Speltips med högsta odds Premier League – Nyårsdagen 2020

31/12/19

Likt annandagen är det en tradition i engelsk fotboll att det spelas matcher på nyårsdagen. Många har ifrågasatt de speldatumen och det är mycket möjligt att det ändras inom snar framtid men för oss åskådare är det alltid lika kul att titta på Premier League efter alla festligheter. Förhoppningsvis har spelarna inte varit ute och festat för mycket utan är väl förberedda på den första Premier League-omgången för det här decenniet. Av de tio olika matcherna spelas nio av de på nyårsdagen och en dagen därpå.

Speltips för helgens Premier League-matcher

  • Brighton mot Chelsea – båda lagen gör mål för 1.61 gånger pengarna hos Bet365. [PLACERA ODDS]
  • Burnley mot Aston Villa – under 2.5 mål för 2.03 gånger pengarna hos Betsson. [PLACERA ODDS]
  • Watford mot Wolverhampton – över 5.5 hörnor för Wolverhampton för 2.25 gånger pengarna hos 888sport. [PLACERA ODDS]
  • West Ham mot Bournemouth – båda lagen gör inte mål för 2.30 gånger pengarna hos Unibet. [PLACERA ODDS]

1X2-odds för helgens Premier League-matcher

Som vi har varit inne på i tidigare artiklar är det ett extremt tajt spelschema runt december och januari i Premier League. Under matcherna kan det bli en del skador, trötta ben och kanske en och annan skräll, ha det i åtanke när du lägger ditt spel! Vi har tagit med oddsen från alla tio matcher där Bet365 står för dessa odds. Längre ned på sidan har vi även gjort några längre analyser på vad vi tror kommer hända i fyra av matcherna som spelas på nyårsdagen.   

1X2-odds i Premier League onsdag den första januari

Lag 1 X 2
Brighton – Chelsea 3.75 3.75 1.95
Burnley – Aston Villa 1.80 3.80 4.20
Newcastle – Leicester 5.75 4.20 1.55
Southampton – Tottenham 3.40 3.60 2.10
Watford – Wolverhampton 3.25 3.40 2.20
Manchester City – Everton 1.28 6.00 9.00
Norwich – Crystal Palace 2.45 3.40 2.87
West Ham – Bournemouth 1.90 3.80 3.80
Arsenal – Manchester United 2.60 3.60 2.55

1X2-odds i Premier League torsdag den andra januari

Lag 1 X 2
Liverpool – Sheffield United 1.22 6.25 11.00

Kan Chelsea dra ifrån i topp 4-racet?

Chelsea ligger just nu fyra i tabellen vilket innebär att de har en av de fyra platser som ger Champions League-spel till nästa säsong. Det får ändå ses som väldigt imponerande då Chelsea inte fick värva några spelare i somras plus att det är Frank Lampards debutsäsong i Premier League som tränare. Däremot har Chelsea haft stora problem med att hitta en jämnhet i sina resultat på senaste tiden. De blandar tunga bortasegrar som 2 – 1 mot Arsenal och 2 – 0 mot Tottenham med att förlora hemma mot potentiella nedflyttningslag som Southampton, West Ham och Bournemouth. Lägg även till att Chelseas försvar inte har varit det bästa under säsongens gång. Det är säkert någonting som Brightons tränare Graham Potter vill utnyttja. Däremot har Chelsea bara en gång den här säsongen gått mållösa i en bortamatch vilket var i den första omgången mot Manchester United. Att båda lagen gör mål uppgår till oddset 1.61 hos Bet365.

Nedflyttningshotade Aston Villa jagar poäng

Nykomlingarna Aston Villa ligger just nu på en 18 plats vilket innebär nedflyttning till Championship om den placeringen håller i sig. Det gamla klassikerlaget spenderade lite över en miljard kronor i somras för att hålla sig kvar i ligan så det måste definitivt börja trilla in lite segrar för Aston Villa om de ska uppnå sitt mål. Men det blir en tuff uppgift mot Burnley som dessutom spelas på Burnleys hemmaarena Turf Moor. Aston Villa är nämligen ligans sämsta lag på bortaplan där de endast har kasserat in en seger när de inte har spelat hemma i Birmingham. Burnley brukar vanligtvis inte bjuda upp till någon sprudlande offensiv fotboll och med tanke på Aston Villas tabellsits kommer de med all sannolikhet inte göra det heller. Skulle Aston Villa ta tre poäng blir det förmodligen en uddamålsvinst. Oddset på att det blir under 2.5 mål ligger på 2.03 gånger pengarna hos Betsson.

Ska Watford gå obesegrade för fjärde matchen i rad?

Watford, som låg sist i tabellen i flera månader, verkar ha studsat tillbaka sen den tidigare Leicester-tränaren Nigel Pearson kom till klubben. Efter 2 – 0 förlusten mot ligaettan Liverpool har Watford vunnit mot Manchester United, kryssat mot Sheffield United och tagit en stadig 3 – 0-vinst mot Aston Villa. Saker och ting ser verkligen ut att gå bättre ut för The Hornets! De som står för motståndet på nyårsdagen är Wolverhampton som endast är fem poäng bakom en Champions League-plats. Något som verkligen är framstående hos Wolves är deras kantspel. De kör ofta med en 3-4-3 formation där ytteranfallarna Adama Traoré och Diogo Jota ständigt är på hugget runt motståndarnas straffområde. De offensiva ytterbackarna Matt Doherty och Jonny brukar också skapa en hel del framåt. Detta kan alltså resultera i flera hörnor för Wolves som har haft över 5.5 hörnor i fem av sina senaste sex bortamatcher. Att det blir över 5.5 hörnor ännu en gång uppgår det oddset till 2.25 gånger pengarna hos 888sport.

David Moyes tillbaka i West Ham

För några dagar sen fick tränaren Manuel Pellegrini sparken från West Ham. In kommer istället den tidigare Everton-, Manchester United-, Sunderland- och West Ham-tränaren David Moyes. Moyes var tränare i West Ham från november 2017 men lämnade efter säsongens slut 2018. Hans uppgift då var att rädda West Ham från nedflyttning, vilket han lyckades med. Nu är hans uppgift ungefär densamma. West Ham är endast en poäng över nedflyttningsstrecket och läget börjar bli desperat för den östra London-klubben som även är ligans sämsta hemmalag för tillfället. Men West Ham kanske har en tacksam uppgift framför sig. De möter ett Bournemouth som bara har gjort två mål på sina senaste sex matcher och som också är farligt nära nedflyttningszonen. Kan West Ham hitta formen med sin nygamle tränare? Att båda lagen inte gör mål uppgår till oddset 2.30 hos Betsson.