Bettingtips med högsta odds inför AIK – Helsingborg | Allsvenskan 20/7-19

18/07/19

Det är dags för ett intressant möte i allsvenskan mellan två formmässigt starka lag. AIK har studsat tillbaka efter debaclet nere i Armenien och vunnit två matcher komfortabelt därefter, 3-0 mot Elfsborg och 3-1 i returen mot Ararat. HIF har fått en nytändning med nygamle tränaren Henrik Larsson och har två vunna och en oavgjord efter uppehållet. Skillnaden i de senaste matcherna är dock att HIFs spel varit ganska knackigt och de kanske inte var fullt förtjänta av vinsten mot Sirius medans AIK har stegrat sitt spel och fått igång Goitom. Kommer AIK haka på Malmö i toppstriden eller kommer Henke bättra på sin poängskörd?

Bettingtips med högst odds AIK – Helsingborg

Analys av bettingtipsen inför AIK – Helsingborg

AIK har för tillfället både allsvenskan och kvalet till Europa att fokusera på, vilket omöjligt inte ger någon effekt i enstaka matcher. Antingen behöver Norling vila spelare eller så kommer de vara trötta och mindre hungriga än de kan vara. Gnaget är starka på hemmaplan men Helsingborg ser ut att ha hittat ett bra flow och har ett bra självförtroende efter uppehållet. HIF är inte heller med och krigar i bottenträsket vilket ger dem andrum och ett lugn laget inte haft innan.

Med general Granqvist som aldrig barrar där bak kan Helsingborg lyckas hålla AIK borta. Det blir dock svårt att hålla Goitom och Co borta i 90 min och HIF måste ha en plan för att sätta dit en eller två bollar också. Vi tror på kryss och spelar det till 4 gånger smöret på Betsson. Det är också läge att fylla på med Goitom som målskytt till 2,75 på bet365. Goitom som gjort väldigt fina matcher mot Elfsborg och Ararat där han även gjorde mål. Tarik Elyounoussi som såg så fin ut under hela vårsäsongen har försvunnit lite efter matchen mot MFF där han inte fick utdelning trots bra spel. Han har också bidragit till 45% av gnagets målproduktion, kan han hitta tillbaka?

Efter matchen mot Sirius var Henke inne på att HIF var för heta i sin press och att passningsspelet blev lidande då Grankvist blev hårt uppvaktad. Det blir intressant att se hur de tar sig an utmaningen mot AIK och hur de kan vara flexibla i sitt spel. Vi är också nyfikna på hur hetsigt det kommer att bli på plan, med två eldiga lag fullt med vinnarskallar. HIF har dessutom många unga spelare som de rutinerade rävarna i AIK kan provocera. Vi spelar på att det kommer delas ut mer än 3,5 kort i matchen till 2,35 på Nordicbet.

AIK tampas i toppen av allsvenskan med MFF och Djurgården och har egentligen inte råd att tappa några poäng. Än så länge verkar det dock inte gynna AIK med för mycket press i sina matcher. Vi förväntar oss att hemmalaget pumpar på från minut ett men tror att hörnorna uteblir som vanligt. AIKs spel verkar inte bidra till särskilt mycket hörnor då åtta av de senaste nio matcherna gett under 4,5 hörnor. Vi spelar därför under 6,5 hörnor i matchen till 4,90 på Unibet.