Bettingtips och bästa odds inför AIK – Falkenberg | Allsvenskan 20/5-19

20/05/19

Svenska mästarna tar emot nykomlingen Falkenberg på Friends Arena i Solna i vad som mest troligt kommer att bli en komfortabel seger från hemmalaget. Efter en ganska svag säsongsinledning där förlusten mot IFK Göteborg med 0-3 är det som svidit mest har Richard Norlings mannar fått upp ångan med tre raka segrar. Visst har två av vinsterna kommit mot nykomlingarna AFC och Helsingborgs IF men lägg till en övertygande derbyseger borta mot Djurgården och det verkar som att ”Gnaget” har något på gång.

För motståndaren Falkenberg går det tyngre. Efter segern i premiären hemma mot Örebro har nykomlingen spelat åtta matcher och endast tagit två poäng – ett poängsnitt som bör förbättras om det inte enbart ska bli en ettårig comeback för Falkenberg. Nu väntar tuffast möjliga motstånd mot AIK borta på nationalarenan i Solna.

Oddstips AIK – Falkenberg

Oddsanalys AIK – Falkenberg

Förväntningarna på ”gnaget” har varit stora med tanke på SM-guldet i fjol och efter en svag säsongsstart med två förluster och endast två segrar på de sex inledande omgångarna har AIK nu tre raka vinster. Visst satt de tre poängen hårt inne mot AFC Eskilstuna trots en man mer i stora delar av matchen men de två senaste segrarna mot Djurgården och Helsingborg har varit odiskutabla.

Richard Norling har återgått till trebackslinjen som blev en succé under fjolårssäsongen och med taktikbytet har AIK visat upp det spel som gjorde att man vann guld i fjol; där kollektivet och den defensiva strukturen är nyckeln till framgång.

Just den defensiva grunden är något AIK har oavsett motstånd. Trots att det är jumbon Falkenberg som kommer på besök lär vi inte få se ett lag som tar några risker och lämnar hål bakåt för att chansa offensivt. Falkenberg kommer försöka hålla ledningen så länge som möjligt och lär först och främst försöka ligga tätt med bussen framför eget mål, mot ett betydligt bättre motstånd. Därför talar mycket för att det blir en målsnål historia. AIK vann fjolårsmötet med 2-0 och ett liknande resultat vore inte en omöjlighet i måndagens omgång. Vi tror att det blir en tillställning utan många mål och därför spelas under 2,5 mål till sköna odds hos Betsson.

Att AIK vinner matchen är också något som vi tror kommer till att ske. Även om hemmalaget har en dålig dag är de flera nivåer bättre än Falkenberg och fördelen av hemmaplan ska självklart också tas med i bilden. Att Bet365 ger 1,40 på hemmaseger är generöst och värt en slant. Vi väljer att spela rak etta i matchen mellan AIK och Falkenberg.

Att Falkenberg skulle göra mål är inte heller något vi tror på. Matchen skriker 1- eller 2-0-seger. AIK har en oerhört stark defensiv och lär inte riskera något. Samtidigt har Falkenberg inte gjort mål på två raka matcher och har endast två mål framåt på de fem senaste matcherna. Eftersom det finns enklare ställen att göra mål på än Friends Arena, vilket Falkenberg har misslyckats med, tror vi att det blir oerhört svårt att få till några mål i det tuffa bortamötet. Vi väljer därför att spela Nej på att båda lagen gör mål och bäst odds på det spelet finns hos Unibet.

Antalet hörnor i AIK:s senaste matcher har heller inte varit särskilt många. Faktum är att de fem senaste matcherna har inneburit under 9,5 hörnor. Det kan bli några hörnor mot Falkenberg men AIK har inte en spelstil som brukar genera allt för många hörnor, framförallt defensivt. Därför tror vi att det återigen blir under 9,5 hörnor och vi väljer att spela det hos Nordicbet som ofta har bra odds på svensk fotboll.