Bettingtips Djurgården – AIK | Allsvenskan 12/5-19

10/05/19

Det är dags för säsongens andra Stockholmsderby och denna gången är det Djurgården som tar emot AIK på Tele 2 Arena i huvudstaden. Det är den regerande svenska mästaren som tack vare sin svaga säsongsinledning är pressade att vinna samtidigt som Djurgården efter en stark öppning nu inte har vunnit på tre raka matcher.

Båda lagen behöver vinna för att haka på i toppen, framförallt om MFF går och vinner mot Elfsborg hemma. AIK som siktar på att försvara sitt guld kan vid förlust redan vara sex poäng från serieledning efter bara åtta spelade omgångar.

Speltips Djurgården – AIK

Det är hugget som stucket om vilka som vinner matchen. Vi tror att det blir så jämt att matchen slutar oavgjort. Vi spelar därför X till oddset 3,20 hos 888sport.
De fem senaste interna mötena har slutat i under 2,5 mål. AIK på bortaplan brukar innebära en defensiv mentalitet vilket vi tror är fallet även i denna match. Vi spelar under 2,5 mål till oddset 1,57 hos Unibet.
I en tät match kommer fasta situationer att spela en stor roll. Vi tror att det kan bli många hörnor i matchen och spelar över 9,5 hörnor till oddset 1,80 hos Nordicbet.
Om det blir mål i matchen är känslan att de kommer i andra halvlek. Det kommer att bli en tillknäppt första halvlek där båda lagen vill undvika misstag. Vi väljer därför att spela under 0,5 mål i första halvlek till oddset 2,50 hos Betsson.

Oddsanalys

Lagen har haft olika säsongsinledningar och form. Djurgården inledde starkast och ledde serien efter fem omgångar men därefter har det gått tyngre. Först blev det förlust i derbyt mot Hammarby med 2-1 och i senaste matchen mot Helsingborg föll laget ihop totalt i andra halvlek. Bara ett felaktigt bortdömt offsidemål för HIF räddade laget från förlust i en match som slutade 1-1. Efter matchen sa tränare Kim att laget skulle ha ett krismöte efter den senaste tidens resultat.

AIK lyser inte heller av självförtroende för tillfället. Visst blev det seger senast mot AFC Eskilstuna men det satt långt inne. Trots ledning med två mål och en man mer på planen tappade ”Gnaget” i andra halvlek, släppte in en reducering och var nära på att tappa ledningen och sina tre poäng. Nu lyckades laget vinna med 2-1 men att ha så stora problem hemma mot nästjumbon är självklart inte något som ger självförtroende eller bådar gott för framtiden.

AIK har också förlorat två matcher redan på säsongsinledningen och har inte vunnit en match utanför Friends Arena. Under guldsäsongen i fjol hade AIK en förlust på hela säsongen, efter sju omgånga har man redan dubbelt så många förluster. Bortaformen har heller inte imponerat. På de tre spelade matcherna utanför Friends Arena har AIK mäktat med ett mål och bara tagit en poäng.

Vi tror att båda lagen är för jämna i formen att matchen slutar oavgjort. Därför väljer vi att spela X hos 888sport till oddset 3,20.

Det har inte heller blixtrat med mål direkt den senare tiden för något av lagen. DIF:s matcher har innehållit över 2,5 mål vid ett tillfälle på de fyra senare matcherna. AIK har gjort minst mål i hela serien men släpper samtidigt inte in särskilt många bollar i nätet heller. Därför är det mycket som talar för att det blir en målsnål tillställning. Lägg till att senaste gången det blev över 2,5 mål mellan lagen var 2016. Fem raka derbyn har slutat i under tre mål och sju av de åtta senaste matcherna har samma statistik. Under 2,5 mål ger 1,57 hos Unibet och är värt en peng.

Den förväntade målsnåla tillställningen gäller framförallt antalet mål i första halvlek. AIK kommer att ligga extremt defensivt i matchens första 45 minuter om vi känner Norling rätt. Dessutom är det derby vilket gör att det blir mycket känslor, dueller och skönspelet kommer därför i andra hand. Vi tror inte att det blir något mål under matchens första 45 minuter och spelar under 0,5 mål i första halvlek till oddset 2,50 hos Betsson.

När det kommer till hörnspelet är det alltid ovisst. Samtidigt brukar täta och låsta matcher (något vi tror kommer vara matchbilden) innehålla en hel del fasta situationer. Därför tror vi att det mycket väl kan bli rikt på hörnor under matchen. Vi väljer med detta argument att spela över 9,5 hörnor. Oddset 1,80 hos Nordicbet är inte fy skam för det spelet.

Lagens fem senaste matcher (Djurgårdens och AIK:s resultat står först)

Djurgårdens IF

Helsingborg (B) 1-1
Hammarby (B) 1-2
IFK Norrköping (H) 1-1
Häcken (B) 1-0
IFK Göteborg (H) 2-1

AIK

AFC Eskilstuna (H) 2-1
IFK Göteborg (B) 0-3
BK Häcken (H) 1-0
Örebro (B) 1-2
Sirius (H) 2-1

 Djurgården – AIK, fem senaste mötena

Djurgården – AIK 0-0
AIK – Djurgården 2-0
AIK – Djurgården 0-2
AIK – Djurgården 1-1
Djurgården – AIK 0-1

När börjar Djurgården – AIK?

Matchen mellan Djurgården och AIK som spelas på Tele2 Arena börjar klockan 15:00, söndagen den 12:e maj.