Betting och oddsanalys inför AIK – Kalmar 18/8 -19

15/08/19

Solnaklubben AIK behöver ta tre viktiga poäng i jakten på guldstriden. Hindret är Magnus Pehrssons Kalmar, ett lag som inte vunnit vunnit på elva allsvenska matcher men samtidigt lyckats plocka poäng två matcher i rad mot Hammarby och Örebro. Norlings mannar går en viktig match i Europa League-kvalet mot Sheriff Tiraspol några dagar innan, avancemang innebär match igen nästa torsdag mot Celtic och är högst troligt då AIK avslutar hemma och har 2-1 med sig från första mötet. Det kan innebära att Norling tvingas rotera men även ett reservbetonat AIK ska slå Kalmar.

Smålänningarna hittas på negativ kvalplats i tabellen och hade det inte varit för en ansträngd ekonomi är frågan om inte Magnus Pehrsson redan fått lämna. Nu hoppas klubbledningen och fansen att kontraktet räddas men då behöver vinsterna börja komma. Borta mot regerande svenska mästaren AIK krävs det dock en dundersensation för att få med sig poäng vilket inte är särskilt troligt. Förlust samtidigt som AFC eller Sundsvall vinner innebär att Kalmar är på nedflyttningsplats.

Betting och Speltips AIK – Kalmar

Oddsanalys AIK – Kalmar

Det känns inte som Kalmar kommer att kunna hota AIK. Visst har det blivit poäng två matcher i rad men det har varit på hemmaplan mot grässvaga Hammarby och mittenlaget Örebro. Senaste segern i Allsvenskan kom den 11 maj mot Helsingborg. Sedan dess har Kalmar spelat elva matcher utan att vinna.

Mot AIK kommer det återigen att bli förlust. Gnaget har en bra och bred trupp för både Europa och Allsvenskan och nyförvärvet Bahoui stärker en redan bra trupp. Det är för stor nivåskillnad och fördelen av hemmaplan gör att AIK vinner. Vi spelar därför en rak 1:a!

Kalmars defensiv är inte problemet utan det är offensiven. 15 mål framåt på 19 matcher är minst i serien och den där anfallsvärvningen som det pratats om dök aldrig upp. Mot ett av allsvenskans absolut mest välorganiserade försvar kommer det inte räcka till mål. Därför spelar vi Kalmar under 0,5 mål.

AIK vann visserligen mot AFC Eskilstuna senast med 4-2 men sådana målfester när AIK spelar allsvensk fotboll är sällsynta. Mot ett defensivt hyfsat Kalmar kommer det inte bli mer än ett eller två mål. Vi spelar under 2,5 mål.

24 mål är inte många insläppta och Kalmar kan hålla tätt ett bra tag mot AIK även om vi inte tror det håller över 90 minuter. I halvtid tror vi dock fortfarande på 0-0 och spelar Oavgjort/AIK på halvtid/fulltid.