Speltips Sverige – Tjeckien Beijer Hockey Games

04/02/20
  • Vi tippar att Sverige går och vinner öppningsmatchen hemma i Globen när Tjeckien kommer på besök. Spelet hämtar vi hos Unibet till det fina oddset 1.85. {Lägg ditt spel här!}
  • Vi tippar även att Sverige går och vinner första perioden då publiken är med från första stund och lyfter dem fram till vinst i första. Spelet hämtas hos Betsson till oddset 2.37. {Lägg ditt spel här!}

På torsdag 6/2, 19:00 är det nedsläpp i Globen mellan Sverige och Tjeckien. Det är årets andra match i Beijer Hockey Games efter att Finland och Ryssland redan 17:30 svensk tid i Helsingfors samma dag möter varandra för turneringens öppningsmatch. När det gäller Beijer Hockey Games är det viktigt att lagen gör bra ifrån sig för att få poäng i den totala Euro Hockey Tour tabellen. Så vi hoppas såklart på att Sverige redan tidigt i turneringen får med sig full poäng. Det var trots allt Sverige som vann senast länderna spelade mot varandra i Channel One Cup.

Sverige med stark trupp

I måndags blev det klart hur Sveriges trupp inför turneringen kommer att se ut och det är kanske ingen överraskning att Garpenlöv plockade in några offensivt tunga pjäser från Färjestad eftersom att han för bara någon vecka sedan uttryckte sig med att han gillar hur Färjestad spelar i anfallszon. Från Färjestad kommer landslagsdebutanten Marcus Nilsson, Gustav Rydahl som tidigare gjort 3 matcher i det svenska landslaget och veteranen i landslagssammanhang, Linus Johansson med 12 matcher för Tre Kronor. Truppen domineras av spelare från den inhemska högstaligan, men även några fina tillskott från KHL och Schweiziska högstaligan.

Spela på Sverige!

Fördelaktiga odds på vinst för Sverige!

Målvakter från KHL

På målvaktssidan hittar vi Lars Johansson och Magnus Hellberg, båda spelar till vardags i KHL. Lars i CSKA Moskva och Magnus i SKA St. Petersburg. Säkerligen kommer Lars att starta i matchen. Han har sett riktigt fin ut i KHL denna säsongen och vunnit fjorton av de nitton matcher han stått den här säsongen i klubblaget. Hellberg är mest rutinerad med sina 35 matcher i Tre Kronor, men för tillfället tippar vi att Lars är nummer 1. På backsidan har vi debutanten Jonathan Pudas från Skellefteå som kanske var ett lite överraskande val framför Luleås Nils Lundkvist.

Tjeckien leder Euro Hockey Tour

Tjeckien som är i topp av det pågående Euro Hockey Tour har ändå inte sett helt stabila ut och då med Channel One Cup från december färskt i minnet. Av de tre matcher de spelade lyckades de bara att ta en seger mot Finland och det var inte helt problemfritt eftersom att avgörandet kom i övertid. De två matcherna som följde först mot Ryssland blev det förlust efter straffläggning och sedan vann Sverige matchen efter ganska enkelt med 3-1. För Sveriges del i turneringen vann de sin öppningsmatch mot Ryssland, men fick stryk i den andra matchen mot Finland.

Sverige med stor fördel av hemmaplan

Vi tycker att Sveriges trupp ser oerhört kompatibel ut för att kunna ställa till med problem mot Tjeckien. Nog för att Sverige har en del debutanter, men vi tippar inte att det ska vara några större problem att anpassa sig till den övriga truppen. Sverige har ett mycket bättre lag och plus att Tjeckien har haft en del flyt när de tagit sig till ledning i Euro Hockey Tour. Sverige har även den fina fördelen av att spela hemma i Globen där en stark hemmapublik kommer att vara oerhört viktig. Vi tippar att Sverige vinner med liknande siffror som i Channel One Cup.