Speltips och expertrekar Hammarby – Djurgården | Allsvenskan 28/4-19

26/04/19

Säsongens första Stockholmsderby stundar och blickarna vänds mot Tele2 Arena där serieledaren Djurgården möter ett Hammarby i kris. Lagen delar som sagt arena men det är Hammarby som har hemmafördel i detta möte. DIF har imponerat och leder rättvist serien medan Bajen är ett poäng från att åka ur serien efter fem omgångar. Det kommer att bli en intressant match och bra tryck på läktarna som sig bör när det är Stockholmsderby. Enligt oddsen blir det en jämn match där DIF är knappa favoriter men när det är derby kan allting hända.

Speltips Hammarby IF – Djurgårdens IF

Djupdykning i Speltips Hammarby IF – Djurgårdens IF

I Stockholm är det Djurgården som har högst självförtroende just nu. Laget är det enda som är obesegrade i Allsvenskan efter fem spelade omgångar och trots skadeproblem under princip varje match hittar vi DIF högst upp i tabellen. I senaste matchen mot Norrköping såg det ut att bli första förlusten men Erik Berg kvitterade på tilläggstid och höll därmed sviten vid liv.

Mot Hammarby kommer DIF att få ännu mer ytor eftersom ”Bajen” för tillfället är ganska svaga defensivt. Dock har Hammarby offensiva kvalitéer och en anfallsduo bestående av Kjartansson och Djurdjic. Därför kan det bli en del mål i matchen och att spela över 2,5 mål känns givet hos 888sport när oddsen ligger på 1,81.

Formen och positionen i tabellen talar för att Djurgården kommer att vinna. Laget har imponerat i inledningen av serien och har ett lag som kan utmana 2019. Men ett derby är ett derby, framförallt i Stockholm, och därför kan det mycket väl bli en jämn match. Vi väljer ändå att hålla Djurgården som favoriter och ett spel på att de vinner är värt en slant. Dock väljer vi att säkra upp med att få pengarna tillbaka vid oavgjort till oddset 1,81 hos Betsson. För den som vill spela rak bortaseger finns det till oddset 2,60 hos samma spelbolag.

När det vankas derby i Stockholm brukar det bli jämna matcher. När det är säsongens första Stockholmsderby tror vi att båda lagen kommer att vara något rädda att gå framåt i början utan att säkra upp bakåt. Under matchens första 45 minuter tror vi att det är så jämnt att resultatet är oavgjort när domaren blåser av för halvtidspaus. Att spela X i 1:a halvlek hos Unibet finns att göra till oddset 2,08.

Hammarby har släppt in mål i varje match och hade en tung afton mot Malmö FF där laget gick från en 1-0-ledning till att förlora med hela 4-1. Förutom Falkenberg och Örebro är ”Bajen” det lag med flest insläppta mål i säsongsinledningen. Lägg där till att Djurgården tillsammans med MFF, Elfsborg och IFK Göteborg är säsongens målfarligaste lag med nio mål på de fem inledande matcherna. Vi tror att det blir ytterligare baljor mot ett defensivt svagt Hammarby och att spela Djurgården först till två mål hos Nordicbet när oddset ligger på höga 2,95 rekommenderas.

Hemmalaget Hammarby IF

Säsongsinledningen har inte blivit vad Hammarby önskat. Under fjolåret och årets säsongsinledning har vi fått lära oss att ”Bajen” gillar att snacka utan att leva upp till sina uttalanden. Inför matchen mot MFF gick Djurdjic ut och sa att laget skulle åka ner till Malmö och göra ett statement samt att Hammarby inte är underdogs mot Malmö längre. Förra säsongen gick flera spelare i laget ut och pratade om SM-guld trots att bara halva serien var spelad. Efter förlusten med 4-1 mot MFF senast, och ett ras under fjolåret som gjorde att laget missade Europaplats, borde eventuellt Hammarby fokusera på att spela fotboll istället för att prata.

Skulle Bajen förlora mot DIF i derbyt ligger man troligtvis på nedflyttningsplats när en femtedel av serien är spelad. Det vore en smärre katastrof för ett lag som siktar på att vara med i toppen av tabellen.

Bortalaget Djurgårdens IF

Djurgården har imponerat inledningsvis vilket tabellen hintar om. Mest imponerade var det att åka till Hisingen och vinna borta mot formstarka BK Häcken med 1-0 trots ett skadeskjutet lag. Laget har också visat på stor moral och en ”never die”-mentalitet som brukar räcka långt. Det är Erik Bergs sena kvittering mot Norrköping senast ett bevis på, ett mål som gör att DIF fortfarande är obesegrade efter fem spelade omgångar.

Trots skador leder Djurgården serien och tränarduon Kim & Thomas som inför säsongen kom från Sirius har fått en grym start i sin nya klubb. Att det räcker till SM-guld kanske är att ta i men en tredje raka derbyseger mot Hammarby känns inte som en omöjlighet.