Speltips Djurgården – Frölunda SHL final #4 2019

26/04/19

Den galna SM-finalserien mellan Djurgården och Frölunda fortsätter att leverera fantastisk hockey och många mål. I senaste mötet var det Göteborgarna som dominerade mest genom att vinna med klara 5-2. Återigen var det i Power Play som avgörandet kom där onödiga utvisningar från DIF gjorde att Frölunda kunde göra hela tre PP-mål, vilket blev för tufft för Djurgården. Nu är det dock DIF som har hemmaplan och i senaste hemmamötet vann stockholmarna med klara 5-1. Kan laget upprepa bedriften eller blir det Frölunda som tar ett järngrepp om SM-guldet? Seger för Göteborgarna under lördagen innebär tre matchpuckar varav två hemma i Scandinavium där laget är obesegrade under slutspelet.

Speltips Djurgården – Frölunda

Oddsanalys

Årets finalserie har varit extra ordinär. Lagen har bara lyckats vinna på hemmaplan och det har varit riktiga målfester. I senaste mötet var det inget undantag där Frölunda visade sin dominans och vann med hela 5-2. Faktum är att målsnittet på denna finalserien är ofattbara 7 mål per match vilket har givit glädje och underhållning till Sveriges hockeyfans.

Allt talar för att det ska fortsätta. Djurgårdens fem av sex senaste matcher och Frölundas fyra senaste matcher har slutat i över 5,5 mål. När Betsson ger odds på 2,18 på det spelet väljer vi att spela på det.

DIF imponerade hemma senast men har haft en del plattfall på hemmaplan. Till exempel förlorade laget med 1-6 hemma mot Färjestad i match sex i semifinalen. Nu vann man med 5-1 i första hemmamötet mot Frölunda men faktum är att Göteborgarna inte kommit upp till sin fullständiga nivå i de två första mötena. Nu senast visade Frölunda att man är ett bättre hockeylag när allt stämmer och självförtroendet lär vara på topp efter uppvisningen i förra mötet.

Därför tror vi att Frölunda bryter trenden och faktiskt lyckas vinna mot Djurgården trots att det är bortais som väntar. I slutspelet har Frölunda förlorat en bortamatch i såväl kvartsfinal och semifinal och vi tror det stannar vid en bortaförlust i finalserien också. Därför spelas seger till Frölunda (Money Line inkl förlängning) till 2,12 hos Unibet.

Att båda lagen gör minst två mål känns också givet. Visst lyckades Frölunda bara med en balja senaste gången de var i Globen men förutsättningarna är annorlunda nu. Djurgården har gjort minst två mål i fem av sina sex senaste hemmamatcher medan Frölunda har gjort minst två mål på bortais i alla matcher utom två detta slutspel. Att spela att båda lagen gör minst två mål görs bäst hos 888sport som erbjuder oddsen 1,64 på det spelet.

Som vi nämnt i tidigare artiklar är det ofta Special Teams som fäller avgörandet i slutspelet. Detta visade Frölunda med råge i senaste mötet då hela tre mål kom i Power Play. Djurgårdens tränare hade inför matchen gått ut och sagt att de inte skulle ta några onödiga utvisningar men det löftet lyckades laget inte leva upp till. Tar vi bort slagsmålet i slutet som gav varsin spelare 5+10 så tog Djurgården fyra utvisningar. Av dessa fyra numerära underlägen visade Frölunda på en skoningslös effektivitet genom att göra tre mål i numerärt överläge.

På de tre första mötena har det blivit sex mål i Power Play där Frölunda stått för fem av dessa. Att det därför återigen blir mål i PP är något vi tror och över 1,5 mål i Power Play finns att spela till oddset 2,15 hos Nordicbet.