Bettingtips och rekar inför Sverige – Ryssland | Ishockey VM 2019

21/05/19

Tre Kronor ställs mot Ryssland i gruppspelets sista match och det behövs seger under ordinarie tid om Sverige ska plocka hem gruppsegern och därmed ställas mot fyran i grupp b i en kvartsfinal. Förlust och Sverige kommer med största sannolikhet få USA eller Kanada i en kvartsfinal. Vinner Sverige gruppen väntar troligen Tyskland i nästa runda vilket på pappret är en betydligt lättare motståndare än USA och Kanada. Dessutom måste Sverige byta spelort om man inte når topp två i gruppen.

Inför matchen har mycket på förhand handlat om ettan och tvåan i skytteligan; Nikita Kucherov och William Nylander. De har båda haft väldigt olika säsonger bakom sig. Kucherov vann NHL:s poängliga överlägset med 128 poäng på 82 matcher. För Nylanders del blev det blygsamma 27 poäng på 54 matcher och hån från såväl experter som en del fans. I VM har det dock gått betydligt bättre för Nylander som leder den svenska interna skytteligan med marginal.

Bettingtips Sverige – Ryssland

Oddsanalys av bettingtips Sverige – Ryssland

Tre Kronor har gjort ett okej VM utan att övertyga mot riktigt bra motstånd. Premiären mot Tjeckien är visserligen glömd men 5-2-förlust gav ingen direkt drömstart i VM i Slovakien 2019. Då var det roligare i kommande tre matcher som slutade 8-0 mot Italien och dubbla 9-1 mot Norge respektive Österrike. I senaste matchen mot Schweiz var det första gången som Tre Kronor hade riktigt bra motstånd sedan premiären. Då blev det vinst med 4-3 men spelmässigt imponerade Grönborgs gäng inte något särskilt trots vinsten.

Ska det bli seger mot Ryssland krävs en helt annan insats men vi tror att de blågula spelarna lyfter sig ju bättre motståndet blir. I Carson Hockey Games vann Sverige mot Ryssland med 6-4 och även om de båda nationerna har fått flertalet förstärkningar sedan mötet inför turneringen är resultatet något att bygga vidare på för Richard Grönborg och hans mannar.

Vi tror att Sverige gör jobbet och lyckas besegra Ryssland under ordinarie tid. Den som vill säkra upp mer kan lägga ett spel som Money Line men förutsättningarna gör att Sverige borde vara minst sagt intresserade att vinna detta under ordinarie 60 minuter.

Det är nämligen så att om Sverige vinner tar de sig upp på samma antal poäng som Ryssland. Men eftersom det är inbördes möten som går först så är Sverige förbi ryssarna vid seger. Helst ska det bli med ett par puckar då Tjeckien kan blanda sig in om gruppsegern ifall de vinner mot Schweiz tidigare på dagen. Samtidigt avgörs den matchen innan Sveriges match mot Ryssland så Tre Kronor kommer veta om förutsättningarna när domaren släpper ner pucken för matchstart. Därför tror vi att Sverige vinner och spel på en svensk seger spelas bäst hos Unibet.

Dock kommer Ryssland att göra mål på Tre Kronor och vice versa. Senaste mötet slutade 6-4 till Tre Kronor och i de senaste tre interna mötena har båda lagen svarat för minst två mål var. Det kommer med största sannolikhet inte bli färre mål i denna match då det finns oerhört mycket offensiva kvalitéer i bägge lagen att det nästintill är otänkbart med ett sådant scenario. Därför spelar vi att bägge lagen gör minst två mål var och sköna odds på det spelet hittar vi hos LeoVegas.

Förhoppningsvis är det ett laddat Tre Kronor vi stöter på från matchstart. Sverige har gjort första målet i alla matcher utom premiären och matchen mot Schweiz men mot Ryssland tror vi det blir full fart direkt. Att Sverige gör första målet i matchen är ett bet vi tror på och oddsen till just det spelet hittas bäst hos 888sport.