Spela på specialare i Premier League mötet mellan Manchester City och Watford

19/09/19

Spela på specialare i Premier League mötet mellan Manchester City och Watford

I omgång 6 av Premier League tar City emot Watford på Etihad. Senast lagen möttes var i FA-Cup finalen där City visade musklerna och aldrig lät Watford komma in i matchen. Det hela slutade med en 6-0 vinst till Manchester City. Den utklassningen har Watford lagt bakom sig och blickar nu framåt istället.

Spelvärda marknader i matchen

Watfords form

Watford som ligger allra sist i tabellen har haft en bedrövlig säsongsinledning med förluster mot lag som Brighton och West Ham hemma. Det har resulterat i att laget befinner sig allra sist i tabellen. Laget fick lite andrum efter senaste matchen hemma mot Arsenal. Efter att de hade legat under efter första halvlek med 0-2 samlade de kraft och fixade till ett oavgjort resultat till 2-2. Det är framförallt Gerard Deulofeu som står för det mesta kreativa som händer framåt. I attackerna är det honom hela laget förlitar sig på och spelar bollen till.

Manchester Citys form

Oväntad förlust för City i senaste matchen mot Norwich City. Säsongsinledningen har varit lite oroväckande, i City mått mätt. Första förlusten förra säsongen kom inte förrän i december mot Chelsea. Det City för tillfället har problem med är att Aymeric Laporte är skadad. Det lämnar ett stort hål i försvaret eftersom att de måste spela den mer ojämne Otamendi. Förra säsongen hade City både Kompany och Laporte som var skickliga i huvudspelet. Problemet är att Otamendi inte når upp till samma nivå och är därför ett mer osäkert kort. Nu har även John Stones skadat sig vilket betyder mer huvudvärk för Guardiola.

Raheem Sterling och Sergio Aguero i strålande form

Raheem Sterling har haft en sinnesjuk inledning på säsongen med fem gjorda mål på fem matcher. Lite bättre har det dock gått för Sergio Aguero som har sju mål på fyra matcher. Med denna målfarliga duo fungerar det mesta felfritt offensivt. Det är få försvar i världen som har uthålligheten och kämparandan att stå upp mot dem en hel match. Aguero är en notorisk målskytt och lite av en old school måltjuv som så gott som alltid gör mål när han är innanför straffområdet. Sterling är tillsammans med Harry Kane Englands bästa anfallare som även fungerar utmärkt under Gareth Southgate’s mer offensiva inställning till fotboll i landslaget.

Även om det ser tungt ut defensivt för City nu, så har de ett av världens farligaste anfall som alltid presterar. Lägg även till Bernardo Sílva som inte alls är samma typ av poängspelare som Aguero och Sterling, men som har en utvecklingskurva som tog rejäl fart uppåt förra säsongen och sågs som en av ligans bästa spelare. Det blir en tuff uppgift att hålla reda på alla dessa anfallare i världsklass för Watfords mittbackar Dawson och Cathcart.

City får se upp med Deulofeu

Den store kreatören Gerard Deulofeu som är skolad i Barcelonas ungdomsakademi har hittat helt rätt i sitt spel i Watford. Han har använts i flera olika positioner i anfallet den här säsongen och har gjort det bra, men positionen han är bäst i är som attackerande mittfältare, då han får ligga alldeles bakom anfallarna och med sin passningsförmåga hitta fram till lagets forwards. Deulofeu befinner sig alldeles under den absoluta världstoppen av spelare och därför är Watford den perfekta klubben för honom.

 Vi tippar att City ställer upp med Otamendi och Fernandinho som mittbackar mot Watford. (Fernandinho har tränats för att kunna gå in som mittback, får se om han är redo redan nu?). Ett försvagat City försvar kommer att passa Deulofeu riktigt väl och det ska bli intressant att se vad han hittar på.

Fem senaste mötena mellan City och Watford och slutresultat på matchen

Det är idel vinster för Manchester City i de fem senaste mötena. Två utklassningar med 6-0 och två vinster med 3-1. Bästa resultatet för Watford var förra säsongens 1-2 förlust på hemmaplan mot City. Vi tippar att förlusten förra veckan inte kommer att ha en särskilt negativ påverkan på City i den här matchen, snarare tvärtom. Det blir startskottet för ett uppvaknande då City kommer att börja jaga efter Liverpool på allvar i toppen igen. Vi tippar att matchen slutar 3-1 till City.