Färjestad behöver vinna!

28/01/20
  • Färjestad har inte varit inne i sin bästa period de senaste matcherna, men vi tippar att det vänder mot ett av seriens sämsta hemmalag. Vi lägger spelet på att Färjestad tar alla poängen hos Mr Green till oddset 3.05. {Klicka här för att lägga spelet!}
  • Brynäs är ett av seriens sämsta bortalag och vi tippar att de inte kommer att få det lätt mot ett Malmö som återvänder hem efter att de spelat fem raka matcher på bortaplan. Vi lägger spelet på att Malmö vinner hos 888Sport till oddset 2.06. {Klicka här för att lägga spelet!}

När vi går in i tisdagens SHL omgång är det fortfarande Luleå i den absoluta toppen av tabellen med en ganska klar ledning dessutom, 73 poäng har de samlat ihop och närmast jagande är Örebro som har 66 poäng. I botten är det Leksand och Oskarshamn som slåss om att hänga kvar i serien även nästa säsong. Det ser inte särskilt hoppfullt för något av lagen då Linköping som ligger ovanför har börjat dragit ifrån och lämnat bottenstriden bakom sig. Från tisdagens omgång har vi åtminstone ett lag som på allvar är med i toppstriden, Färjestad. Vi rekar deras match mot HV 71 och mötet mellan Malmö – Brynäs. Båda matcherna spelas på tisdag 28/1, kl:19:00.

HV 71 – Färjestad

HVs senaste möte borta mot Rögle började som de flesta matcher har gjort under den senaste tiden för Jönköpingslaget, nämligen med en uppförsbacke. Rögle gjorde redan i den första perioden matchens första mål och höll i ledningen perioden ut. Det var i andra perioden de gick upp till 1-1 för att sedan i tredje fullkomligt punktera matchen genom att göra tre mål. Första tre poängen efter fem raka förluster var oerhört välkommet. Förutom att de vann fick de äntligen ordning på sitt powerplay som de i tidigare matcher har haft stora problem att göra mål i.

Färjestads fjärde raka förlust

Det har varit en hel del stolpe ut för Färjestad i de senaste omgångarna, men det är en hel del oflyt som ligger bakom eftersom att deras fyra raka förluster alla är med uddamålet. Flytet ville inte heller infinna sig i deras senaste match mot Linköping som de mötte på bortaplan. Färjestad lyckades inte ens att göra mål. Linköping som i de tre senaste matcherna har tagit mesta möjliga poäng med tre raka segrar hade i matchen medvind och speciellt lagets målvakt som var en viktig pjäs för att fullborda segern.

Färjestad studsar tillbaka

Trots att Färjestad inte har haft flytet med sig i de senaste matcherna kommer de att vara extremt motiverade i bortamötet mot HV. De vet sedan tidigare att HV har haft stora problem med att ta poäng på hemmaplan och kommer såklart att nyttja detta på bästa sätt. Färjestad har nog med motivation i att de måste ta poäng eftersom att de annars riskerar att sacka efter i toppstriden och lämna över sin plats till jagande Djurgården och Rögle. Vi tippar därför att Färjestad tar sig samman och bryter den negativa förlustraden från de senaste matcherna och vinner.

Malmö – Brynäs

Malmö gjorde en riktigt bra match senast mot svenska mästarna Frölunda, men föll med siffrorna 4-3 i Scandinavium. Malmö är inne i en period där de vinner och förlorar varannan match och är för tillfället väldigt ojämna, men efter att de nu har spelat fem raka matcher på bortais återvänder de hem igen för att ta emot Brynäs och det måste kännas oerhört bra att få vara hemma igen då det förhoppningsvis kan bringa lite mer stabilitet till laget. I Malmö har Emil Sylvegård varit het i de två senaste matcherna då han gjort poäng i båda efter månader av måltorka.

Brynäs säkra från att flyttas ner

Det verkar som att den vågen Brynäs red på när de bytte tränare nu börjar att plana ut. Lagets två senaste matcher har slutat i förlust och de ligger nu ett par snäpp ovanför nedflyttningsstrecket och sex poäng efter för att ta sig till slutspelet. Det känns som att det är just här Brynäs kommer att placera sig resten av det som återstår av säsongen. De är inte tillräckligt bra för att ta sig till slutspelet eller tillräckligt dåliga för att åka ur. Det behöver förvisso inte betyda något negativt eftersom att de kan ladda om till nästa säsong och sikta högre då.

Brynäs – Usla på bortaplan

Som vi nämnde tidigare har Malmö varit väldigt ojämna i de senaste matcherna och förlorat och vunnit varannan ungefär, men eftersom att de återigen är på hemmaplan efter fem matcher tippar vi att de kommer att känna sig trygga i att hemmapubliken backar upp dem till segern. Brynäs är även ett katastrofalt dåligt bortalag då bara Linköping och Oskarshamn är sämre. Malmö ser även bättre ut efter deras senaste match borta mot Frölunda där de förvisso förlorade, men spelade jämnt med svenska mästarna. Därför tippar vi att Malmö tar alla tre poängen i Malmö Arena.