem som ställs mot Frölunda i en rafflande SM-final.

Enligt Unibet är Djurgården favoriter att vinna till oddset 2,33 (inkl förlängning) medan Färjestad hittas till 2,78. DIF har inte förlorat på hemmaplan under semifinalerna men gästerna har visat att det är med kniven mot strupen som de bästa prestationerna kommer.

Speltips och Rekar Djurgården – Färjestad  Semifinal 6

Alla odds är hämtade under eftermiddagen tisdagen den 16/4 2019.

Färjestad är bäst när det gäller och grundserievinnaren har visat genomgående genom slutspelet att de kan hantera pressen. Därför spelas rak 2:a (ordinarie speltid) till oddset 2,78 hos Bet365.

Chansen finns att något lag tar ut målvakten i slutet av matchen vilket kan leda till mål i öppen bur. Oddset 2,70 på att det blir mål i tom kasse finns under specialspel hos Nordicbet.

Med kniven mot strupen måste Färjestad gå framåt direkt. De kommer sätta en rasande fart och kan göra första målet i matchen. Det finns att spela på till oddset 2,00 hos Bethard.

När det är så mycket press på spel brukar det bli en hel del misstag och dumma utvisningar. Det talar för en målfest och spelet att båda lagen gör två mål har skett i den största majoriteten av mötena mellan lagen. Spelas till 1,72 hos Unibet.

Oddsanalys Djurgården – Färjestad

Trots stort favoritskap har Färjestad haft det tufft mot Djurgården. Första segern följdes upp av tre raka förluster vilket gav DIF tre matchbollar. I senaste matchen studsade favoriten tillbaka och vann med klara 8-2 men laget måste fortfarande vinna de två återstående matcherna för att spela SM-final. Att få till en avgörande match på hemmaplan i match sju är självklart målet men hittills har laget inte lyckats vinna i Globen.

Mycket talar för att Färjestad ska kunna bryta den trenden när lagen nu ställs mot varandra för sjätte gången på kort tid. I kvartsfinalen mot HV71 var laget stor favorit men lyckades inte avgöra förens i match sju. Med de kvalitéerna som finns i laget och självförtroendet från den övertygande segern senast, bör Färjestad vid en maxprestation avgöra under ordinarie tid. Visst finns risken till förlängning men vi tror att Färjestad vinner under ordinarie tid. Oddset på bortaseger på 1X2 jämfört med Money Line höjs från 2,05 till 2,70 hos Bet365.

Djurgården kommer dock att bjuda upp till dans. Att hemmalaget gör mål råder det heller inga tvivel om. Inget av lagen har gått mållösa av isen under matchserien och tre av fem matcher har inneburit att båda lagen gjort minst två mål. För varje match som går får misstag större och mer förödande konsekvenser vilket brukar kunna bidra till en hel del nerv och onödiga utvisningar. Såväl DIF som Färjestad har skickliga special teams vilket kan leda till flertalet mål i matchen. Att båda lagen därför gör minst två mål har bra spelvärde hos Unibet till 1,72 i odds.

Att det blir en jämn match tror undertecknad och det känns inte osannolikt att ett lag kan ha ledningen i slutet av matchen med uddamålet eller två mål. Då kommer laget i underläge att ta ut sin målvakt och specialspelet att ett lag kommer göra mål i tom bur kan vara värt en liten slant hos Nordicbet till oddset 2,70.

Färjestad har också visat att laget är bra vid start. I alla tre förlusterna i semifinalen har Färjestad tagit ledningen i matchen men tappat övertaget. Vi tror Färjestad vinner men även om de inte skulle göra det talar tidigare matcher att Karlstadsklubben är starka i början. Det fortsätter i match sex och att Färjestad har högre odds än Djurgården på att göra första målet gör att det är värt att betta på att Färjestad gör matchens första mål till oddset 2,00 hos Bethard.

Spelanalys av Djurgården inför det sjätte mötet mot Färjestad

DIF har chansen att avgöra inför ett kokande globen och ett glädjeämne för Stockholmarna är att Jacob Josefson är redo att spela igen. Lagkaptenen har missat de tre senaste matcherna på grund av skada men sa till media under efter träningen igår att han är redo att spela den viktiga matchen.

Vi leder med 3-2 i matcher och har en fantastisk möjlighet här hemma i Globen. Det här kan vara en ”once in a a lifetime”-upplevelse att spela en sådan här viktig match inför ett slutsålt Globen, sa Josefson till Aftonbladet.

Lagkaptenens återkomst är självklart ett glädjebesked för hemmalaget. I grundserien stod 28-åringen för 35 poäng (12+23) på 40 matcher och i slutspelet har det blivit tre framspelningar. Den NHL-meriterade spelaren är en viktig nyckel i offensiven och som ledare för laget.

Försvaret måste dock steppa upp rejält jämfört med senast om de ska avgöra det här ikväll. Målvakterna fick inte mycket hjälp av övriga lagdelar. Ordinarie målvakten Adam Reideborn blev ersatt av Robert Ohlsson efter att ha släppt in fyra mål. Det skulle dock inte gå bättre för ersättaren som också släppte in lika många puckar bakom sig.

Analys av Färjestads form inför den sjätte semifinalrundan

Färjestad var givna favoriter inför semifinal-serien men har satt sig själva i en prekär situation. Efter att ha vunnit första matchen tappade laget allt i tre raka matcher och gav därmed DIF möjligheten att ha tre matcher på sig att ta sig till final med en seger. I första måstematchen visade Färjestad sina kvalitéer och fullständigt demolerade sin motståndare med 8-2. Nu gäller det att bygga vidare på det och försöka bryta förlusttrenden på bortais.

Sedan de två första segrarna mot HV71 på Kinnarps Arena i kvartsfinalen har Färjestad tre raka förluster när de inte spelat på Löfbergs Arena. Att bryta den trenden blir den främsta utmaningen för bortalaget. Det finns dock hopp att man ska kunna klara det. Bäst när det gäller-mentaliteten har funnits där hela säsongen och plockades verkligen fram senast, något hattrickhjälten Johan Rymo poängterade efter matchen.

– Det är skönt att veta att vi kan göra riktigt bra matcher när det gäller som mest, sa Rymo som gjorde sitt andra hattrick för säsongen.

Tid & Plats Djurgården – Färjestad semifinal 6 av 7 SHL

Matchen börjar klockan 19.30, tisdagen den 16/4 och spelas på Ericsson Globe.