Odds och speltips inför helgens Premier League

27/12/19

Nu har hälften av denna Premier League-säsong gått men tabellen är fortfarande relativt öppen. Bortsett från Liverpool som leder ligan med hela 13 poäng framför tvåan Leicester är det i övrigt väldigt jämnt poängmässigt kring Europaplatserna och nedflyttningsstriden. Kommer det bli några skrällar när den 20 omgången äger rum precis innan årsskiftet? I den här artikeln har vi tittat på hur de olika lagens form och statistik ser ut där vi kommer med några tips på vad vi tror kommer ske i några av helgens matcher.   

Speltips för helgens Premier League-matcher

  • Brighton mot Bournemouth – under 2.5 mål för 1.90 gånger pengarna hos Unibet. [PLACERA ODDS]
  • Southampton mot Crystal Palace – Danny Ings gör första målet i matchen för 4.33 gånger pengarna hos Bet365. [PLACERA ODDS]
  • West Ham mot Leicester – Leicester vinner och båda lagen gör mål för 3.30 gånger pengarna hos Betsson. [PLACERA ODDS]

1X2-odds för helgens Premier League-matcher

Någonting som verkligen utmärker Premier League den här tiden på året är det väldigt tuffa spelschemat. Det har spelats matcher mitt i veckan, under helgerna, på annandagen och på nyårsdagen kommer den 21 omgången att spelas. Den tuffa matchningen får man ha i åtanke innan man placerar sina bet. Vi har tagit med Betssons odds för helgens alla tio PL-matcher för att förhoppningsvis underlätta lite i processen.     

1X2-odds i Premier League lördag den 28 december

Lag 1 X 2
Brighton – Bournemouth 1.81 3.95 4.55
Newcastle – Everton 3.70 3.45 2.17
Southampton – Crystal Palace 2.00 3.65 4.05
Watford – Aston Villa 1.97 3.95 3.85
Norwich – Tottenham 4.95 4.20 1.71
West Ham – Leicester 4.15 3.95 1.90
Burnley – Manchester United 4.40 3.85 1.87

1X2-odds i Premier League söndag den 29 december

Lag 1 X 2
Arsenal – Chelsea 2.90 3.80 2.40
Liverpool – Wolverhampton 1.29 6.15 11.50
Manchester City – Sheffield United 1.19 8.40 16.00

Risk för målfattig tillställning på American Express Community Stadium

Brighton och Bournemouth riskerar att börja det nya året med att bli indragna i Premier Leagues bottenstrid. Båda lagen har skrapat ihop 20 poäng och ligger för tillfället på en 15 respektive 16 plats i ligan, endast två poäng ifrån en nedflyttningsplats. Graham Potter och Eddie Howe är två väldigt kompetenta tränare och kommer förmodligen inte ta några onödiga risker inför detta viktiga möte. Framför allt eftersom båda lagen spelade match så sent som i torsdags, endast en dags vila mellan de båda mötena alltså. Något som dock talar emot Brighton är att deras mittbackskugge Lewis Dunk inte kom till spel i deras senaste match mot Tottenham och det är osäkert om han är redo till deras match mot Bournemouth. Bournemouth å andra sidan har inte mäktat med särskilt mycket mål på senaste tiden. Endast två mål har de gjort på sina fem senaste matcher och frågan är om de verkligen kommer satsa framåt i ett sådant här viktigt möte på bortaplan? Det är rätt så tveksamt. Att det blir under 2.5 mål i detta möte uppgår till oddset 1.90 hos Unibet.

Southampton går för tredje raka segern

Southampton har efter flera tunga perioder den här säsongen hittat en liten formtopp. Två raka segrar mot Aston Villa och Chelsea där båda de mötena var på bortaplan. Nu har The Saints chansen att avsluta 2019 med ännu en vinst som ger de lite andrum i bottenstriden. Men Crystal Palace är inget lätt lag att slå. Palace har en väldigt bra defensiv och det är sällan de släpper in många mål. De har även med sig en derbyvinst mot West Ham i ryggen och är förmodligen rejält sugna på att haka på i jakten på Europaplatserna.

Men någon som Crystal Palace-försvararna får se upp med är Southamptons anfallare Danny Ings. Den tidigare Burnley- och Liverpoolanfallaren har haft enorma skadeproblem genom åren men när han är fullt frisk är han en bra anfallare i Premier League mått mätt. På 17 matcher har han gjort elva mål, något som får ses som väldigt imponerande med tanke på hur Southampton har presterat den här säsongen generellt. Något som också är intressant är att i fyra av de senaste fem matcherna Ings har gjort mål har han varit matchens första målskytt. Det är såklart lite av en chansning att lägga ett sådant spel men sett till statistiken är det fullt möjligt! Oddset på att Danny Ings gör första målet i matchen igen uppgår till 4.33 gånger pengarna hos Bet365.

Kan Leicester studsa tillbaka efter seriefinalförlusten?

Leicester har som många redan vet varit en av Premier Leagues stora överraskningar i år. Men när de mötte Liverpool häromdagen i det som var en seriefinal blev det hela 4 – 0 till ligaettan Liverpool. Även om det är poängmässigt långt upp till Liverpool vill Leicester såklart göra allt de kan för att säkra en Champions League-plats.

West Ham befinner sig dock i en mycket jobbigare position. De ligger bara en poäng före Aston Villa på nedflyttningsplats och det krävs en riktigt stark insats för att ta poäng mot ett Leicester som har gjort näst flest mål på bortaplan i ligan. Däremot har West Ham bara en gång under den här säsongen inte gjort mål när de har spelat hemma på London Stadium och det var i 0 – 5-förlusten mot Manchester City i första omgången. Kommer det räcka till seger dock? Det tror tyvärr inte vi. Att Leicester vinner och båda lagen gör mål uppgår till oddset 3.30 hos Betsson.