Vilket lag vinner tvillingderbyt?

29/08/19

Det vankas Derby med stort D i Sveriges huvudstad när AIK tar emot Djurgården på Friends Arena. Regerande mästaren mot nuvarande serieledaren, ettan och tvåan i tabellen och en rivalitet som är välkänd gör att förutsättningarna inte kunde varit mycket bättre….

Bettingtips med högsta odds inför AIK – Djurgårdens IF

 • AIK är starka på hemmaplan och Djurgårdens första förlust på väldigt länge kommer allt närmre. Vi tror hemmalaget vinner och spelar AIK som segrare till oddset 2,75 hos Unibet. [PLACERA SPEL]
 • Henok Goitom kliver fram för hemmalaget i den viktiga matchen som så många gånger förr. Vi spelar trotjänaren som målskytt och får oddsen 3,45 hos Hajper. [PLACERA SPEL]
 • Det lär inte bli någon direkt målfest mellan två skickliga försvar. Djurgården har släppt in minst mål i serien; 12 stycken, medan AIK är välkänt organiserat och svårbemästrat på hemmaplan. Under 2,5 mål spelas till oddset 2,70 hos ComeOn. [PLACERA SPEL]

Testa våra bettingtips gratis inför AIK – Djurgården

Testa våra speltips gratis med 450 kr på Betfairs spelbörs. Vill du testa våra speltips utan att ta egna risker? Du kan göra det genom att klicka på bilden ovan eller länken till erbjudandet här. Nedan går vi igenom hur erbjudandet fungerar.

Hur tar man del av Betfairs gratiserbjudande?

 1. Skapa ett konto

  Klicka in på Betfair och skapa ditt konto.

 2. Gör en insättning

  Gör en insättning på 450 kr.

 3. Lägg ditt spel

  Lägg ditt spel på Betfairs spelbörs på högst 450 kr.

 4. Vinst

  Bra. Du har vunnit!

 5. Förlust

  Ditt spel gick inte hem. Dina pengar kommer tillbaka på ditt spelkonto och kan tas ut utan omsättningskrav.

Spelanalys AIK – Djurgården

Det är hemmalaget AIK som har pressen på sig med fyra poäng upp till just Djurgården som därmed behåller greppet vid ett kryss. Nu har DIF en formkurva och ett självförtroende som gör att laget säkert kommer satsa för segern men att hämta alla tre poängen på Friends Arena är det få som gör, även om Kalmar visade för någon vecka sedan att det är möjligt.

När Djurgården har fått ladda upp hela veckan med stor glädje efter segern mot MFF förra veckan har AIK:s förberedelser inte varit lika optimala. Fyra dagar före tvillingderbyt möter AIK Celtic i play off till Europa League vilket inte lär vara till någon fördel. Samtidigt har ”Gnaget” en trupp som ska klara av att slåss på båda fronter, och Europa är ingen ursäkt för ett dåligt resultat.

Vilket derby vi har framför oss! Två rivaler från samma stad som ligger etta och tvåa i tabellen innebär optimala förutsättningar under söndagen. Nationalarenan Friends Arena är platsen för spektaklet och räkna med ett enormt tryck när det är otroligt mycket på spel. AIK måste vinna om de vill ge SM-guldet en ärlig chans. En seger och det är bara en poängs avstånd mellan lagen vilket innebär helt öppen avslutning. Förlust däremot och DIF tar sig sju poäng föra och måste då tappa poäng 33% av sina avslutande matcher, något succétränarna Kim Bergstrand och Thomas Gustavsson inte har några planer på.

Man brukar säga att derbyn lever sina egna matcher och detta är historiken ett bevis på. På de 12 senaste allsvenska derbyna mellan lagen har Djurgården inte vunnit ett enda, statistiken talar alltså för AIK. Djurgården har också problem på ytterbackspositionerna med både skador och avstängningar.

Nu tror vi att AIK lyckas bli första laget på länge som gör mål och vinner mot Djurgården. Senaste gången Djurgården släppte in mål var när Guillermo Molins gjorde mål i juli och sex raka segrar och hållna nollor sedan dess är givetvis imponerande. Men nu bryts sviten och vi spelar AIK som segrare till oddset 2,75 hos Unibet.

Henok Goitom har länge varit en trotjänare för AIK sedan han återvända till allsvenskan efter en sejour utomlands. Han brukar kliva fram i de viktiga matcherna och därför spelar vi honom som målskytt hos Hajper.