Oscarsgalan 2019 | 24/2-19

22/02/19
Den 91:a årliga Oscarsgalan närmar sig och som vanligt blir det stjärntätt när Hollywoods elit samlas på Dolby Theatre i Los Angeles den 24 februari 2019. För första gången någonsin kommer ingen att vara värd för galan utan olika presentatörer byter av varandra under showen. Bradley Coopers debut som regissör, A Star is Born, är nominerad till åtta olika priser men kommer säkerligen ”bara” vinna bästa orginal sång för ”Shallow” av Lady Gaga som också har huvudrollen i filmen. Den som förväntas kamma hem storslam är Roma som inte är nominerade till mindre till 10 olika priser inklusive bästa film. Golden Globe-vinnaren för bästa flm, Bohemian Rhapsody, kommer med största sannolikhet inte få pris för bästa film på Oscarsgalan men däremot talar det mesta för att Rami Malek som spelar huvudrollen som Freddy Mercury kommer att vinna bästa skådespelare i sin debut av en storfilm.

Oddsmöjligheter – Det finns stora chanser till skrällar!

Självklart går att det att betta på Oscarsgalan – Award showen som berör hela världen. När det var Golden Globe kunde de som spelat på Bohemian Rhapsody som bästa film jubla rejält då filmen inte alls förväntades vinna. Inför cermonin gick det att betta på Rhapsody filmen som segrare till 31.0 gånger pengarna, inget dåligt odds om man prickade rätt film!
Inför den 91:a årliga Oscarsgalan finns det bra odds att hämta där med, med väldigt tydliga favoriter hos spelbolagen finns det bra skrällmöjligheter. Det är inte hos alla spelbolag det går att betta på galan men de största erbjuder spel på flesta kategorier. I denna artikel har vi valt att gå på djupet i de fem största kategorierna inklusive oddsen på de nominerade. För att göra det enkelt och rättvist är alla odds hämtade från ett och samma spelbolag, i detta fall Bet365 som erbjuder betting på samtliga 24 kategorier.
Bet365 logga

Odds på kvinnliga huvudroll

Glenn Close vann Golden Globe för bästa kvinnliga skådespelerska och allt talar för att hon tar en dubbel och också vinner en Oscar i sin första nominering någonsin. I filmen ”The Wife” åker Closes karaktär ”Joan Castleman” till Stockholm med hennes man där han ska ta emot Nobelpriset i litteratur. Olivia Coleman och Lady Gaga är de två som hotar Close om statyetten. Coleman för sin roll i ”The Favourite” medan Lady Gaga spelade mot Bradley Cooper i sin debut som skådespelerska i ”A star is born”. Oddsen och Golden Globe talar dock för att Glenn Close vinner sin första Oscar någonsin, allt annat vore en dundersensation. Extra roligt för oss svenskar eftersom det är den svenske regissören Björn Runge som regisserat filmen.

 

Glenn Close – The Wife (1.16)
Olivia Colman – The Favourite (5.00)
Lady Gaga – A Star is born (15.00)
Yalitza Aparicio – Roma (51.00)
Melissa McCarthy – Can you ever Forgive me? (67,00)

Lägg ett odds på bästa manliga huvudroll

I kategorin bästa manliga huvudroll är Rami Malek favoriten. I sin första storfilm någonsin har Mr Robot-stjärnan hyllats unisont för sin framställning av Queens ledsångare Freddy Mercury. Rami Malek vann Golden Globe för sin prestation och det mesta talar för att han också får en statyett för bästa manliga huvudroll på Oscarsgalan. Främsta konkurrenterna är Christian Bale och Bradley Cooper där oddsen talar för att det främst är Bale som kan hota Malek om det åtråvärda priset. Christian Bale har vunnit en Oscar som bästa manliga biroll för sin insats i ”The Fighter” från 2010 men detta är hans första nominering för bästa manliga huvudroll.
Bradley Cooper har varit nominerad till flertalet Oscars tidigare men aldrig lyckats vinna. Under galan har han chansen på tre priser ”Bästa film”, ”Bästa manliga huvudroll” och ”Bästa Screenplay”. Dock talar oddsen emot honom för pris som bästa manliga huvudroll, en titel han var favorit att få inför Golden Globe men som istället gick till Rami Malek. Övriga nominerade för priset är danske Viggo Mortensen för sin roll i ”Green Book” samt Willem Dafoe i ”At Eternity’s Gate”.
Rami Malek – Bohemiam Rhapsody (1,25)
Christian Bale – Vice (3,75)
Bradley Cooper – A Star Is Born (21.00)
Viggo Mortensen – Greenbook (41.00)
Willem Dafoe – At Eternity’s Gate (67.00)
Lägg ditt odds på årets Oscar hos Betsson

Odds på bästa film

När det kommer till kategorin bästa film, det mest åtråvärda priset av dem alla, finns det en solklar favorit. ”Roma” är Alfonso Cuaróns mästerverk som handlar om en medelklass familjs hembiträde i Mexico City i början av 70-talet. Med 10 oscars-nomineringar förväntas Roma bli galans stora vinnare och även kamma hem titeln ”Best Picture” eller bästa film som det heter på svenska. Det är väldigt ovanligt att en utländsk film är nominerad och Roma är den femte i historien som är nominerad för bästa film. Vinner man är man den första utländska filmen någonsin att kamma hem bästa film på Oscarsgalan.
Konkurrenterna till priset är ”Green Book” som handlar om en Italiensk-amerikansk vakt från arbetarklassen som tillsammans med en afro-amerikansk pianist åker på en tur genom amerikanska södern på 1960-talet. Därefter kommer ”The Favourite” som utspelar sig i 1900-talets england med drottning Anne. ”BlacKkKlansman” kan också vinna enligt oddsen som berör en svart polis som infiltrerar KKK. Vinnaren av Golden Globe för bästa film, ”Bohemiam Rhapsody” är också nominerad för priset precis som ”A Star Is Born” och ”Vice”.

 

Roma – 1.28
Green Book – 5.00
The Favourite – 15.00
BlacKkKlansman – 26.00
Black Panther – 26.00
Bohemiam Rhapsody – 34.00
A Star Is Born – 41.00
Vice – 101.00

Betta på bästa regissör

När det kommer till priset för bästa regi är oddsen så löjligt låga på Alfonso Cuaron (Roma) att statyetten inte kan gå till någon annan. Spike Lee (BlacKkKlansman), Pawel Pawlikowski (Cold War), Yorgos Lanthimos (The Favourite) och Adam McKay (Vice) är nominerade men att Alfonso Cuaron vinner råder det inga tvivel om. Många blev förvånade att Bradley Cooper (A Star is Born) inte var nominerad till priset.
Alfonso Cuaron – Roma (1.050)
Spike Lee – BlacKkKlansman (10.00)
Pawel Pawlikowski – Cold War (34.00)
Yorgos Lanthimos – The Favourite (41.00)
Adam McKay – Vice (41.00)

Oddsa på bästa utländska film

Om det står klart vem som kommer vinna priset som bästa regi är det ännu mer solklart vilken film som vinner Oscar för bästa utländska film. Är man som utländsk film favorit till att vinna ”Best Picture” kommer man såklart också att vinna kategorin bästa utländska film. Roma kammar hem priset utan konkurrens.
Roma – 1.030
Cold War – 10.00
Shoplifters – 21.00
Capernaum – 41.00
Never Look Away – 51.00
Unibet odds Oscars 2019