Bettingtips inför Djurgården- Helsingborgs IF med högsta odds |Allsvenskan

12/09/19

Efter landslagsuppehållet blickar vi nu fram emot den hetaste hösten i Allsvenskan på mycket längre när de sju främsta lagen ligger inom sju poängs avstånd. Åtta omgångar återstår och det är Djurgården som har greppet med en poängs marginal och ett lättare avslutande spelschema än sina guldkonkurrenter. Först ut är mötet mot Helsingborg som precis värvat Olof Mellberg som tränare. Djurgården är stora favoriter men att ställas mot ett lag med ny tränare är aldrig roligt då det ofta går att se en positiv kortsiktig effekt av ett tränarbyte.

Om man säger att Helsingborgs IF haft en turbulent säsong är det ingen överdrift. Olof Mellberg är tredje tränaren under 2019 och det återstår att se vad den förre landslagskaptenen kan göra med ett stukat HeIF. Efter sju matcher med en oavgjord och sex förluster – inklusive det pinsamma uttåget mot Oskarshamn i Svenska cupen – lyckades HeIF vinna senast mot Österstund med 2-0 op Olympia. Om laget kan hota Djurgården återstår att se men inte mycket talar för det.

Speltips Djurgården vs HeIF Allsvenskan med högst odds

  • Djurgården leder serien och har mer än dubbelt så många poäng som sin motståndare. De tappar inte hemma mot en svag motståndare. Vi spelar DIF som segrare till oddset 1,33 hos Betsson. [PLACERA SPEL]
  • Förhoppningsvis kan ”Granen” hämta lite självförtroende i landslaget och hålla ihop backlinjen till bortalaget. DIF är heller inga målsprutare direkt utan brukar vinna med uddamålet eller två mål. Vi spelar därför under 2,5 mål och får bäst odds hos Mr Green som ger 2,08 på seger. [PLACERA SPEL]
  • Djurgården förlorade derbyt senast och lär ha fått något stukat självförtroende. Vi tror på en jämn match även om DIF blir segrare till slut. 2-0 känns som ett inte allt för orimligt resultat och vi väljer att spela det till oddset 6,05 hos ComeOn. [PLACERA SPEL]

Oddsanalys Djurgården vs Helsingborgs IF Allsvenskan 2019

Att Djurgården skulle ligga i toppen av tabellen efter 22 omgångar hade nog inte många vågat tro. Den nya tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Gustafsson har lyckats få ut maximalt av sitt lag. Inför derbyt mot AIK hade DIF sex raka segrar utan att släppa in mål, men det skulle föga hjälpa borta mot AIK som lyckades vinna med 1-0 efter straffmål av Sebastian Larsson.

Nu har laget haft ett landslagsuppehåll och kunnat samla krafterna inför den avslutande hösten. Det som talar för guld för Järnkaminerna är det avslutande spelschemat. De nästkommande fyra matcherna har DIF HeIF, Sundsvall, Falkenberg och Östersund. Under samma period ställs MFF mot IFK Norrköping, Elfsborg, Helsingborg och AFC medan AIK har Häcken, Göteborg, Elfsborg och Örebro.

Mot HeIF tror vi att Djurgården är för starka och väljer att spela DIF som segrare. Bäst odds erbjuder Betsson på favoriten och vi vänder oss därför dit.

Helsingborg har dock en ny tränare vilket inte ska underskattas. De bör ha fått in lite energi med tränarbytet. Nu blir det tuffast möjliga start för Mellberg som har en (1) uppgift kortsiktigt; att fixa det allsvenska kontraktet till kommande säsong. Några poäng mot DIF tror vi inte på men det kan bli jämnare än folk tror. Vi tror på en målsnål tillställning och lägger därför under 2,5 mål där Mr Green erbjuder 2,08.

Till slut vinner dock Djurgården och ett inte orimligt resultat är 2-0. Vi väljer att spela det och hittar bra odds hos ComeOn som ger 6,05.