Bettingtips inför Djurgården – Linköping SHL med högsta odds | SHL

12/09/19

SHL-premiären är äntligen här och Sveriges starkaste hemmapublik inleder med att ta emot Linköping. Djurgården går in med stora förhoppningar inför säsongen efter att ha nått final förra säsongen. Tränaren Robert Ohlsson har gjort succé sedan han tog över för tre år sedan och nu kan det mycket väl bli guld. Värvningarna av Patrik Berglund, Niklas Svedberg, Anton Hedman, Marcus Högström och Tom Wandell visar att man satsar på rutinerade spelare med höga löner, och klubben verkar gå för guldet även om det krävs att stjärnorna står rätt för att man ska lyckas.

Motståndaren Linköping är ett före detta topplag med nedåtgående spiral. Under fyra säsonger i rad har klubben inte tagit sig förbi kvartsfinalen och fjolårets tolfteplats imponerar inte. Nu har Bert Robertson värvats in som tränare samtidigt som Niklas Persson kommit in som general manager. Det kan bli lyftet klubben behöver för att ta sig tillbaka till toppen.

Speltips SHL Djurgården vs Linköping med högsta oddset 

Oddsanalys Djurgården vs Linköping SHL

Fjolårsfinalisten Djurgården har stora förväntningarna på sig när laget går in i SHL-säsongen 2019/20. Efter finalförlusten mot Frölunda förra säsongen siktar laget på guld och har värvat dyrt och rutinerat för att kunna ta nästa steg. 

Framförallt är nyförvärvet Patrik Berglund ett minst sagt spännande tillskott och kanske hela SHL:s största värvning inför säsongen. Han är egentligen för bra för att spela i SHL, framförallt med tanke på hans ålder. Han och Jacob Josefsson kan bilda en av seriens vassaste kedjor och vi tror de visar sin kvalitet redan i premiären.

Om Djurgården klättrat i hierarkin de senaste åren har Linköping gjort motsatt resa. Förra säsongen slutade laget tolva, en stor besvikelse. Nu har man ny tränare men det är ingen garanti för framgång även om det inte kan gå mycket sämre än i fjol.

Mot DIF tror vi inte Linköping klarar av att stå emot. Djurgården har spelat i CHL under två veckor och har matchtempot från tävlingsmatcher uppe till skillnad från sin motståndare. Med fördelen av hemmaplan kommer det bli för tufft för bortalaget och därför spelar vi hemmalaget som segrare under ordinarie tid hos Betfair.

När lagen ställdes mot varandra förra säsongen var det som regel målrika matcher. 2-5, 2-3 och 6-3 är de interna resultaten de tre senaste matcherna med den gemensamma nämnaren att DIF gått segrande ur alla tre matcher. Vi väljer därför att återigen spela på över/under antal mål och väljer brytpunkten 4,5 mål. Vi lägger ett bet på över 4,5 mål hos Bethard då de erbjuder högst odds.

Hemmalaget satsar stort att på att sig till till ännu en final och vill visa vägen direkt i premiären att man menar allvar. Förhoppningsvis presterar firma Josefsson och Berglund på direkten så som man kan förvänta sig av två spelare av deras kaliber.

För att göra matchen mer underhållande väljer vi också att lägga en liten slant på udda antal mål. Högst odds ger ComeOn till oddset 1,95.