Odds och speltips Frölunda – Djurgården | SHL-final #5 2019

29/04/19

Efter Djurgårdens vändning i senaste mötet möt Frölunda är det hugget som stucket inför avslutningen på SM-finalen. Göteborgarna var nära att skaffa sig ett järngrepp då de hade 2-0 efter första perioden och ett spelmässigt övertag som visade på nivåskillnaden. Tack vare en tveksam straff lyckades Djurgården reducera genom Mattias Guter och det dröjde inte länge förens kvitteringen var ett faktum genom Jacob Josefson.

Med 11 minuter och 34 sekunder kvar att spela av matchen lyckades Djurgården göra 3-2 genom Niclas Bergfors – ett resultat som stod sig matchen ut. Vändningen innebär att Djurgården kvitterade i matchserien till 2-2 när det återstår tre matcher av SM-finalen 2019. Match fem startar klockan 19:30 i Göteborg och det är Frölunda som är favoriter och söker revansch efter tappet senast.

Speltips Frölunda vs Djurgården

Oddsanalys Frölunda vs Djurgården

Finalserien fortsätter att bjuda på underhållande matcher i mängder. Båda lagen har vunnit sina respektive hemmamatcher vilket gör att vi har 2-2 efter fyra spelade matcher. Många trodde att Frölunda skulle ta ett järngrepp om SM-guldet när de hade 2-0 i senaste mötet efter en spelad period. Djurgården lyckades dock med en imponerande vändning vilket gör att det nu är helt öppet inför avslutningen.

Göteborgarna har en fördel eftersom de får avsluta på hemmaplan i en eventuell match sju. Mycket talar för att det kan bli en match sju eftersom båda lagen vägrar förlora på sina hemmaplaner. Frölunda har vunnit samtliga matcher detta SM-slutspel på hemmaplan – ett minst sagt imponerande facit. De har ett bättre lag än sina motståndare och nu när Scandinavium återigen är spelplatsen kommer Frölunda visa sina skrikande hemmafans att SM-guldet ska till Göteborg. Ingen match har gått till förlängning i denna finalserie och det känns inte som den trenden ska brytas nu heller. Att få upp oddsen genom att spela 1X2 istället för Money Line är något vi väljer att göra. 1,84 på hemmaseger hos Unibet är värt ett spel.

Frågan är då hur många mål som hemmalaget gör. I de två första hemmamatcherna mot Djurgården blev det 5-3 och 5-2. Nu är det inte säkert att det blir lika många mål i kommande möte. Allt hänger på hur många utvisningar Djurgården tar. Frölunda har varit skoningslösa i Power Play – i senaste hemmamötet gjorde laget två mål i numerärt överläge. Hur som helst kommer Frölunda att göra mål i matchen och vi tror att det blir minst tre stycken för hemmalaget. Därför är det givet att spela Frölunda över 2,5 mål till 1,63 i odds hos Betsson.

Joel Lundqvist må inte vara poängkungen detta slutspel men han nätade i senaste hemmamötet. Den rutinerade anfallaren har slutat i landslaget för att fokusera på Frölunda. Han älskar den här typen av matcher och växer alltid med uppgiften ju svårare den är. När laget nu behöver vinna inför hemmapubliken kan vi räkna med att Lundqvist är het och redo för att visa vägen för sitt lag. Vi tror att han lyckas göra mål och spelar det till oddset 3,75 hos 888sport.

Till sist så lär vi få se ett Frölunda med full fart framåt. Även i senaste mötet som slutade med förlust imponerade göteborgarna i första perioden. De imponerade så mycket att alla trodde matchen skulle avgöras men något hände med laget efter 1-2-reduceringen av Djurgården. Nu är det hemmaplan och räkna med ett hemmalag som går på alla cylindrar direkt. Det borde gott och väl räcka till att man gör första målet och vi spelar att Frölunda gör första målet i matchen till oddset 1,65 hos LeoVegas.

Finalserien hittills har varit en av de mest spännande och underhållande på mycket länge. HV71-Brynäs 2017 gav oss match sju och förlängning i sista matchen men innan dess får vi backa bak bandet till 2004 för att hitta en finalserie som gick hela vägen till match sju. Nu är chansen stor att vi återigen får uppleva spänningen som en match sju innebär men först ska femte matchen spelas mellan Frölunda och Djurgården.