Bettingtips Djurgården – Frölunda SHL-final #2

23/04/19

Denna kampanj är inte längre tillgänglig och eventuella erbjudanden i texten går inte längre att ta del av eftersom att de inte är giltiga längre. Besök recensionen för aktuellt välkomsterbjudande.

Trots att SHL:s två skickligaste målvakter ställdes mot varandra bjöd första SM-finalen på en rejäl målfest mellan Frölunda och Djurgården. Det var hemmafavoriten som levererade mest och stod för fem mål framåt medan DIF också hittade målet, men endast tre gånger. Som så ofta i detta slutspelet var det Special Teams som blev avgörande. Vid ställningen 2-2 fick Frölunda Power Play två gånger om i andra halvan av andra perioden. Genoway och Joel Lundqvist visade vägen och gav Frölunda ett rejält grepp inför sista perioden då ledningen var 4-2. Trots Dick Axelssons reducering och rejäl press från DIF i slutet av matchen höll Frölunda undan och kunde göra 5-3 i tom kasse, mycket tack vare Dick som blivit utvisad i slutet av matchen och förstört momentumet för Djurgårdens IF.

Bettingtips Djurgårdens IF – Frölunda HC

Gratis live stream Djurgårdens IF – Frölunda HC

Hos NordicBet kan du live streama Djurgården – Frölunda gratis. För att streama matchen krävs det bara att du gör en insättning. Du behöver inte spela för denna insättning om du bara vill njuta av lite grym hockey. Är du däremot som oss bettingtokig, se till att följa ett av våra bettingtips ovan!

Oddsanalys Djurgårdens IF – Frölunda HC

I första mötet var det Fröunda som tog tag i taktpinnen direkt och dirigerade villkoren. Djurgården bjöd upp till dans men det var Frölunda som visade på ruggig effektivitet i Power Play under den andra perioden. Med två måls ledning inför tredje kom DIF aldrig så nära som man kunnat, trots reducering och tryck för kvittering. Detta då Dick Axelsson dragit på sig en utvisning när det återstod drygt två minuter av matchen och därmed tvingades DIF spela 5-5 utan målvakt vilket straffade sig.

En av snackisarna efter matchen var pappersklapporna som de 12044 åskådarna kunde göra ljud med. I Stockholm förekommer det inga sådana klappor utan fansen i Globen får klara sig utan detta, vilket de garanterat gör också. När Stockholm och Göteborg gör upp om guldet kommer det blir extra mycket känslor likt i första matchen så räkna med bra tryck i ett fullsatt globen.

I första mötet mellan lagen var det en hel del mål publiken fick se, närmare bestämt åtta stycken. Det snyggaste målet stod Djurgårdens Linus Hultström för och stjärnan sa efter matchen att han väntade sig ett bra tryck under tisdagens drabbning i Globen.

Mycket talar för att det återigen blir målfest mellan lagen. Frölunda har målskyttar av rang och var efter Färjestad det målfarligaste laget i grundserien. I slutspelet har det fortsätt på samma inslagna väg och man är mycket farliga att hitta nätet.

Detsamma gäller Djurgården, seriens tredje mest målfarliga lag. Trots bortaspel gjorde de tre mål senast och på hemmaplan kan fansen till laget förvänta sig ännu mer. Att båda lagen gör två mål och att det blir över 5,5 mål i matchen spelas därför. För att få bäst odds kör vi hos olika två spelbolag i form av 888sport och LeoVegas för de olika spelen.

Joel Lundqvist var het i senaste mötet och brukar kliva upp i nivå när det vankas slutspel, framförallt finaler. Henrik Lundqvists bror har tackat nej till VM och kommer istället fokusera 100% på att ta guldet till Frölunda i vad som är den rutinerade anfallarens näst sista säsong. I första finalmatchen hade han såväl mål som assist och han trivs på de stora scenerna. Att få spela final i Globen kommer att tända Joel ännu mer och vi tror till den grad att han gör mål igen. Att spela honom som målskytt hos LeoVegas till oddset 4,40 kan vara värt trots att vinstchansen är 22%.

Även om Frölunda är favoriter till att vinna SM-guld kommer Djurgården att plocka segrar i denna finalserie. 2003 gick dåvarande Västra Frölunda rent i finalen och vann mot Färjestad med 4-0 i matcher men det är ytterst ovanligt. Skellefteå lyckades 2013 och 2014 medan Växjö lyckades senast 2018. Under 2019 tror vi att DIF kommer att vinna matcher i finalserien och första hemmamatchen är en sådan match som Djurgården måste plocka hem för att inte sätta sig själva i en prekär situation. Ett underläge med 0-2 efter två matcher plus  tre återstående bortamatcher blir för tufft för DIF. Vi tror de lyckas vinna denna matchen och en 1:a hos Betsson med Money Line inkluderat är värt ett spel till oddset 1,64.