Bettingtips och Gratis Livestream Frölunda – Djurgården SHL final #3

24/04/19

Efter att favoriten Frölunda kammat hem första ronden av sju potentiella SM-finaler var det ett pressat Djurgården som behövde segern i match två. I ett utsålt och kokande globen lyckades Stockholmslaget göra hemmapubliken nöjd genom en storkross på hela 5-1, minst sagt imponerande med tanke på att DIF förlorat fyra av sina fem senaste matcher i Globen inför matchen.

Tack vare segern är serien utjämnad till 1-1 i matcher när det nu är Frölundas tur att ha hemmaplan mindre än två dygn efter senaste matchen. Lagkaptenen Joel Lundqvist var inte nöjd efter förra matchen men såg redan fram emot torsdagens drabbning i Scandinavium.

– Det står 1-1 och vi är starka hemma. Vi ska studsa tillbaka. Vi måste lära oss någonting av det här men det är ingen idé att överarbeta en sådan här match, säger Lundqvist efter matchen.

Speltips Frölunda HC – Djurgårdens IF i SHL-final #3

Gratis Live stream Frölunda – Djurgården SHL final #3

Hos NordicBet kan du live streama Djurgården – Frölunda gratis. För att streama matchen krävs det bara att du gör en insättning. Du behöver inte spela för denna insättning om du bara vill njuta av lite grym hockey. Är du däremot som oss bettingtokig, se till att följa ett av våra bettingtips ovan!

Spelanalys Frölunda – Djurgården

Efter att ha varit under isen i första mötet imponerade mesta mästaren Djurgården rejält i senaste matchen. Den totala överkörningen innebar inte bara att laget kvitterade matchserien, det lär ha gett ett rejäl självförtroende också. DIF har generellt varit starka på bortaplan under detta slutspel. I semifinalen mot Färjestad plockade laget två vinster på bortais och i kvartsfinalen mot Skellefteå vann man samtliga tre bortamatcher.

Nu är det dock svårare motstånd och Frölunda har visat sig oerhört svårslagna med fansen i ryggen. Göteborgarna har vunnit samtliga hemmamatcher detta slutspel; tre mot Malmö i kvartsfinalen och två mot Luleå i semifinalen. En sådan svit imponerar och gör att laget bör kunna gå in med självförtroendeoch raka ryggar i match tre trots klar förlust senast. Hemmasegern till oddset 2,05 är helt klart värt att spela på hos Unibet.

Frölunda brukar gå med full fart direkt. I senaste hemmamötet hade laget ledningen redan i första perioden och vi tror detta kommer att ske igen. Revanschlysten är garanterat stor hos göteborgarna som vill sätta sin prägel på matchen direkt och visa de klappande hemmafansen att det är till Göteborg guldet ska. Därför spelar vi att Frölunda vinner första perioden hos Bet365 till oddset 2,45.

Målfester har det också blivit när lagen spelat mot varandra. Åtta mål i första mötet och sex i det andra bådar gott inför fortsättningen. Frölundas tre senaste matcher har inneburit över 5,5 mål. För Djurgården har fyra av de fem senaste också innehållit över 5,5 mål och det brukar inte vara förrän i slutet av matchserierna som det kan bli mer tillknäppt och målfattigt. Vi tror på ännu en målfest i Scandinavium och spelar därför över 5,5 mål hos Betsson. Spelet inkluderar förlängning och straffar!

Framförallt är det hemmalaget som imponerat målmässigt på hemmaplan. Under alla matcher i slutspelet utom en har Frölunda gjort minst tre mål i Scandinavium. Enda undantaget är en av semifinalerna mot Luleå som slutade 2-0. När laget nu söker revansch och har fördel av hemmaplan talar det för att det blir ytterligare ett målkalas för Frölunda. Att hemmalaget gör över 2,5 mål till oddset 1,62 hos Nordicbet spelas därför hos spelbolaget.

Hemmalaget Frölunda

Frölunda har vunnit samtliga hemmamatcher under detta slutspel. Det är minst sagt imponerande och mycket talar för att det återigen blir en hemmaseger. För att det ska bli en vinst för hemmalaget krävs det att Rhett Rakhshani och Ryan Lasch fortsätter att producera poäng, (13+12) hittills i slutspelet.

Göteborgarna har imponerat under hela slutspelet men i senaste matchen var det inte mycket som stämde. Nu är Frölunda dock tillbaka i trygga Göteborg vilket gör de till favoriter i match 3.

Bortalaget Djurgården

DIF tog sig något överraskande till final genom att vinna mot Färjestad i semifinalen efter sju matcher. I slutspelet är det framförallt två spelare som lyft sig rejält i form av Sebastian Strandberg (12 poäng) och Dick Axelsson (11 poäng). Även Axel Jonsson-Fjällby förtjänar ett omnämnande med sina 10 poäng på 15 matcher sedan grundserien tog slut.

DIF har ett lag som kan hota Frölunda och laget har varit starka på bortaplan i slutspelet. Trots starkt bortafacit och seger senast tror vi ändå att det blir lite för tufft i tredje finalmatchen mot ett lag av Frölundas kaliber.