Manny Pacquiao vs Adrien Broner – 19 Jan. 2019

10/01/19

Det är två kontroversiella boxare som gör upp i Las Vegas, Nevada den 19 januari 2019. Pacquiao gör sin första match på amerikansk match på två år efter avstängning. Motståndaren Adrien Broner har vunnit världsmästartiteln i fyra viktklasser medan Pacquiao, även känd som Pacman, är den enda någonsin som vunnit bältet i åtta olika viktklasser.

Båda boxarna har haft enorma framgångsrika karriärer där Broner präglats av ständiga problem med lagen och olika kontroverser. Detsamma gäller ”Pacman” som uttalat sig negativt om homosexuella flera gånger och dessutom inte fått boxa på amerikansk mark på två år. Nu när de båda gör upp framför Showtime PPV är det med världen som åskådare i denna otroligt upphaussade match.

Betsafe Logo

100% bonus på insättning upp till 1000 kr!

 

Manny Pacquiao

Manny Pacman PacquiaoFilippinaren Manny Pacquiao är minst sagt mer än en boxare. 39-åringen är både politiker och professionell basketspelare. Senator på Filippinerna samt skådespelare och artist. När det kommer till pound for pound (enligt BoxRec) är han rankad som den fjärde bästa boxaren genom tiderna och enligt ESPN:s motsvarighet blev han 2016 utsedd till den näst bäste boxaren de senaste 25 åren. Han är den enda boxaren i världshistorien som kan titulera sig som ”eight-division world champion” efter att ha vunnit världsmästarbältet i åtta olika viktklasser.

Boxing Writers Association of America (BWAA) utsåg Pacquiao till ”Fighter of the Decade”. Man kan lugnt säga att ”Pacman” haft en minst sagt framgångsrik karriär.

Utanför ringen har det dock inte varit helt fritt från kontroverser. Pacquiao är en känd motståndare till giftermål mellan samkönade par och har flera gånger utryckt sig negativ mot homosexuella. Första gången var det i en intervju med en filippinsk reporter. Detta ledde till att hans sponsor Nike drog in sina bidrag och avslutade samarbetet. Andra gången uttalade han sig i en video på det trendiga köpcentret ”The Grove” strax utanför Beverly Hills, Los Angeles. Efter uttalandet gick ägaren till köpcentret, Rick Caruso, ut och sa att boxaren var avstängd från köpcentret eftersom många homosexuella handlar på ”The Grove” och ägaren ville att de skulle kunna känna sig trygga där.

 

Adrien Broner

Adrien Broner har också ett kontroversiellt förflutet, om än inte på samma nivå som sin motståndare. Under 2016 blev han dömd för att ha strupit en servitris på populära Drai’s i Las Vegas. Han har dessutom hamnat i häktet för sexuella trakasserier men blev släppt efter att ha betalat borgen.

Trots alla kontroverser är det ingen som kan ta ifrån prestationerna från boxningsringen där Broner dominerat i över ett årtionde. Han har under sin karriär vunnit världsmästartiteln i fyra olika viktklasser. Totalt har Broner ställt upp i 38 matcher i ringen, av dessa har han vunnit 33 och förlorat endast tre. En match har slutat oavgjort medan en har blivit en så kallad ”Non Contest” och ställts in.

 

Streama matchen live

Matchen kommer att visas på PPV vilket innebär att du måste betala för att se matchen på TV. Dock kommer flertalet spelbolag att streama matchen vilket innebär att du kan se matchen gratis. Det enda som krävs är ett positiv saldo på spelkontot alternativt att det senaste spelet är placerat inom 24 timmar. Oavsett utgång kan fansen räkna med kontroverser innan och efter matchen mellan två av boxningensvärldens giganter!

Logga bet365

Streama matchen live hos Bet365!

Varför är matchen så hypad?

Det är två minst sagt kontroversiella boxare som ställs mot varandra. Manny Pacquiao må ha haft en enormt framgångsrik karriär men är knappast populär i USA efter sina uttalanden. Broner i sin tur är känd för sina problem med lagen och pratar mycket om sin bakgrund i ghettot i Cincinnati. Inför matchen har Broner i intervjuer och sagt att han kommer förstöra Pacquiao fullständigt och att ”Pacman” borde visa honom mer respekt.

Med tanke på att detta är ”Pacmans” första match på två år i USA, och att motståndaren är den kontroversiella Broner, har det skrivits spaltmeter om matchen som går av stapeln den 19 januari i Las Vegas. Förvänta er en spännande match mellan två mindre omtyckta boxare.

Tankar om matchen

Manny Pacquiao går in som en relativt klar favorit i matchen och trots att mannen snart fyller 40 är han i väldigt bra form. Hur som helst känns det som att det kan bli en jämn match där Broner absolut inte ska underskattas. Adrien Broner är den första afro-amerikanen att visas på PPV, något han har påpekat inför matchen.

Förvänta er inte att matchen kommer att avgöras tidigt, detta kan bli en riktig långkörare trots att ”Pacman” vunnit på KO i 39 av sina matcher. Broner i sin tur vill visa att han är den största stjärnan och en seger mot en av boxningens största genom tiderna skulle få honom göra boxningshistoria!

Betsson logga

100%  bonus upp till 2500 kr!