Coppa Italia Juventus vs Milan

10/06/20

På fredag är det dags för de italienska toppfotbollen att göra comeback efter det ofrivilliga uppehållet. Det bjuds direkt på spänning med ett gigantmöte mellan Juventus och AC Milan i semifinal 2 i Coppa Italia. I denna artikel har vi använt oss av bettingsidan Betfair för att hitta bästa odds på Juventus – AC Milan

Ingen Zlatan – kan Ronaldo glänsa?

Första matchen i semifinalen i Coppa Italia mellan lagen slutade 1-1 på San Siro. Nu är det Juventus som har fördel av hemmaplan men matchen kommer givetvis att spelas inför tomma läktare. Många hade hoppats få se en duell mellan Zlatan Ibrahimovic och Cristiano Ronaldo men på grund av att Zlatan är skadad får tittarna vänta på detta. Hur som helst ser vi fram emot den spännande returmatchen och är glada att det spelas italiensk fotboll för första gången sedan början på mars.

Speltips Juventus vs Milan – odds från Betfair

* Vi tror Juventus är för bra och att de vinner båda halvlekarna. Vi spelar 1/1 på HT/FT och får oddset 2,34 hos Betfair.

* Milan har haft det tufft offensivt och det känns inte mer positivt utan Zlatan. Vi spelar ”Nej” på att båda lagen gör mål och får oddset 1,90 hos Betfair.

* Det blir Juventus som avancerar till finalen tror vi. Vi spelar detta till oddset 1,25 hos Betfair. 

Tankar och analys inför matchen

Eftersom det inte spelats fotboll i Italien på drygt två månader är det svårt att veta vart vi har lagen. Samtidigt är Juventus ett bättre lag som också ligger överst i tabellen efter 26 omgångar.  Nu har man fördelen av hemmaplan, visserligen inför tomma läktare. Med Ronaldo och de andra världsstjärnorna finns det ett övertag mot Milan.

Vi tror Juventus är så starka att de vinner båda halvlekarna. Ett resultat som 2-0 till hemmalaget med ett mål i varje halvlek känns långt ifrån osannolikt. Vi tror Milan får svårt att göra mål. Med endast 28 mål på 26 matcher i ligaspelet är det ingen offensiv som sätter skräck hos någon motståndare. Istället tror vi att Juventus håller nollan och därför väljer vi att spela ’Nej’ på att båda lagen gör mål.

Vilka möts i Coppa Italia finalen?

Att Juventus når final känns också givet. 1-1 från första matchen att gå på gör att man är vidare vid matchstart och 0-0. Vi tror man tar sig till finalen där Napoli eller Inter väntar.