Bettingtips & Högsta odds Ryssland – Finland | Semifinal – VM Hockey 2019

24/05/19

För Tre Kronors del slutade VM 2019 i ett rejält fiasko där svenskarna långt ifrån imponerade i gruppspelet och än värre blev det mot Finland i kvartsfinalen. Efter förlusten med 5-4 i förlängning är äventyret över för svenskarna för den här gången, och det blev ingen drömavslutning med ett tredje raka guld för Richard Grönborg. Fiaskot får ännu större densitet eftersom Tre Kronors trupp innehöll 21 NHL-spelare mot Finlands noll. Men det spelar mindre roll nu när Finland spelar semifinal mot Ryssland medan säsongen är över för spelarna i det svenska landslaget.

Turneringen fortsätter för de finska lejonen som dock har tuffast möjliga motstånd i form av Ryssland i semifinalen. Detta unga finska lag med 18 VM-debutanter utan en enda NHL-spelare har överraskat alla i detta VM och fortsatte att imponera mot Tre Kronor som dock var en rejäl besvikelse. Trots framgångssagan i detta VM är det oerhört svårt att se att Finland ska kunna hota Ryssland som varit turneringens överlägset bästa lag. Samtidigt har de finska lejonen besegrat Kanada i gruppspelet och slagit ut Tre Kronor i kvartsfinalen så allt kan hända.

Bettingtips med högsta odds Ryssland – Finland

* Ryssland är för starka för Finland och fixar detta under ordinarie tid. Vi tror klasskillnaden kommer synas och spelar Ryssland som segrare (1X2) till oddset 1,45 hos Betsson.

* Nu när Nylander inte spelar mer kommer Kucherov säkerligen vinna poängligan. Han hittade nätet mot USA och vi tror han upprepar bedriften mot Finland. Därför spelar vi Kucherov som målskytt till oddset 2,33 hos Unibet.

* Det ryska laget må vara överlägsna men mot USA släppte laget in tre mål. Vi tror att man mycket väl kan släppa in minst två mål mot Finland och därför spelas att båda lagen gör minst två mål var till oddset 1,84 hos LeoVegas.

* Första perioden är ofta Rysslands starkaste, i alla fall var så fallet mot USA i kvartsfinalen. Mot Finland tror vi att Ryssland leder efter första periodpausen och väljer att spela Ryssland som vinnare av period 1 till oddset 1,97 hos Nordicbet.

Analys av bettingtipsen infö Ryssland vs Finland

Ryssland har utan tvekan varit årets dominant i Hockey-VM. Förhandsfavoriten har gjort det otroligt bra under VM och vunnit alla gruppspelsmatcher plus kvartsfinalen mot USA. Den ryska björnen stormar mot VM-guld – precis som förväntat och har släppt in minst mål i turneringen. Sju segrar av sju möjliga är respekt med tanke på motståndet.

Nu ska Finland inte underskattas eftersom de slagit ut Tre Kronor och besegrat Kanada. Ryssland måste prestera på topp om de ska slå ut de finska lejonen men om de kommer upp i maxnivå kommer de att lyckas med detta. Vi tror helt enkelt att det ryska laget är för starka för att schabbla bort en chans på guldmatch och därför spelas rak seger till ryssarna under ordinarie matchtid hos Betsson.

Hetast av alla ryska spelare har utan tvekan Kucherov varit som stått för 17 poäng. Vinnaren av NHL:s poängliga har fortsatt producera i löjlig fart under VM och det är bara William Nylander som varit bättre poängmässigt. Tyvärr för Nylanders del åkte Sverige ut vilket gör att allt talar för att Kucherov vinner poängligan. Vi tror han får in en puck mot Finland och Unibet fortsätter erbjuda spelvänliga odds på målskyttar i detta Hockey-VM i Slovakien 2019.

Trots att Ryssland lär vinna tror vi på en fartfylld match där Finland också hittar målet och bjuder upp till dans. Att bägge lagen gör två mål var känns troligt eftersom de båda lyckats med detta i samtliga matcher i detta VM. Därför spelas det att båda lagen hittar målet två gånger och schyssta odds på det spelet hittar vi hos LeoVegas.

Till sist talar allt för en rysk raketstart likt vi fick se i kvartsfinalen mot USA. Första perioden har varit Rysslands starkaste i de flesta matcherna i detta VM förutom matchen mot Tre Kronor där andra perioden avgjorde. Finland däremot har varit starkare i slutet av matcherna och vi tror trenderna håller i sig i semifinalen. Därför spelas Ryssland som segrare av första perioden och hockeyvänliga Nordicbet har grymma odds på det spelet.