Bettingtips inför Djurgården mot AFC Eskilstuna 19/8 -19

15/08/19

Serieledaren Djurgården fortsätter sin jakt på SM-guldet och nästa hinder är bottenlaget AFC Eskilstuna. Inför säsongen var DIF inte på några sätt med i snacket om guld men draget att plocka in Sirius tränarduo Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har fallit mer än väl ut. En dryg tredjedel återstår av säsongen men konkurrenterna AIK och MFF har Europaspel också att tänka på vilket gör att DIF har guldläge. Mot AFC ska det inte bli något poängtapp så stor är klasskillnaden. Nyförvärvet Curtis Edwards och Emir Kujovic ger nya dimensioner i laget även om den sistnämnde inte lär få 90 minuter mot AFC. 

Om Djurgården slåss för guldet slåss AFC Eskilstuna för sin överlevnad i Allsvenskan. Just nu är avståndet två poäng till säker mark men det är jämnt i botten och lär bli en intensiv strid hela vägen in i mörka hösten. AFC har endast tre segrar på sina 19 senaste allsvenska matcher  men har samtidigt tagit fler poäng efter uppehållet på betydligt färre matcher än innan sommarens paus. Mot Djurgården kommer det dock inte räcka till några poäng, så stor är skillnaden.

Bettinganalys och speltips för Djurgården – AFC Eskilstuna

Oddsanalys Djurgården mot AFC Eskilstuna

Toppen mot botten och det kan väl bara gå på ett sätt? Visst har större skrällar skett men Djurgården just nu känns inte som ett lag som tappar mot nästjumbon. Formen är strålande med fyra raka segrar och hållna nollor samtidigt som laget inte förlorat på elva matcher i Allsvenskan. Den goda formen har gjort att laget gått om både MFF och AIK och just nu huserar på första plats i tabellen.

Ska det bli guld måste tre poäng tas mot AFC och ingenting tyder på att detta inte skulle bli fallet. Vi tror att DIF har mer motivation än aldrig förr och spelar av AFC det mesta. Därför satsar vi en slant på att Djurgården gör mål i båda halvlekarna och hittar bra odds hos Bet365.

AFC har visserligen gjort mål fyra matcher i rad men borta mot seriens tätaste försvar kommer det inte räcka till några mål. Skillnaden är för stor och Djurgården manövrerar utan problem bort offensiven. Därför lägger vi också ett spel på AFC under 0,5 mål då vi helt enkelt tror Djurgården håller nollan i matchen.

Buya Turay är lagets bäste målskytt med åtta gjorda mål. Mot ett svagt AFC tror vi han hittar nätet återigen. Oddset 1,65 talar för att chansen är stor och vi väljer att placera ett spel på Turay som målskytt i matchen.