Kollision i Scandinavium mellan de två senaste årens svenska mästare

15/10/19

På torsdag 17/10 kl 19:00 tar Frölunda emot Växjö i Scandinavium.

  • Frölunda har varit extremt effektiva i tredje perioden den här säsongen. I fem av sina sju senaste matcher i tredje perioden har de mäktat med över 1.5 mål. Mot det underpresterande Växjö är oddset på 3.10 hos Unibet på att Frölunda gör över 1.5 mål i tredje perioden klart spelvärt. {Lägg ditt spel här!}
  • Frölunda öser in mål på sin väg mot toppen av tabellen. De har stått för över 3.5 mål i de sex senaste av åtta matcher. Växjö är helt under isen och har släppt in 33 mål på tio matcher. Självklart lägger vi spelet på att Frölunda gör över 3.5 mål hos Betsson till oddset 2.90. {Lägg ditt spel här!}
  • Vi tippar stenhårt på att Frölunda vinner matchen. Det finns inget som talar för att Växjö ska kunna vända den negativa spiralen på bortaplan mot hemmastarka Frölunda. Vi hämtar oddset hos Coolbet till 1.78. {Lägg ditt spel här!}
  • Hos NordicBet spelar vi på Frölunda som matchvinnare+ att de gör över 3.5 mål. Du hittar spelet under ”Matchhändelser” spelet heter ”Hemma+över”. Oddset är på 2.05. {Lägg ditt spel här!}

Frölunda på jakt efter förstaplatsen

Tvåan Frölunda har verkligen fått upp farten efter den svaga inledningen som började med två raka förluster. Laget tog sig samman och vann fem raka matcher för att sedan åka på en tvärnit på bortaplan mot Rögle som toppar tabellen. Efter den matchen har vinsterna fortsatt kommit på löpande band som har lett dem till andraplatsen i tabellen. På de tre senaste matcherna har de tagit segrar mot Cardiff i CL som slutade med 9-2, bortavinst mot Oskarshamn med 1-3 och i den senaste matchen vann de mot Luleå hemma med klara 4-1.

I sin jakt på förstaplatsen som innehas av ett Rögle som känns cementerat däruppe kommer Frölunda att ha en tuff uppgift. Växjö ska inte kunna bjuda på ett motstånd som bromsar Frölundas framfart. I senaste omgångens match när de vann med 4-1 på hemmaplan mot Luleå glänste Johan Mattson lite extra i målet när han räddade 33 av 34 skott. Med såpass fina siffror mot ett av ligans bästa lag är ett bevis på att han kommer att vara viktig för Frölunda den här säsongen.

I det offensiva spelet glänste Fagemo med sina två mål och visade vilken bredd truppen har eftersom att det inte bara är spelare som Rakhshani och Hjalmarsson som levererar.

Växjö en besvikelse

Växjö som senast för två säsonger sedan tog SM-guld har den här säsongen åkt hela vägen ner till botten av tabellen och riskerar därmed att åka ur. Ingen vanlig syn då de senaste säsongerna alltid har varit med och krigat om topplaceringarna. Sist i tabellen och med näst minst gjorda mål i ligan efter Brynäs är det ganska uppenbart att laget har problem. Med endast två vinster på tio matcher ligger det största problemet i lagets oförmåga att göra mål. Hittills har det inte funnits några positiva tecken på att det kommer att vända.

Från lagets övriga delar finns det heller inte särskilt mycket positivt att hämta. Laget lider extrema svårigheter defensivt med 33 insläppta mål redan. Lagets två vinster har kommit mot två av ligans sämsta lag, Leksand och Oskarshamn. I matcher mot svårare motståndare har de klappat ihop och inte kunnat presterat alls där de oftast förlorat med mer än två mål. Ett av de största bottenappen var mot Linköping som ligger näst sist i tabellen. Även om förlusten var en uddamålsförlust med 3-2 är det fortfarande riktigt svagt av ett lag som vann SM-guld för två säsonger sedan.

Frölunda svårslagna i Scandinavium

Det finns inte så mycket att tvivla på inför matchen vilket lag som kommer att vinna den här matchen. Frölunda är så extremt starka på hemmaplan och har inte visat de minsta tendenser på att gå in i en dålig period. I den senaste förlusten mot Rögle borta kom de tillbaka starkt direkt och levererade först mot Cardiff i Champions League för att sedan fortsätta vinstraden i SHL. Senaste matchen Växjö vann var mot nykomlingarna Leksand för att i de två senaste matcherna falla tillbaka i det negativa mönstret igen. Vi tippar en självklar vinst till Göteborgarna här!