Allsvenskan omgång 1 – Speltips & Höga Odds

12/06/20

Det är dags för allsvenskan att dra igång igen. Vi tar dig igenom alla matcher från den första omgången. Alla odds är hämtade från svenska betting sidan Unibet:

IK Sirius vs Djurgårdens IF

LAG1x2
IK Sirius vs Djurgårdens IF8,003,901,49

Regerande mästaren inleder med en kort resa till Uppsala. Hur hanterar laget tappet av Danielsson och Turay? Allt annat än tre poäng för bortalaget är en rejäl överraskning.

IFK Göteborg vs IF Elfsborg

LAG1x2
IFK Göteborg vs IF Elfsborg2,002,402,85

IFK Göteborg har fått hem Jakob Johansson men frågan är om den svenske landslagsspelaren är spelklar mot Elfsborg. Hemmalaget är favoriter men räkna med en jämn match på västkusten. Håll ett extra öga på anfallaren Robin Söder i hemmalaget. 

IFK Norrköping vs Kalmar FF

LAG1x2
IFK Norrköping vs Kalmar FF1,604,005,25

Kalmar hade en katastrofal säsong i fjol och höll sig endast kvar genom kval. Mot IFK Norrköping – laget som för förväntade i toppen – blir det tufft och hemmasegern borde sitta. 

Hammarby IF vs Östersund FK

LAG1x2
Hammarby IF vs Östersund FK1,285,8010,00

Hammarby är guldfavorit efter Malmö FF medan Östersund är tippade att åka ur. Därför talar allt för att Bajen inleder med en hemmaseger mot ett sargat och ständigt ekonomiskt krisande Östersund. Det här vinnar Hammarby utan några konstigheter.

Allsvenskan 2020 omgång 1

Örebro SK vs AIK

LAG1x2
Örebro SK vs AIK4,503,451,86

Örebro kan bara komma nia i tabellen medan AIK gått lite under radarn inför säsongen. Detta tack vare att Hammarby och Djurgården seglat upp i hierarkin och är tippade före AIK inför säsongen. Norling har lovat ett mer offensivt AIK. Mot Örebro får vi se hur det går men visst är ”Gnaget” favoriter av en anledning. 

Falkenbergs FF vs BK Häcken

LAG1x2
Falkenbergs FF vs BK Häcken5,103,701,71

Falkenberg lyckades genom mål av anfallaren Peter i sista matchens slutsekunder hålla sig kvar utan kval. Målet är samma prestation i år men frågan är om Falkenberg har truppen för att hålla sig kvar. I första omgången är det match mot BK Häcken som gäller. Ett Häcken som är tippade i toppen och har en bred trupp som borde hålla länge. Vi tror att bortalaget lyckas vinna denna match. 

Helsingborgs IF vs Varbergs BoIS

LAG1x2
Helsingborgs IF vs Varbergs BoIS1,943,504,00

Helsingborgs IF har som vanligt en ekonomisk kris och frågan är hur det ligger till med klubben när säsongen är slut. Granqvist är kvar och blir en nyckelfigur men frågan är hur han klarar 30 omgånger. På upptaktsträffen lät Mellberg övertygad om att det inte skulle vara problem men samtidigt återstår det att se hur han klarar det täta matchandet. Att få en bra start blir viktigt och mot nykomlingen Varberg bör det bli tre poäng. Varberg är debutanden som alla andra lag tror kommer åka ur men det återstår att se hur laget reagerar. 

Malmö FF vs Mjällby

LAG1x2
Malmö FF vs Mjällby1,187,0015,00

Frågan är om något lag i Allsvenskans historia har haft en lika bred och spetsig trupp som Malmö FF. Inför matchen mot Mjällby är man solklara favoriter och allt annat än SM-guld vore ett rejält fiasko för ”Di Blåe”. Malmö FF måste vinna SM-guld annars blir Jon Dal Tommasson inte långvarig som tränare.