Bettingtips Let’s Dance 3/5-19

02/05/19

Det börjar dra ihop sig nu när andra halvan av säsongen är här av Let’s Dance 2019. Sex deltagare återstår efter att LaGaylia Frazier fått lämna tävlingen. Förra veckans avsnitt innebar att dansparen dansade varsin dans till en valfri filmlåt. Detta kryddades med disco där alla deltagarna hittades på scenen samtidigt i ett underhållande battle. När poängen var ihopräknade från de olika momenten hittade vi Magdalena Forsberg och Kristin Kaspersen överst i poängställningen på 38 poäng. Som vanligt fick Thomas Ravelli se sig längst ner efter juryns röster men tv-tittarna såg till att den folkkäre målvakten är kvar i tävlingen.

Inför fredagens avsnitt, det sjunde i ordningen, ska deltagarna prova på helt nya danser som de aldrig tidigare har testat. Precis som förra veckan är det inte bara en dans som dansparen ska visa upp utan två stycken. Förutom de individuella danserna ska deltagarna också dansa ett Swing-A-Ton. Det blir ett oerhört intressant avsnitt när sju tävlande ska bli sex.

Speltips Let’s Dance 3/5

* Magdalena Forsberg lyckas att charma både Juryn och svenska folket i årets Let’s Dance. Vi tycker att oddset 6,50 hos Unibet på Magdalena som vinnare är riktigt spelvärt.

Oddsanalys Let’s Dance 3/5

Thomas Ravelli har genomgående fått lägst poäng av juryn sånär som på ett avsnitt under hela tävlingen. Trots detta har den gamle målvakten suttit säker vecka ut och vecka in, fram till förra veckan då. För första gången var Ravelli och Jasmine dansparet med näst minst röster men eftersom LaGaylia Frazer fick lämna har bronshjälten chansen att bevisa att han ska få kvar i tävlingen. Denna veckan får vi se Ravellis färdigheter i en bugg.

Tyvärr för Ravellis del är de andra deltagarna för starka. I toppen hittar vi Kristin Kaspersen, Magdalena Forsberg och Linnéa Claeson. Kristin kommer med största sannolikhet vinna hela tävlingen men om det är någon som kan hota henne är det de två återstående kvinnliga deltagarna. Lance Hedman Graaf och Robin Bengtsson är starkare kort än Ravelli men kommer att få se sig slagna av tjejerna. Att någon av de skulle åka ur före Thomas känns dock osannolikt.

Så gick de för återstående deltagarna förra veckan (individuell + disco-dans)

Linnea Claeson – 26 + 10 = 36p

Linnea inledde fredagens avsnitt med att ta sig an rollen som Disney-prinsessan Jasmine. Juryn tyckte om vad de såg och gav henne beröm efter uppvisningen till ”En helt ny värld”. Den karismatiska före detta handbollsspelaren fick riktigt höga poäng av juryn efter dansen. I disco-battle visade skaparen bakom kontot ‘aningslosainfluencers’ upp sina kunskaper som pingvin till låten ”Hot stuff” vilket gav 10 extrapoäng från juryn.

Lancelot Hedman Graaf – 23 + 6 = 29p

I filmens tecken valde Lancelot och hans danspartner Linn att danse en pasodoble till Rockys Eye of the Tiger. Framträdandet var kraftfullt och Lancelot imponerade och visade upp en mer ”rough” sida av sig själv när han i början av dansen boxades. Han fick mycket beröm av den kvinnliga delen juryn för sin närvaro och passion. Däremot var Tony inte lika imponerad vilket märktes i poängutdelningen där han gav sexa till skillnad från övriga juryn som gav åtta och nio. I discodansen körde Lancelot loss till YMCA med Village People och belönades med sex poäng

Robin Bengtsson – 20 + 4 = 24p

”The Greatest Showman” var filmen som Robin Bengtsson valde och för första gången i årets säsong fick vi se en deltagare komplettera sin dans med att sjunga några rader också. Juryn var imponerad över hur han använde rekvisitan men inte helt överens över insatsen i övriga delen av framträdandet. Tony tyckte det var riktigt bra och gav en åtta medan övriga medlemmar gav sexor. När det sedan var dags för Disco valde Robin att köra ”Stayin Alive” med Bee Gees från 1977. Juryn var inte imponerade och Robin Bengtsson fick endast 4 poäng.

Magdalena Forsberg – 24 + 14 = 38p

”Magda” valde filmen ”Ted” och det såg bra ut med danspartnern Tobias. Till låten “för kärlekens skull” dansade paret en rumba som gick hem hos såväl tv-tittarna som juryn. Skidskyttedrottningen har haft en imponerande utveckling i programmet och går från klarhet till klarhet, vecka efter vecka. Juryn verkade också tycka detta och gav idel åttor som belöning. När det sedan var dags för disco valde ”Magda” Voulez vous med Abba vilket juryn ansåg vara värt högst poäng av alla och “Magda” fick därmed hela 14 poäng för discodansen.

Thomas Ravelli – 16 + 2 = 18p

Den folkkäre före detta målvakten valde sin favoritfilm ”Livet från den ljusa sidan”. I en tango charmade Ravelli publiken men fick som vanligt inte allt för höga poäng av juryn trots snälla kommentarer och mycket beröm över hans positiva utveckling. Thomas har dock folkets otvivelaktiga kärlek och även om poängen var sämst av deltagarna var det fantastiskt att se Ravelli gå loss i guldig kavaj i discodans till låten “relight my fire”.

Kristin Kaspersen – 26 + 12 = 38p

Tävlingens överlägset bästa deltagare hittills hade passande nog valt ”A Star is born” för visst är det en ny dansstjärna som växt fram i årets Let’s Dance?! I en Slowfox till ”Shallow” imponerade Kaspersen återigen med ett kraftfullt framträdande. Juryn var som vanligt lyrisk även om Tony hade något märkligt utspel om att hon snubblade. Poängen var hur som helst höga återigen även om Tony ”bara” gav en åtta. Även i discot imponerade Kristin Kaspersen ordentligt till låten ”It’s Raining Men” och fick också näst högst poäng av juryn i discodansen.

Det framför dansparen under fredagens program

Lancelot & Linn – Jitterbugg

Linnea & Jacob – Lindy Hop

Robin & Sigrid – Charleston

Kristin & Calle – Boogie Woogie

Magdalena & Tobias – West Coast Swing

Thomas & Jasmine – Bugg

Dessutom ska alla danspar visa upp färdigheterna i en Swing-A-Ton

 Let’s Dance avsnitt sju visas fredag 20:00 på TV4 eller TV4play