Bettingtips inför Örebro – Leksand 29/8-19

28/08/19

Ett möte som nog kommer få de flesta hockeyintresserade att slå sig ner i tv-soffan är matchen mellan Örebro och Leksand. Nykomlingen Leksand brukar beskrivas som ”folkets lag” i Sverige men behöver nog få ordning på försvarsspelet om sejouren i SHL inte ska bli kort återigen. På mindre än ett dygnet släppte laget in tio mål och på de tre träningsmatcherna man spelat under försäsongen snittar man fem insläppta mål per match. Samtidigt har man max gjort två mål framåt i en och samma match och det är inte konstigt att det är oroligt hos nykomlingen.

Motståndaren Örebro är inte heller i något superslag även om laget faktiskt vunnit alla matcher man spelat under försäsongen. Det som är oroväckande är att man värvade in NHL-meriterade Kerby Rychel men redan inom en månad från anställning sa han upp sig och tillhör inte längre klubben. Laget har också tappat trotjänaren Kalle Olsson som hade näst flest matcher för klubben. En viktig röst, framförallt i omklädningsrummet och tappet kan bli tyngre än vad många trott.

Bettingtips Örebro – Leksand

Analys av bettingtips inför Örebro – Leksand

Nykomlingen Leksand har rustat upp inför säsongen men hittills har inte resultaten kommit. Marek Hrivik är senaste spelaren att plockas in och med sina meriter från NHL ska han kunna lyfta laget. Även om målen kommit i rasande fart ska det bli intressant att se hur Leksand blir med Janne Juvonen som man plockat från rivalen Mora. Även Patrick Zackrisson från Dynamo Moskva är en intressant värvning och om han spelar efter sin potential blir han en center av rang för klubben.

Även värvningarna av Spencer Abbot och Johan Fransson ger nya dimensioner till både offensiven och defensiven. Vissa har ifrågasatt längden på Johan Franssons 4-åriga kontrakt då han redan hunnit fylla 34.

Örebro har också förstärkt på målvaktssidan genom Dominik Furch som kommer från ryska Severstal. Även Ludvig Rensfeldt, Joonas Rask, Ryan Stoa, Mathias Bromé har värvats in. Gemensamt för spelarna är att de är forwards och Örebro har i alla fall på pappret en starkare offensiv uppsättning jämfört med i fjol.

Denna match tror vi Örebro vinner. Leksand har inte fått ihop sitt lag ännu och har förlorat tre raka matcher när man släppt in fem mål i samtliga. Örebro däremot har istället vunnit alla matcher och har fördel av hemmaplan. Därför spelar vi hemmalaget som segrare hos Bet365. Vi tror också på att Örebro gör många mål och lägger ett bet på Örebro över 2,5 mål hos Betsson. Till sist tror vi Leksand inte gör så många mål och spelar Leksand under 2,5 mål hos Nordicbet.