Bettingtips & Högsta odds Tjeckien – Kanada | Semifinal – VM Hockey 2019

24/05/19

Semifinal två spelas mellan Kanada och Tjeckien och det är kanadensarna som är favoriter enligt oddsen även om just oddsen talar för att det blir en betydligt jämnare match mellan de båda lagen jämfört med den andra semifinalen mellan Finland och Ryssland. Kanada hade maximalt flyt i kvartsfinalen då de låg under med 2-1 och allt såg ut att vara förlorat. Med fyra tiondelar kvar av matchen gav den enorma pressen utdelning och pucken smet över Schweiz mållinje till alplandets stora förtvivlan. I förlängningen fortsatte sedan Kanada att övertyga och kunde avgöra i spel tre mot tre.

Tjeckien hade en mer komfortabel resa till semifinalen även om Tyskland bjöd upp till dans fram till sista perioden. Då drog tjeckerna ifrån och kunde till slut vinna med hela 5-1. Tjeckien har bara förlorat en match i detta VM och det var mot VM:s bästa lag; Ryssland. I övrigt har man vunnit samtliga matcher och framförallt har laget imponerat offensivt med många mål framåt. Nu väntar dock en riktigt tuff match när Kanada står på andra sidan isen i Slovakiens huvudstad Bratislava.

Bettingtips & högsta odd Tjeckien vs Kanada

Vi tror att Tjeckien kan skrälla mot Kanada och spelar de som segrare till oddset 2,30 (Money Line inkl förlängning och straffar). Glöm inte att Tjeckien i princip har hemmaplansfördel med alla fans som hejar på laget då mästerskapet går i grannlandet Slovakien.

– Det kommer att bli en målrik tillställning mellan två lag som har lätt att hitta nätet. Tjeckien har gjort mest mål av alla i turneringen och var vi har Kanadas offensiv vet vi vid det här laget. Vi tror att båda lagen gör minst två mål var och spelar det till oddset 1,57 hos Unibet.

– Anthony Mantha var avstängd i kvartsfinalen mot Schweiz men är fortsatt Kanadas bästa poängspelare i detta VM. Med fräscha ben tror vi han hittar nätet och spelar honom som målskytt hos LeoVegas till oddset 2,63.

– Med hemmafansen i ryggen kommer vi få se ett taggat Tjeckien som suktar efter en final. Vi tror att Tjeckien gör första målet och spelar det till oddset 2,10 hos Nordicbet.

Analys av bettingtipsen inför Tjeckien – Kanada

Om den andra semifinalen känns mer given är utgången här betydligt svårare att spekulera i. Kanada har inte imponerat särskilt mycket i detta VM även om de vann grupp A och ska spela semifinal under lördagen. Det blev förlust mot Finland i gruppspelet och mot Schweiz var laget alltså fyra tiondelar från att åka ur turneringen, men ett osannolikt slut räddade laget från att för andra året i rad åka ut mot just Schweiz i slutspelet.

Hockey-fansen vill se en drömfinal mellan VM:s mesta mästare Ryssland och Kanada men undertecknad tror inte att så blir fallet. Tjeckien har imponerat ordentligt i detta VM och endast förlorat mot Ryssland. Laget har gjort flest mål av alla och har tre spelare med bland topp tio av poängligan i turneringen. Voracek har stått för 16 poäng, Frolik för 14 och Simon för 12 poäng. Dessutom hittar vi Kubalik och Hronek på plats 11 och 12 med 11 poäng var.

Med de slagkraftiga spelarna tror vi att Tjeckien mycket väl kan slå ett överskattat Kanada. Fansen kommer att göra allt för att hjälpa sitt lag och är dessutom mer vana vid stor rink än Kanada, även om laget från Nordamerika har vant sig en del efter sju matcher på stor rink i VM. Hur som helst tror vi Tjeckien vinner och att få odds på 2,30 Money Line gör att vi vänder oss till Betsson.

Att det blir många mål talar egentligen allting för. Lagen har varsitt bottennapp i detta VM som gav förlust. I övriga matcher har såväl Tjeckien som Kanada gjort minst två mål var i varje match och vunnit samtliga. Målskörden tror vi fortsätter och spelar att båda lagen gör två mål hos Unibet.

Anthony Mantha har stått för flest poäng i det kanadensiska laget men efter en ful tackling mot en amerikansk spelare i den avslutande gruppspelsmatchen var stjärnan avstängd i kvartsfinalen mot Schweiz. Saknaden av poängkungen märktes tydligt för Kanada som hade stora problem och var nära att åka ur turneringen. När Mantha nu är utvilad och revanschsugen tror vi han hittar nätet mot Schweiz och spelar därför honom som målskytt hos LeoVegas.

Med hemmafansen i ryggen blir det full fart framåt direkt för Tjeckien. Kanada har varit trögstartade i detta VM och hamnat i underläge flertalet gånger. Vi tror att det fortsätter och spelar därför Tjeckien som laget att göra första målet. Nordicbet fortsätter ge grymma odds under hockey-VM och detta spelet är inget undantag.