Bettingtips och rekar inför Sverige – Österrike | Ishockey VM 2019

15/05/19

Efter förlusten i premiären mot Tjeckien har Sverige hittat tillbaka till det fina spel vi har blivit bortskämda med under Richard Grönborg i VM-sammanhang. Visst har det varit mot gruppens två svagaste lag i form av Italien och Norge men det har ändå varit ett helt annat Tre Kronor vi fått se i de två senaste matcherna. Nu väntar match mot Österrike, en nation som förlorat samtliga matcher i denna turnering och som bör bli en munsbit för ett Sverige som självklart måste vinna denna match om det ska bli en hyfsad placering inför slutspelet.

Det är nämligen så att Sverige måste gå rent resten av gruppspelet om det ska bli gruppseger och därmed seedning när slutspelet drar igång. Första steget är att slå Österrike som endast gjort två mål på de tre inledande matcherna och kammat noll poäng. Får vi se ytterligare en blågul målfest mot ett på pappret svagt lag?

Bettingtips inför Sverige – Österrike Ishockey VM

Oddsanalys Sverige – Österrike

Det såg mörkt ut efter premiären mot Tjeckien. Tre Kronor nådde inte alls upp i den nivå vi förväntat oss och fick däng med hela 5-2. Efter förlusten har det sett bättre ut även om motståndet varit betydligt sämre. Sverige har vunnit mot Italien med 8-0 innan lillebror Norge besegrades med 9-1. Det gör att Grönborgs gäng ligger femma i tabellen med Ryssland, Schweiz, Tjeckien och Lettland framför sig. Därför är det ingen överdrift att säga att Tre Kronor inte har råd med fler insatser likt den i premiären för då kan det bli oerhört tufft att nå final. Om Sverige inte når topp 2 i gruppen måste de byta arena inför slutspelet och lämna Bratislava, något såväl spelare, ledare och fans vill undvika.

Sverige borde krossa Österrike i denna gruppsspels match

Mot Österrike ska det dock inte finnas några som helst problem att plocka tre poäng. Skillnaden i nivå är så pass stor att Sverige enkelt ska avfärda Alplandet likt man gjort mot de andra bergsländerna Italien och Norge. 1,01 har självklart inget spelvärde och därför lägger vi ett handikappspel för att få upp oddsen. Vi har valt att köra Sverige -4,5 vilket innebär att Sverige måste vinna med fem mål eller fler för att spelet ska gå in. Det känns långt ifrån omöjligt med tanke på de offensiva kvalitéer som finns bland de 22 NHL-spelarna i den svenska truppen.

När Gabriel Landeskog och John Klingberg nu har förstärkt den svenska truppen har vi äntligen fått de egenskaper som saknats. Klingberg har varit med i de två senaste guldtrupperna för Sverige och är en back av yttersta världsklass. Gabriel Landeskog har de senaste sju åren varit lagkapten i Colorado och tillhörde under årets säsong den kanske bästa kedjan i hela serien, som hyllats unisont av hockeyvärlden. 75 poäng på 73 matcher varav 34 mål talar sitt tydliga språk och i slutspelet stod centern för tre mål och fem assist på tolv matcher. Nu kommer en spel- och revanschsugen Landeskog och förstärker Tre Kronor och vi tror han levererar på direkten. Därför spelar vi honom som målskytt och Nordicbet ger bra odds i form av 1,60 på det spelet.

Ännu en målfest för Sverige i mötet mot Österrike?

En som inte hade det lika lätt i NHL under 2019 är William Nylander men i Slovakien har det sett desto bättre ut för 2017 års MVP av turneringen. I premiären mot Tjeckien svarade Nylander för en assist medan mot Italien stod han för såväl mål som framspelning. Det följdes upp med hela fyra assist och mål återigen mot Norge. Det gör att Nylander leder poängligan med åtta poäng på tre matcher och han har dessutom vunnit 21 av 27 tekningar vilket är bäst i hela VM. Ytterforwarden kan också stoltsera med högst poängsnitt av alla i VM-historien. På 13 matcher har han svarat för 22 poäng vilket ger 1,69 poäng per match – mest av alla alltså någonsin i VM-sammanhang. Vi tror att han återigen gör mål och oddset 1,62 hos Bet365 är något vi väljer att spela på.

Till sist hoppas och tror vi återigen på en målfest. Alla Sveriges matcher i denna turnering har slutat i över 6,5 mål och när laget nu är starkare än tidigare med nytillskotten så känns det som historien kommer upprepas. I förra VM vann Sverige med hela 7-0 mot Österrike och de fyra senaste interna mötena har slutat i över 6,5 mål. Därför tror vi att också denna match slutar i över 6,5 mål vilket vi spelar hos Betsson till odds 1,75.