Rösta på årets sportkommentator 2018 med TVmatchen.nu

16/12/18

Nu är det dags att utse årets sportkommentator med hela svenska folket. Hos TVmatchen.nu ger vi dig chansen att rösta på din favorit bland Sveriges verbala mästare som förgyller de svenska hemmen med sin sportexpertis.

För alla er som minns VM-94 och den enorma glädje som uppstod hos de svenska kommentatorerna med Sveriges bronsframgångar vet vilken positiv påverkan det kan ha på en sporthändelse. För att inte tala om ”Foppa”-straffen och Tommy Salo’s efterföljande räddning som gav Sverige OS-guldet i Lillehammer samma år.

Rösta på din favorit

Nu har du chansen att vara med och påverka vem som du tycker har gett dig mest glädje under en eller flera minnesvärda sporthändelser under det gångna året. Gå in på TVmatchen.nu och lägg din röst på just din favorit.

Här följer några av kandidaterna

Lena Sundqvist

Kommer från en bakgrund från Radiosporten där hon jobbade under 4 år, och jobbar idag för TV4 och C More. 2015 var hon den första kvinnan att kommentera en match i SHL, och det är inom ishockey som hon har gjort sig ett stort och numera väletablerat namn. Lena är nog mest känd för sin SHL-kunskap, men även inom andra mästerskap som ishockey-JVM under 2018.

Roberto Vacchi

Har tidigare varit proffscyklist i svenska landslaget, och har nu sadlat om till att kommentera bland annat cykelsporten. Han jobbar sedan 1993 för Eurosport, och blev 2015 utsedd till årets sport-tv-profil. Samma år vann han Guldskölden, priset för årets sportjournalist. Han kommenterade även vinter-OS i Pyongyang, 2018, med stor framgång för Kanal 5. Robert är särskilt känd för sin kulturella och geografiska kunskap kopplat till platserna där tävlingarna äger rum.

Niklas Holmgren

Om du gillar NHL och slutspelet i Stanley Cup har du säkert hört Niklas kommentera favoritlaget. Han började sin bana som sportkommentator redan 1993 för Eurosport Nordic och fortsatte karriären hos Filmnet som sedan övertogs av Canal Plus. Niklas har gjort sig ett namn genom att kommentera SHL och NHL, och är även känd för sin expertis inom Premier League och Champions League.

Detta är bara en försmak av de nominerade. För att se övriga nominerade kandidater besök TVmatchen.nu.

Tävlingen är öppen fram till 20/12-2018. För att se till att just din favoritkommentator ska få priset rekommenderar vi dig att gå in och rösta idag. Vinnaren av priset ”Årets sportkommentator 2018” koras 21/12-2018.