Bettingtips Let’s Dance 26/4-19

26/04/19

Efter förra veckans känslosamma avsnitt där deltagarna skulle dedikera sin dans till någon som betytt mycket fick Dan Ekborg lämna efter att samlat ihop minst poäng när juryn och tittarna sagt sitt. Det andra paret med minst röster var LaGaylia och Tobias och mycket talar för att sångerskan från Miami får lämna denna fredagen istället. Det femte avsnittet har temat film och de sju deltagarparen som återstår ska utöver en filmdans också köra ett diso-battle vilket kan bli oerhört intressant att se. Som vanligt ska ett par lämna tävlingen och frågan alla ställer sig inför nästa avsnitt är: Kommer någon kunna toppa programledaren David Hellenius framträdande till Tony som rev ner stora applåder förra veckan? Förmodligen inte, men förvänta er ändå en fullspäckad kväll med filmmusik, disco och en massa dans.

Speltips Let’s Dance 26/4

Oddsanalys Let’s Dance 26/4

Det ville sig inte riktigt förra veckan för Dan Ekborg. Han tappade steget mitt i valsen och fick endast 12 poäng av juryn. När alla deltagarna uppträtt med sina danser och såväl jury och tv-tittare sagt sitt stod det klart att Dan Ekborg blev näste deltagare att lämna tävlingen.

Som vanligt berättades det vilka två par som fått flest röster och förutom eliminerade Ekborg var det LaGaylia som hade minst totala röster. Det är andra gången i tävlingen som den karismatiska sångerskan fått näst minst röster. Juryn hade säkerligen önskat att Thomas Ravelli ska lämna tävlingen men den sympatiske målvakten har folkets kärlek och röster. Faktum är att bronshjälten och hans danspartner Jasmine inte varit ett av de två paren som haft minst röster en enda gång under tävlingen – trots att han fått sämst poäng av juryn vid flertalet tillfällen.

Det som talar något emot att LaGaylia skulle elimineras under fredagen är att hon valt en låt till sin dans som lär gå hem i de svenska stugorna i form av ”Sex and the City”. Samtidigt har alla låtar under fredagens avsnitt hög igenkänningsfaktor så det ska inte fälla något direkt avgörande.

Juryn kommer säkerligen att ge Thomas Ravelli lägst poäng nu när Dan Ekborg lämnat och rent tekniskt är den charmige målvakten förmodligen den svagaste deltagaren. Men eftersom juryn bara har hälften av makten har Ravelli klarat sig fint hittills även om risken är stor att han får lämna nästa vecka. De andra återstående deltagarna är helt enkelt för starka men att han tar sig en vecka längre än LaGaylia är något vi definitivt tror kommer att ske.

De återstående deltagarna – Förra veckans framträdanden och jurypoäng

Robin & Sigrid – 18 p

Robin Bengtsson har växt in i tävlingen och har hyllats för kemin med sin partner Sigrid. I förra avsnittet visade han på att han utvecklats mycket under tävlingen och fick beröm för just sin utveckling även om poängen var blandade från juryn. Det har ryktats om att Robin Bengtsson och Sigrid Bernsson skulle ha en relation men dansparet har kraftigt förnekat detta och är trötta på att svara på frågor om relationen, något de gjorde klart i nyhetsmorgon tidigare i veckan.

Linnéa Claesson – 23 p

Blev rejält hyllad i förra avsnittet av samtliga jurymedlemmar som för en gång skull var helt överens i kommentarerna. När poängen väl skulle sättas fick hon två sjuor och en nia vilket gav hela 23 poäng. Linneá valde att dedikera sin låt till en överlevare av förintelsen!

Lancelot Hedman Graaf – 24 p

Förra veckan dedikerade Lancelot sin dans till sin bror Isak som gick bort redan vid 19-års ålder år 2014. Framträdandet rörde såväl juryn som föräldrarna Magnus Hedman och Magdalena Graaf till tårar. Han belönades med 8or av samtliga jurymedlemmar och var därmed tvåa enligt juryn – hans bästa placering hittills i tävlingen. .

Magdalena Forsberg – 19 p     

”Magda” valde att dedikera förra veckans dans till sin familj och stod för ett väldigt glatt och upplyftande framträdande till en jazzig version av ”Super Trouper” som förde tankarna till New York. Juryn var inte överens om hennes framträdande där Tony var skeptisk och endast gav en femma medan övriga jurymedlemmar gav sjuor och framförallt mer beröm.

Kristin Kaspersen – 27 p

Programmets favorit till slutsegern Kristin Kaspersen valde att dedikera uppträdandet till sin norska pappa Kjell genom en Rumba. Som vanligt imponerade Kaspersen ordentligt och fick stående ovationer av delar av publiken samt idel lovord från jurymedlemmarna och höga poäng genom nior från samtliga i juryn.

LaGaylia Frazier – 22

Miami-sångerskan LaGaylia Frazier dedikerade sin dans till sin mamma i en slowfox. Juryn gav snälla kommentarer och poängen återspeglade definitivt de fina orden då hon fick fjärde flest röster av juryn med 22 poäng. TV-tittarna var inte lika övertygade då hon och Tobias efter Ekborg var paret med minst röster.

Thomas Ravelli – 16 p

Ravelli dedikerade sin dans till gänget som tog VM-brons vid 1994. I en elegant vals med nummer ’1’ fastklistrad på ryggen av kavajen, dansade Thomas in i de svenska stugorna till en lugn version av ”När vi gräver guld i USA”. Juryn var imponerad och hade för första gången idel snälla saker att säga till bronshjälten. Visst fick han långt ifrån flest poäng men 16 poäng är nytt rekord för målvakten som dansar vidare i tävlingen.

Filmtema står på menyn

Veckans avsnitt går i filmens tecken där det blir allt från klassiker som ”Aladdin” till Oscars-vinnaren för bästa låt ”A Star is Born”. Följande filmmusik dansar paren till under fredagskvällen:

Linnea & Jacob

”Alladin” i en Tango

Lancelot & Linn

”Rocky” i en Pasodoble

Robin & Sigrid

”The greatest showman” i en Slowfox

LaGaylia & Tobias

”Sex and the city” i en Pasodoble

Magdalena & Tobias

”Ted” i en Rumba

Thomas & Jasmine

”As Good as it gets/Livet från den ljusa sidan” i en Tango

Kristin & Calle

”A Star is Born” i en Slowfox

Dessutom ska alla paren visa upp ett Disco-battle!

Vinnarodds Let’s Dance 2019

Oddsen nedan är hämtade från Unibet 25/4

Kristin Kaspersen1,55

Magdalena Forsberg5,00

Linnéa Claeson5,50

Robin Bengtson8,00

Lance Hedman Graaf8,50

LaGaylia Frazier15,00

Thomas Ravelli 31,00