Bettingtips inför Sverige – Lettland Ishockey VM 2019

20/05/19

Efter segern mot Schweiz ska Tre Kronor utan några större problem avfärda Lettland för att därmed sätta sig inför ett relativt bra läge inför avslutningsmatchen mot Ryssland. Förlusten i premiären mot Tjeckien hänger fortfarande kvar men trots den är Sverige tvåa i tabellen. Med tanke på att Tjeckien mycket väl kan slå Schweiz i sista omgången behöver Tre Kronor med största sannolikhet vinna sina två återstående matcher för att sluta topp 2 i tabellen och därmed få fortsätta slutspelet i huvudstaden Bratislava.

Mot Lettland ska det inte finnas några som helst problem för en komfortabel svensk seger. Oddsen 1,09 på svensk seger har såklart inget spelvärde men hintar samtidigt om var favoritskapet ligger inför matchen. Ett gäng mål skulle sitta fint då det kan bli målskillnadsaffär som avgör det hela i slutändan.

Bettingtips och högsta odds Sverige -Lettland

Djupanalys av bettingtipsen för Sverige – Lettland

Sverige har efter förlustmatchen mot Tjeckien gått väldigt bra i detta VM. Efter tre segrar med totalt 26-2 mot Italien, Norge och Österrike väntade tuffare motstånd senast i form av fjolårsfinalisten Schweiz. Trots tveksamt spel i stora delar matchen visade Tre Kronor att man är ett bättre lag och vann med 4-3 efter att William Nylande återigen visat framfötterna med ett mål och två assist.

De tre poängen tar honom upp i ledning av poängligan och mycket talar för att Nylander faktiskt kan hålla ledningen hela vägen ut i årets VM. Han slåss framförallt med ryssen Kucherov som vann NHL:s poängliga. När två gruppspelsmatcher återstår ligger Nylander på 13 p (4+9) medan Kucherov har 12 p (4+8). Mantha från Kanada jagar också titeln med sina 11 p (4+7). Mot Lettland tror vi Nylander fortsätter poängproduktionen likt han gjort hittills under turneringen och vi spelar att han gör minst två poäng i matchen vilket ger oddset 1,65 hos Nordicbet.

Tvåa i den interna poängligan är Patric Hörnqvist som gjort åtta poäng (5+3) i årets turnering. Han är således den bäste målskytten för Tre Kronor under VM och mot Lettland tror vi att han hittar nätet återigen. Hörnqvist har en näsa för mål som få andra och efter en stark säsong i NHL har han varit en av de bärande spelarna för Tre Kronor i detta VM. Att Bet365 ger 2,00 i odds på honom som målskytt under matchen är värt ett spel.

Lettland är en blåbärsnation i ishockey men är ändå några nivåer upp jämfört med till exempel Italien och Österrike – två nationer som Lettland besegrat i detta VM. Lettland släppte enbart in tre mål mot såväl Schweiz som Ryssland så det blir ett tätare försvar att ta sig igenom för Tre Kronor. Sverige brukar historiskt ha det ganska tufft mot Lettland i VM om man kollar på nivåskillnaderna. I fjolårets turnering blev det seger med 3-2 och året innan dess med 2-0. Nu känns Sveriges lag ännu starkare i år, framförallt offensivt och vi tror att matchen totalt innehåller över 5,5 mål. Det spelet finns hos 888sport till oddset 2,08.

Lettland brukar hitta nätet mot Sverige. I de sju senaste matcherna är det bara vid ett tillfälle som Tre Kronor har lyckats hålla nollan. Med tanke på att Sverige släppt in en hel del mål i detta VM tror vi det blir tufft att inte släppa in något alls mot letterna. Därför spelas det att båda lagen gör mål och sköna odds på det spelet hittar vi hos Bettson som erbjuder 1,51.