Bettingtips inför Tjeckien vs Sverige – Hockey-VM 2019

09/05/19

Det är dags för svensk premiär i 2019 års hockey-VM och först ut är Tjeckien. Sverige ställdes mot just Tjeckien i Carson Hockey Games inför turneringen men det var ingen rolig historia för Tre Kronor som fick se sig besegrade med klara 3-0. Nu behövs en betydligt bättre insats av blågult om det ska bli premiärseger vilket är ett måste om Tre Kronor vill vinna sin grupp med tanke på laget gruppkonkurrenten Ryssland sitter på.

Tre Kronor är trots förlusten senast favoriter att vinna matchen och är på förhand tillsammans med Ryssland och Kanada de som slåss om guldet enligt oddsen. 18 NHL-spelare hittas i den svenska truppen jämfört med nio stycken i det tjeckiska laget. Ur ett svenskt perspektiv känner vi igen Rudolf Cerveny som till vardags spelar i Brynäs och återfinns i den tjeckiska truppen.

Speltips Tjeckien vs Sverige

Tre Kronor är dubbla regerande mästare och har ett bättre lag än Tjeckien. Vi tror de avgör det här under ordinarie tid och spelar en rak 2:a (1X2) till oddset 1,77 hos Nordicbet.

Nordicbet blue


Vinstchans: 56%


Tjeckien kommer att få det tufft och Sveriges försvar är bra. Vi spelar därför under 2,5 mål för hemmalaget till oddset 1,48 hos Unibet.

Unibet har grymma odds inför toppmötet mellan Lazio och Sevilla

Vinstchans: 68%


Sverige däremot har en bra offensiv och gjorde bland annat sex mål mot Ryssland i Carlson Hockey Games. Vi spelar därför över 2,5 mål till bortalaget hos Betsson och får oddset 1,56.

Betsson bonus

Vinstchans: 64%


Elias Lindholm var Sveriges bäste poängspelare i NHL. Han känns het och taggad i premiären och gjorde mål i senaste matchen mot Finland. Vi väljer att spela honom som målskytt någon gång under matchen till oddset 2,60 hos 888sport.

888-sport-logo

Vinstchans: 38%

Oddsanalys Tjeckien vs Sverige

Senaste gången lagen möttes var inför turneringen och då hade Sverige ingen vidare dag när det blev klar förlust med 3-0. Nu ska det tilläggas att resultatet kanske inte riktigt speglar matchbilden då Tjeckien gjorde två mål i tom kasse när Sverige jagade kvittering. Inför VM har Sverige annars vunnit mot såväl Ryssland som Finland så att det finns potential i årets upplaga av Tre Kronor råder det inga tvivel om.

Sverige har precis som de två senaste VM-slutspelen där det blivit guld ett lag fullspäckat av NHL-spelare. På pappret är Tre Kronor betydligt bättre än sin motståndare och om allting stämmer ska det här bli en ganska komfortabel premiär. Nu har det svenska laget spelat ihop sig ytterligare vilket talar för seger. Vi tror på Tre Kronor och väljer därför att spela Sverige som segrare (1X2). Bäst odds hittar vi hos Nordicbet som erbjuder 1,77 på svensk seger.

När det kommer till antalet mål har Tjeckien inte direkt sprutat in mål under upptakten till VM. På de fyra senaste matcherna har laget endast mäktat med över 2,5 mål en gång och det var mot Tre Kronor när två av målen kom i tom kasse. I senaste matchen mot Ryssland gjorde Tjeckien ett mål och mot Finland och Slovakien blev det två mål, trots att de sistnämnda är ett på pappret svagare lag än Tjeckien. Därför tror vi Tjeckien får det svårt med målskyttet mot ett taggat Tre Kronor och väljer att spela under 2,5 mål för hemmalaget. Unibet erbjuder 1,48 på det spelet vilket vi väljer att tro på.

Sverige har blandat och gett under upptakten till VM och har haft lite problem att hitta nätet. Mot Ryssland hade man dock inte det då slutresultatet skrevs till hela 6-4. Däremot blev Tre Kronor nollade mot Tjeckien och gjorde ”bara” två mål mot Finland senast.Nu tror vi att det går bättre i premiären då Grönborg kommer matcha de bästa spelarna mer intensivt jämfört med matcherna inför som mer handlar om att lufta alla spelare och få igång hela laget. Det borde innebära mycket istid för såväl Elias Pettersson som Elias Lindholm – de två forwards som ska göra det för Tre Kronor i detta VM. Att Sverige därför gör över 2,5 mål känns högst rimligt och hos Betsson går det att spela detta till oddset 1,56.

Som nyss nämnt är det Elias x2 som ska göra det. Elias Petterson var lysande som rookie medan Elias Lindholm också imponerande under årets NHL. Lindholm var bäste svensk i hela grundserien när det kommer till antal poäng. Han hittade också målet i senaste matchen mot Finland och vi tror han hittar nätet i premiären. Därför spelas Elias Lindholm som målskytt någon gång under matchen till oddset 2,60 hos 888sport. Bra odds då Lindholm känns het!

Får vi se Klingberg, Landeskog och Janmark?

Efter att såväl Dallas och Colorado blivit utslagna ur Stanley Cup finns det möjlighet för några riktigt tunga förstärkningar för Tre Kronor. John Klingberg är en back av riktigt hög kvalité som funnits med i Tre Kronor de två senaste mästerskapen som båda resulterat i guld. Hans lagkamrat Mattias ”Janis” Janmark fanns också med i Tre Kronor förra VM och var lysande under turneringen.

Colorado åkte på däng i match sju mot Erik Karlssons San José Sharks vilket innebär att Avalanches lagkapten kan förstärka den svenska truppen. Skulle Landeskog välja att tacka ja till Tre Kronor i detta VM vore det självklart en enorm tillgång. Skulle alla tre NHL-stjärnorna tacka ja är frågan om inte det svenska laget seglar upp som favoriter till slutsegern. Richard Grönborg har tre spännande samtal att ringa i veckan till Dallas och Denver.