Jon Jones VS Alexander Gustafsson | Las Vegas 29 december

18/12/18

För att streama gratis:
1. Gå till bet365’s hemsida
2. Tryck på “Spela nu” knappen
3. Du trycker sedan på “Bli medlem idag”
4. Fyll i alla uppgifter och gör en insättning
5. Streama UFC 232 eventet gratis

I dagarna annonserades det att Alexander Gustafsson äntligen får sin efterlängtade returmatch mot antagonisten Jon Jones. Matchen kommer att äga rum under UFC-galan i Las Vegas 29 december. Som om spänningen inte redan vore nog med tanke på historiken mellan dessa båda rivalerna så kommer denna match dessutom gälla titelbältet i lätt tungvikt. Det kommer den att göra eftersom den tidigare innehavaren av bältet, Daniel Cormier, valt att avsäga sig det. Jon Jones blev tidigare själv av med bältet efter att ha besegrat Daniel Cormier i en titelmatch i juli 2017 men därefter ha råkat ut för karriärens andra dopingavstängning. Trots sina dopingavstängningar så har många dock länge hävdat att Jon Jones är den rättfärdiga mästaren och till och med sportens främsta utövare någonsin. Oavsett vilket så ska det bli oerhört spännande att se Alexander Gustafsson ställas mot Jon Jones igen, och faktum att det är en titelmatch är bara ett plus. Main eventet börjar 04:00 CET. Matchen mellan Gustafsson och Jones börjar mellan 05:30-06:00

 

Gustafsson mot Jones 2013

Vad som bidrar starkt till hypen kring denna kommande match är hur matchen utvecklades sig sist när Gustafsson och Jones ställdes mot varandra. Detta ägde rum i september 2013 vid UFC 165-galan i Scotiabank Arena, Toronto. Gustafsson hade redan innan denna match börjat göra sig ett namn inom UFC-kretsar men var trots det tungt nederlagstippad mot Jones. Kritikerna menade helt enkelt att Gustafsson inte skulle ha något överhuvudtaget att sätta upp emot Jones, och oddsen var kraftigt i Jones fördel.

Bästa matchen 2013

Gustafssons kritiker skulle dock få sig en chock. Vad som följde var nämligen en stenhård holmgång som sträckte sig över 5 ronder och i vilka båda slagskämparna gav och tog. Matchen fick tillslut avgöras av domarna, och trots att Jon Jones tilldömdes segern så var det många fans som hävdade att Gustafsson var den riktiga vinnaren. Dessutom uppskattade uppenbarligen både fansen så väl som experterna vad de såg, och matchen kom senare att bli utnämnd till årets bästa match av Tv-kanalen Fox Sports.

Pratet om en returmatch

På grund av hur jämn matchen var samt att många hävdade att det faktiskt var Alexander Gustafsson som borde ha vunnit den så tog det inte lång tid innan det började spekuleras om en returmatch mellan de båda. Gustafsson har själv under de år som gått sedan den första och hittills enda matchen mellan de båda hävdat att Jones har varit rädd för att ställas mot honom igen. Oavsett om detta stämmer eller inte så är det tyvärr ett faktum att en returmatch inte kunnat ske förrän nu. Först och främst beror detta på Jon Jones och hans dopingavstängningar vilka hållit honom borta från oktagonen under en längre tid. Dessutom beror det på det faktum att Gustafsson efter förlusten mot Jon Jones råkat ut för ytterligare två förluster, en mot Daniel Cormier och en mot besten Anthony Johnson. Matchen mot Cormier var dock oerhört jämn även den och fick precis som den mot Jones avgöras av domarna efter en 5 ronders stenhård batalj. Cormier kom dock alltså att utses som vinnare i matchen, dock efter att domarna varit oeniga i sina beslut.

Gustafssons tunga förlust

Om matchen mot Cormier likt den mot Jones stärkte Gustafssons aktier ytterligare trots att han råkade ut för en förlust så var matchen mot Anthony Johnson raka motsatsen. Matchen ägde rum inför storpublik från Gustafssons hemmaplan Tele2 Arena i Stockholm. Förväntningarna var skyhöga, och matchen var tänkt som ett sätt för Gustafsson att kvalificera sig för en returmatch mot Daniel Cormier eller Jon Jones. Så blev det dock inte, utan den slutade i ett enormt antiklimax efter att Gustafsson efter endast 2 minuter och 15 sekunder av den första ronden förlorat på teknisk knockout. Gustafsson själv har berättat att förlusten är hans tyngsta någonsin i karriären och att den tog så hårt på honom att han efteråt funderade på att lägga av.

Vinst i UFC

Hur bettar man med bästa odds på denna match?

Vill du göra denna höjdarmatch lite extra spännande så kan du betta på den.Detta gör du snabbt och enkelt hos någon av de många sidor på nätet som erbjuder sportsbetting. Med tanke på hur många sådana sidor det som sagt var finns så kan det vara klokt att använda dig av en sida som jämför oddsen hos de olika sidorna. På så sätt kan du försäkra dig om att få bästa tänkbara odds på ditt spel.

Tänk också på att oddsen för att Gustafsson ska vinna mycket väl kan vara högre än att Jones ska göra det. Denna match kan därför vara ett ypperligt tillfälle för att tjäna sig en extra hacka!

Statistiken för Alexander Gustafsson och Jon Jones

Alexander GustafssonVsJon Jones
SverigeLandUSA
18-4-0Record23-1-0
26%SUB17%
43%KO/TKO61%
35%DEC22%
195 CMLängd193 CM
116Ben räckvidd114
93 KGVikt93 KG
213 CMRäckvidd200 CM
   
UFC 232
Källa: cyborgvsnunesinfo.com

Övriga matcher i UFC 232 och vart du kan streama eventet gratis

Förutom Jon Jones och Alexander Gustafsson titelmatchen kommer det att avhandlas fler matcher såklart:

Cris Cyborg – Amanda Nunes

Två grymt bra brasilianska fighters som gör upp om titeln i fjädervikt för kvinnor. Cris Cyborg innehar titeln, så det kommer att bli något stort att se framemot.

Carlos Condit – Michael Chiesa

Stor revansch match eftersom båda kommer från förluster i deras respektive matcher. Carlos Condit förlorade senaste matchen mot Alex Oliveira på submission. Michael Chiesa blev utstrypt mot Anthony Pettis på en ”triangle armbar”.

Ilir Latifi – Corey Andersson

Första matchen i UFC 232 som är ett huvudkort. Vi har den grymt bra Malmöbrottaren Ilir Latifi som kommer från en vinst i senaste matchen mot Ovince Saint Preux på en giljotin utstrypning. Här ska han gå sin 11:e UFC match mot Corey Andersson som också vann sin senaste match, på domslut mot Glover Teixeira. Det kommer att bli en minnesvärd batalj mellan 2 fighters i bra form som båda vill vinna.