Oddstips Djurgården – GIF Sundsvall | Premiär av Allsvenskan 1/4-19

01/04/19

Allsvenskan är igång och det väntar ett intressant möte mellan fjolårets cupvinnare Djurgården mot 2018 års stora sensation GIF Sundsvall. Det är två lag som haft en blandad försäsong i jakten på formen. Djurgården är enligt spelbolagen klara favoriter till oddset 1,75 hos Unibet men stockholmarna kan absolut inte gå in och underskatta Sundsvall som är otroligt starka borta. Därför går det långt ifrån att ta något för givet när det nu vankas premiär på Tele2 Arena i Stockholm. Får DIF de tre poängen de vill ha eller kan Sundsvall skrälla till sig poäng på bortaplan?

Speltips Djurgårdens IF – GIF Sundsvall

➤  Inget av lagen har imponerat under försäsongen och det brukar alltid vara premiärnerver, framförallt från hemmalagets sida. Därför spelas X till oddset 3,50 hos 888Sport.

➤  Djurgården tog sig visserligen till semifinal i Svenska Cupen och gjorde många mål framåt men allsvenskan är något helt annat. Sundsvall kommer gå för oavgjort och därmed riskminimera. Därför talar mycket för det att det blir en målsnål match och under 2,5 mål spelas till oddset 1,78 hos Unibet.

➤ De senaste två mötena mellan lagen har slutat 1-1 och det känns inte alls som ett omöjligt resultat. Därför spelas också att båda lagen gör mål till odds 1,92 hos Betsson.

➤ För den som vill spela på resultat ger just 1-1 oddset 6,50 hos Unibet. Vilket är oddset vi själva kommer lägga.

Spelanalys Djurgårdens IF – GIF Sundsvall

När lagen ställdes mot varandra 2018 slutade båda matcherna 1-1 och det känns som att historien kan upprepa sig. Bägge lagen har inte hittat formen än och trots ett bra gruppspel från DIF i svenska cupen har laget tappat på slutet med två raka förluster inför premiären. Sundsvall har heller inte haft någon vidare försäsong men visade i fjol att man är svårslagna och när det nu är seriepremiär lär tränare Cedergren kunna motivera sina spelare att spela på maximal nivå.

Det kommer att bli publikfest på Tele2 Arena med över 20.000 biljetter sålda men inte ens hemmatrycket räcker för DIF som säkert kommer växa in i säsongen med den nya tränarduon. Att allting skulle stämma direkt med så många tunga spelartapp och nya tränare känns osannolikt. Sundsvall har mer kontinuitet med samma tränare och liknande trupp som 2018 med några spetsade nyförvärv. Med allt detta i åtanke känns det som att det kan bli ett stressat Djurgården som jagar segern men där Sudnsvall håller undan och får med sig en poäng från premiären. Hur som helst blir det en spännande och jämn match på Tele2 Arena under måndagen.

Hemmalaget Djurgården

Djurgården har tappat flera tunga pjäser inför årets säsong där förlusterna av Andreas Isaksson, Jonas Olsson, Kerim Mrabti och Aliou Badji lär märkas under säsongen. Visst har klubben fått in Astrit Ajdarevic och Mohamed Buya Turay men frågan är om det räcker för att nå de riktigt höga placeringarna. “Super-Bosse” Andersson har hintat om sommarvärvningar men det är här och nu som DIF måste plocka poäng. I premiären mot Sundsvall är det nya tränare vid rodret efter att Özcan Melkemichel fått lämna efter en sjundeplats förra säsongen. Det är istället Sirius före detta tränarduo: Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf, som ska leda laget framåt under 2019. De båda herrarna gjorde det bra hos Sirius där man tog laget från division 1 till en sjunde plats i allsvenskan på fem år men frågan är hur ”Kim & Totte” hanterar pressen som det innebär att coacha en storstadsklubb som Djurgården.

Inför premiären har Erik Berg (före detta Johansson) börjat träna för fullt igen men har ännu inte spelat en match under försäsongen. Lägg där till att Edward Chilufya, Jacob Une Larsson och Alexander Abrahamsson saknas på grund av skada. Därför skulle Djurgården verkligen behöva sin bästa mittback i form av Erik Berg mot den farliga offensiv som Sundsvall besitter.

Bortalaget Gif Sundsvall

Under fjolåret tog Sundsvall fotbolls-Sverige med storm. De flesta hade tippat att laget skulle åka ur men med tränare Joel Cedergren och den spanska mittfältstrion David Batanero, Juanjo Ciércoles och Pol Morena tog Sundsvall till oanade höjder och hamnade på en åttondeplats i tabellen, en otrolig bedrift med tanke på förutsättningarna klubben har ekonomiskt. Med hela 47 mål framåt var det bara topp 6 som hade fler gjorda mål och mycket av detta kan Giffarna tacka skyttekungen Linus Hallenius som producerade mängder med mål. Glädjen var därför stor hos de norrländska fansen när klubben lyckades förlänga med sin anfallsstjärna.

Trots krass ekonomi har föreningen fått behålla de viktigaste spelarna och förstärkt med en hel del intressanta namn som Pa Konate, Alexander Blomqvist, Tobias Eriksson och Omar Eddahri. Frågan är om laget tvingas sälja spelare i sommarfönstret för att rädda licensen men det är framtidens problem, nu är det premiär mot Djurgården som väntar. Sundsvalls försäsong har inte varit allt för rolig och på de fyra senaste matcherna har det blivit ett kryss och tre förluster mot Kalmar, Västerås och norska Rosenborg. På de sju matcher som spelats under försäsongen har det endast blivit en seger och den kom mot division 1-laget Gefle IF.