Rekar med högsta odds inför Djurgården – Sirius

07/08/19

Den nyblivne serieledaren i Allsvenskan Djurgården öka avståndet till fyra poäng med en match mer spelad om de vinner lördagens match hemma mot Sirius. Stockholmslagen har vaknat till liv rejält, framförallt Djurgården som nu helt plötsligt har chans att ta hem SM-guldet. Laget har inte släppt in mål på tre raka matcher och har 10 matcher utan förlust i serien.

Formen hos Sirius är inte lika god även om bortalaget gjort den del bra prestationer. Sirius har haft ett oerhört tufft schema efter uppehållet med matcher mot MFF, AIK, IFK Norrköping och BK Häcken. Poäng borta mot MFF och seger borta mot IFK Norrköping gör att Djurgården måste se upp med Henrik Rydströms mannar. Trots den fina formen är Djurgården ganska klara favoriter och bör inte ha några problem med att vinna matchen om de når upp till den nivån de kan. Oddsen talar för en klar seger för hemmalaget.

Rekar inför Djurgården – IK Sirius

Analys av rekar Djurgården vs IK Sirius

Inför säsongen var det nog inte många som trodde att Djurgården skulle leda serien efter 18 omgångar men så är faktiskt fallet. Efter segern sedan borta mot Elfsborg tog sig DIF upp i tabelltopp och har nu chansen att öka ledningen. Eftersom såväl MFF och AIK spelar dagen efter Djurgården har de möjlighet att sätta rejäl press på konkurrenterna då ledningen är fyra poäng vid seger.

Motståndaren Sirius har spelat bra fotboll efter uppehållet men det svåra spelschemat har gjort att poängskörden inte riktigt blivit som de eventuellt förtjänat. Matchen mot Djurgården kommer direkt efter tre raka matcher mot Häcken, AIK och MFF samtidigt som laget också mött IFK Norrköping på bortaplan efter sommarens paus. Med segrar mot Sirius och poäng mot MFF är laget ovanför bottenstriden men samtidigt behöver trepoängarna börja komma in om det inte ska bli onödigt spännande i botten för Uppsalaklubben.

Att det skulle bli poäng borta mot Djurgården är dock inget vi tror på. Serieledaren lär utnyttja formen och fördelen av hemmaplan vilket räcker till vinst. Vi spelar därför rak seger för Djurgården och hittar fina odds hos Betsson.

Trots serieledning är det inte målen som tagit DIF dit utan snarare ett stabilt försvar. 1-0, 2-0, 1-0, 1-1.1-1. 2-0 är resultatraden de sex senaste matcherna i juli och augusti. Därför tror vi att det blir en målsnål tillställning där Djurgården lyckas hålla nollan. Därför kör vi både under 2,5 mål samt under 0,5 på IK Sirius då vi inte tror de får in en boll mot en så kompetent motståndare.